Nejste přihlášen/a.
dobrý večer mám otázku moje pc sestava je intel core duo quad 9550 8gb ram dd2 800mhz gpu geforce gt730 2gb dd5 zdroj 550w plus evolveo procesor pracuje i na dnešní pokročilou dobu překvapivě dobře výkon na hry které hraje syn jako je valorant csgo fortnite lol atd s tím cpu nemá problém horší je to ocšem z gpu jakou gpu by jste doporučily k tomuto procesoru cena cca3500kc chápu žádný zazrak to nebude za tu cenu ale mám na mysli cena/výkon plno lidí my tu řekne kup novější pc deska je stará atd ale bohužel nemám tisíce na nový herní pc a muj 10 letý syn nehraje hry jako je zkalínač 3 doom atd :D děkuji všem za rady.
Svého času jsme řešili podobný problém, deska byla herní Asus, Xeon E5440, 12GB DDR3 ram. Měli jsme k dispozici na testy GTX650Ti, GTX770 a GTX970. Měřili jsme FPS ve hrách. Závěr byl, že 650 je málo, 970 moc a 770 tak akorát. Ta GTX770 se dá z druhé ruky sehnat lehce nad litr.
jen by me zajimalo jak tokdyz mate vedle sebe dve karty 2gb ddr5 treba tu co mame gt 730 a nasel jsem tu jak jste doporucil gtx 770 je take 2gb ddr5 ale je mnohem vykonejsi jak to?
GT 730 není herní grafika, je to lowend karta. Její standartní použitelnost je v kancelářském PC.
Ale GTX770 už je herní čip se vším všudy, je to vyšší střední třída. Její současný lowend ekvivalent tipuji GTX1050, ale tu bych na takhle starou desku nedoporučoval, drivery by mohly dělat problémy. Naopak GTX770 se vyrábí cca od 2012-13, u ní nebudete mít s kompatibilitou problém ani na starších deskách se slotem 775.
Jen si před koupí ověřte, že váš zdroj má napájecí kolíky pro tuhle grafiku. Kdyžtak přikupte redukce z molexu na 6ti pin.
Ale těch 3500 není málo. Kdyby se vám k tomu povedlo přihodit ještě 3 litry, měl byste herní dělo na ty hry co píšete a synátor to určitě ocení. A vystačí s tím na dýl, nebude za rok otravovat, že potřebuje výkonnější.
Dám příklad:
Základ: pc.bazos.cz/... Chce za to 5000, ale na 4500 byste to určitě ukecal.
+ grafika: pc.bazos.cz/...
a máte herní dělo pro nenáročného synka.
Sumasumárum cca 7.5tis včetně nákladů okolo.
nasel jsem tu gtx 770 2gb na sbazaru za 1700 tak ji koupim ano napajeci konektor zdroj na gpu ma takze kdyz ji koupim a ma take 2gb ddr5 tak je proste vykonejsi nez tu co mame ted protoze je to stavene na jinem cipu rozumím tomu dobre?
Ano je to o hodně výkonnější čip. Jeho výkon je někde mezi GTX960 a GTX970.
Některé GTX grafiky se x70/x80 čipy mají napájení 6+8 pin, přesi jen ten výkon musí být řádně napájen. Koukněte na fotky té grafiky na sbazaru, co má za konektory. Váš zdroj 550W by měl tuhle kartu s přehledem utáhnout. A 1700 je celkem slušná cena
Já se trošku rozepíšu ono teda co člověk to jinej názor. Váš procesor už je holt starej a pokud nechce upgradovat za novější je škoda do toho rvát nějaký velký peníze. Grafika spolupracuje s Procesorem když něco z toho nestíhá nastává jev tzv bottleneck , jsou na to kalkulátory který Vám hoděj výsledek , je to sice hodně přibližné ale odpíchnout se od toho dá.
viz třeba zde pc-builds.com/...
cokoliv nad 10 procent už není ideál ale do těch 20 je to pořád ok.
Následně je dobrý se podívat na nějakej srovnávač grafik třeba zde videocardbenchmark.net/... kde vidíte že 1050 je stejně výkoný jako 770 a má 3tinovou spotřebu.
Ceny 760 se dá sehnat kolem 800 770 začíná na 1000 bežně kolem 1300 za 2GB verzi , 1050 kolem 1500 u té je ale výhoda že se dá vcelku dobře prodat i v budoucnu do počítačů se slabým zdrojem.
Na bazoši se dají koupit kousky dobře , cena je většinou ale nastřelená , dobré je nakupovat třeba na FB ve specializovaných skupinách kde mají prodejci recenze , inzeráty jsou tam veřejné a pokud něco smrdí většinou na to v komentářích někdo upozorní.
Co se týče 2gb vs 4gb pro Vaši potřebu bohatě dostačuje 2gb
bottleneck u 770ky nenastane. Internetové kalkulátory jsou jen náznak, jaká asi tak realita bude. Praxe se může diametrálně lišit. Nemůžete se na takových kalkulátorech opírat o jednotky procent, ba ani o nízké desítky.
Výše jsem uvedl příklad z praxe, testovali jsme GTX770 na čtyřech hrách na výše uvedené sestavě a jela zcela v pohodě se zatížením v průměrným rozložením mezi CPU a GPU cca 40/60. Ok, na téhle sestavě bude asi 770 na hraně, ale je to výkonově maximální možná grafika pro tento procesor a desku.
Současnou 1050 bych tam určitě nedával, je to zase kancelářský lowend a potřebuje nové drivery, které by mohly dělat problémy na chipsetu. To už radši tu 760, než 1050. Nezapomínejte, že to celé poběží na letité desce se socketem 775 a DDR2 RAM.
Volil bych gtx 1050 , přeci jen je o něco novější než gtx 770 a ta 770 je na ten procesor moc stačila by 760.
a to mluvíte z vlastní zkušenosti? protože 1050 je míň výkoná než zde doporučovaná 770 která je hlučná + spotřeba je někde jinde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.