Nejste přihlášen/a.
Zdravím,,,,ani to neumím pořádně napsat...automaticky se mi exprorer změnil na ten druhý ,,,nevím proč.A mám teď problémy.Moc se v tpm nevyznám,,,jen jestli to jde mít jako dřív.. díky
jj, vypadá to, že se vám aktualizoval a teď vypadá a funguje jinak. Ale nepropadejte do beznadějí, tuhle situaci zažil snad každý. Jsou i tací, kteří po zkušenostech s mikrosofťáckým explorerem raději přešli na Google.
Moje rada :
Zavolejte si na pomoc někoho znalejšího, ať vám znovu vytvoří všechny linky, všechny odkazy a všechna menu, které jste měla a zvažte použití jiného prohlížeče.
Prohlížeč od Googlu se jmenuje Chrome. A na jádře Chromu je postaveno vícero dalších prohlížečů, mj. Opera a Firefox. Osobně bych doporučil buď zůstat na Edge (není špatný), nebo použít třeba Firefox. A to z toho důvodu, že samotný Chrome je hrozný žrout operační paměti, což může významně zpomalovat PC.
Když už jsme u toho, jedu léta "v Opeře" a vůbec si nestěžuji. I když to už může být trochu i zvykem.
figurek: Nevím, ale Explorer se asi aktualizovat nemohl, protože už hodně dlouho Microsoft ukončil jeho podporu včetně aktualizaci. Pokud tazatelka má nyní Edge tak je to sice nástupce Exploreru, ale jinak samostatný nový prohlížeč a ne aktualizovaný Explorer.
Prohlížeš Microsoft Edge je přímým následníkem prohlížeče Microsoft Internet Explorer. Nepíšeš, jaký máš operační systém (W10, W8, W7, WinXP?) takže se hůře radí. Ale jelikož je Mrkvosoftí prohlížeč součástí OS, pak možná už tam Explorer ani nedostaneš.
Edge je nový, lepší a modernější, než Explorer a doporučil bych ti se s ním naučit pracovat. K Exploreru bych se nevracel.
Myslím, že nejde o automatickou změnu Exploreru na Edge, ale pouze o to, že jsi asi někde odkliknul nabídku přechodu na Edge a tím se ve Windows přenastavilo otevírání stránek v Edge. V Exloreru se tato nabídka občas zobrazuje. Explorer se tím asi úplně nezrušil (neodinstaloval) a je ho možné znova přenastavit na otevírání stránek v něm. Já používám Firefox a k tomu částečně ještě stále i Explorer který mám nastavený jako výchozí prohlížeč. Nějak jsem si zvyknul na Exoplorer a nechce se mi ho jen tak měnit za Edge který se mi Microsoft neustále snaží podsouvat a vnucovat. Nerád opouštím něco na co jsem si už zvyknul a přecházím na něco jiného. S Explorerem se ale bohužel asi budu muset rozloučit a asi přejdu na ten Edge. Explorer už dávno Microsoft přestal podporovat a není už aktualizovaný a začínají s ním být některé problémy. Setkávám se občas s tím, že některé věci na stránkách v Exploreru nejsou funkčí nebo z problémami. Vůbec bych se nedivil kdyby Microsoft při některé aktualizaci Windows úplně znefunkčnil nebo odinstaloval ten Explorer a tím se snažil přinutit lidí kteří ještě stále Explorer používají k přechodu na Edge.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.