Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám Lenovo Y510p, které má i7 a dvě grafické karty. Je k tomu 170W zdroj, poměrně slušná cihla (to upřesňuji, protože jsem byl v Comforu a tam na mě vyloženě borec koukal s údivem, že tak silné zdroje nemají)
Můj problém spočívá v tom, že při hraní s baterií se hra sekala. Odpojil jsem baterku a NTB jel pouze na adaptré a hra fungovala plynule, ve SLI uplně parádně. Jenže jednoho dne z ničeho nic, jsem počítač zapnul, načetl plochu a vypnul se.
Vrátil jsem tam baterii a počítač byl schopen fungovat, v momentě ale kdy jsem zapnul hru (Mafie 2) tak se zdroj odpojil a počítač fungoval jen z baterky. Teď to teda došlo tak daleko, že PC s baterkou funguje ale adaptér ho nenabíjí a když se mi náhou podaří zapnout počítač ze zdroje bez baterky, skončí to u načítání systému a pak počítač zhasne.
Bohužel je Y510p poslední model, který měl roundtip konektor a tady ty 170W zdroje jdou sehnat pouze slimtip na o generaci novější Y50-70 a případně ThinkPady. Takže buď opravit a nebo sehnat přes eshop neorigo Čínu.
Ale chci se ujistit, jestli je to opravdu v adaptéru, jestli nemůže být špatný konektor na základní desce. Takže mě napadlo vzít z elektra univerzal, který má několik konektorů, mezi které patří i ten roundtip, má výstupní napětí 12-24V, vstupní 100-240V, akorát je tam háček že má pouze 90W. A zajímá mě, jestli těch 90W je dostačující pro ověření, že ten počítač se zapne, nechám ho třeba hodinu běžet na ploše a nebo vyzkouším jen internetový prohlížeč. Je mi jasné, že kdybych spustil nějakou hru nebo chtěl využít ten potencionální výkon na cokoliv, tak to těch 90W neutáhne. Ale potřebuju se ujistit, že to je zdrojem a potom si klidně pojedu pro ten 170W 60km abych si ho mohl vyzvednout :D
Díky za rady.
Řešil jsem trochu podobný problém. Záleží na tom jak se k tomu postaví nejen HW, ale i SW. Takže to taky opravdu nemusí běžet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.