Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vetrak cpu porad naplno

Od: datelin odpovědí: 14 změna:

ahoj mam pc zakladni deska asus 5pk cpu intel quad 9550 gpu geforce gt730 2gb zdroj evolveo 550w 8gb ram ddr2 800mhz mam otazku koupil jsem nový chladic na cpu ale ale on bezi porad na 100 procent nevíte čím to muze bejt mam speedfan program kde se da vetrak cpu regulovat je tam ze bezi na 100 kdyz uberu tak se vetracek spomaluje ale bojim se abych cpu neupekl nevite co s tim? diky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

CPU má jakou teplotu?

Větrák je jaký? Je to 4 pin?

V BIOSu je nastaveno na silent, normal nebo fast (pokud to deska umí)?

datelin
hodnocení

Ano 4pin a v BIOSu mám možnosti jako performance silent a turbo ale když jsem dal performance tak to nic nedelalo
datelin
hodnocení

Jinak Cu má teplotu 45-50 v normálním používání při hraní her 60-62

hodnocení

0x

Ve speedfanu snad jde nastavit rychlost ventilátoru, případně jeho výkon v procentech, na teplotě procesoru, ne?

datelin
hodnocení

Ano jde ale jak sem psal nechci se v tom moc šťourat nepotřebuju si ten CPU pripect

hodnocení

0x
No a stary to nedelal? Z tve otazky to neni jasne. Pokud to dela jen novy chladic a teplota je ok tak...
A mimochodem, neni nahodou ta desta spis P5K?
datelin
hodnocení

Jj spletl jsem to sorry ano předchozí to dělal taky tak právě nevim

hodnocení

0x

A jak se chová origo inteláckej boxovanej chladič/větrák?

datelin
hodnocení

Chovala se úplně stejně ale já měnil CPU měl jsem tam dvoujádrový Intel TDP 65w pak jsem si koupili tel quad q5550 čtyřjádrový TDP 95w a proto jsem koupil nový silnější chladící box arctic který je stven až na 100w a ten běží taky pořád naplno tak to mi nejde do hlavy

70C nevadí, když nestoupne a nebude to tak pořád.

Vybírej větrák podle otáček třeba na tme.eu a udělej si vlastní. Bude tichej a uchladí. Některý ty asusy moc dobře neregulují větráky.

Měl jsem P5KVM nebo tak nějak v mATX s775 a taky jsem řešil podobné věci. Akorát jsem nepožadoval výkon, takže jsem udělal vše pasiv tehdy.

datelin
hodnocení

To ano ale vadi my ten hukot toho vetraku to je prave to
neo®

zdravím . jaké chlazení na cpu jste koupil? Potom bych se podíval do správce úloh ,který proces mi vytěžuje cpu. V BIOSu bych před tím nastavil Silent.Pokud jste CPU netaktoval tak bych se tou volbou nebál...

Pokud vadí hluk, tak kupte velký chladič s 12cm větrákem.

hodnocení

0x
Prošel bych si bios, popř zkusil vyresetovat cmos a znovu nastavit profily. Nicméně pokud pro 95W topinkovač koupíš 100W chlazení, tak se nediv, že jede spíše na plno. Další věc, která může být špatně je teplovodivá pasta. Ideál mx-4 a správné množství - ani málo ani moc. A další věc silně ovlivňující chlazení je airflow - průtok vzduchu v case - jak máš řešeno toto? Jinak mohl bys uvolnit informační embargo na značku a model chladiče. Pro tiché chlazení se berou s 12cm fany.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]