Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chystáme se na rekonstrukci bytu a potřebujeme udělat i přeinstalaci internetu. Mnohokrát jsme kontaktovali poskytovatele, tedy T-Mobile .Pokaždé nám řekli něco jiného: Váš požadavek nebyl zahrnut do systému.2, Váš požadavek je v systému ale byl změněn. 3. Technik dorazí. 4, Technik nedorazí atd atd. Dnes měl někdo přijít, zase nic. Tlačí nás čas, je nějaká možnost se obrátit přímo na firmu která toto dělá? Máte s tím prosím někdo zkušenost? Za rady a názory předem děkuji.
Uvedťe co si představujete pod pojmem přeinstalace internetu , pokud Vám jde o natažení kabelů a vyvedení zásuvek nebo nastavení routru jsou na to určitě lepší a levnější firmy než Tmob.
Ano vyvedení nové zásuvky a další práce kolem kabelů a umístění routru. Pokud znáte firmu , nejlépe v Praze která se tím zabývá prosím napište.
O co jde konkrétně? O natahání nových LAN kabelů po bytě a nové zásuvky? Udělá to schopný elektrikář (ten k tomu má nejblíž) nebo IT firma, ale ta nebude chtít dělat drážky ve zdi popř zedník, který to před-připraví.
T-mobile bych ani nezkoušel, to je jen dodavatel připojení...
Popř upřesněte čeho chcete dosáhnout.
Buděš v rámci rekontrukce tahat i nějaké datové zásuvky? to by bylo nejsnáze udělat při jednom. A jestli mi řekneš, že ti stačí wifi po bytě tak zapláčeš dříve či později. Pokud máš adsl od T-mobile tak ty telefonní linky nikdy netahali, to dělalo O2 potažmo nyní je to CETIN. Ale novou linku ti na místo asi tahat nebudou, stejně ti jen naspojkují někde tu stávající a protáhnou kam potřebuješ, nebo ti dají jen delší kabel...
Zkušenosti z Prahy nemám, ale máme tam výběr...namátkou třeba tady:
Zásuvka se musí předělat v každém případě, zeď na které je umístěna tam po rekonstrukci nebude. Na wifi jedeme celou dobu a bez problémů , datová zásuvka je pro mě novinka..omluva za neznalost.
Promiň, ale z méno pohledu je wifi pro pevné zařízení (TV, Blu-ray, počítač, NAS, tiskárna) blbost. Nikdy nedosáhneš na rychlosti pevné sítě, to je jedna věc a druhá je zarušení pásma, hlavně ve městech. Že ti to běhá je pěkné, ale projdi si fórum abys zjistil co problémů se s wifi řeší. Já sám jsem už minimálně 3x u rodičů a ani nevím kolikrát u sebe přehazoval kanály aby wifina běhala. A automatický kanál ti to nevyhraje, hlavně u levnějších routerů má kolikrát ta automatika zajímavou logiku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.