Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aktualizace androidu samsung J5

Od: boris* odpovědí: 4 změna:
Mám J5/2017 a dnes jsem v oznámení našel výzvu na aktualizaci systému. Nepamatuji si přesně znění ale dal jsem souhlas. Když se ale podívám na datum aktualizace systému tak je tam 13 leden 2020.
Nemáte někdo tuto zkušenost? nevím jestli jsem nedal svlolení na instalaci nějaké breberky, případně nevíte jak zkontrolovat zdraví systému?
děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Aktualizace systému vydává výrobce. To by s breberkama nemělo mít nic společného. Podívej se do nastavení / zabezpečení jestli nemáš povolené instalace z neověřených zdrojů. Bez toho povolení by se ti nic špatného do mobilu instalovat nemělo. Pak si můžeš úplně dole v nastavení / rozšířené nastavení najít údaje o verzi systému. Aktuální je android 10 u většiny mobilů na něj ale výrobce ještě nepřešel takže mají 9 a nižší.
boris*
hodnocení

bohužel instalace z neznámých zdrojů povolena je. Pokus o instalaci sw hlásí že systém je aktuální. Prohlídkou nainstalovaných aplikací jsem nic neznámého nezjistil. Je nějaký způsob jak ověřit jestli je systém v pořádku? Myslím si že pokusem o aktualizaci se sw podívá pouze na datum a číslo, nic se při tom asi nekontroluje. Nebo restartovat to do fabrického stavu?

děkuji

Restart do fabrického stavu jak píšeš by ti komplet vymazal mobil. Zatímco aktualizace na vyšší verzi, tvoje soubory neohrožuje.
boris*
hodnocení

zkusil jsem stáhnout firewall, uvidím co se bude snažit o spojení. Dík za rady

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]