Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém se stahování čeholiv z interneru. Když chci třeba stáhnout obrázek nebo instalační soubor nějakého programu, nic se nestáhne a objeví se hláška "Antivirová analýza se nezdařila". Tak než prohodím počítač zavřeným oknem, nevíte, kde by mohl být problém? Už jsem zkusila vypnout antivirový štít, pak jsem dokonce odinstalovala celý antivirový program a stejně to nepomohlo.
Odinstaloval bych ten slavný Avast a zapnul Defender. Pravděpodobně je v Avastu nastaveno "nestahování" určitých věcí z určitých webů/serverů. Vyčisti i PC od historie prohlížeče nebo nainstaluj nějaký čistící program, používám CCleaner v zadarmové verzi, ale je potřeba ho po instalaci "přizpůsobit" svým potřebám. W10 jsou z mého pohledu zbastlenina, u které člověk musí vše hlídat, nic nejde odinstalovat, ale nic všestranějšího a podporovaného na trhu bohužel není.
Právě v CCleaneru jdou odinstalovat i součásti W10, které nejdou odebrat konvenčně. Mrkněte na záložku Nástroje->Odinstalace
S Avastem jsem měl problém už u WinXP, systém byl pomalý a nepomáhalo ani každodenní čištění zmiňovaným CCleanerem. Avast šel z počítače a místo něj jsem nainstaloval Eset a počítač zrychlil. Za nějakou dobu šel z počítače i Eset a posloužil Microsoft Security Essentials (Win7) - dnešní Defender (Win10). Jestli si dobře vzpomínám, tak Avast se bránil u WinXP odinstalaci. Ještě jednou doporučím odinstalaci Avastu a jeho "zbytkových podsložek", poté RESTART počítače a zapnutí/povolení Defenderu, který je součástí Win10. Další by byla aktualizace Op. Systému (windows update). Defender mi nachází potenciální hrozby, proskenuje stahovaný soubor a upozorní na možnost stažení " hrozby" do PC.
To je pravda - dnešní avast dělá bambilión věcí, které po něm nechci, je IMHO hůře ovladatelný, konfigurace je v "telefonizovaném"rozhraní zakopávána stále hlouběji, a v dobách WXP ani nebylo pro instalaci Free verze potřeba sdělovat číslo kreditní karty, takže nebyly ani problémy s "aktivním"strháváním plateb distributory avastu, kterým se až příliš často ztrácí informace, že si klient automatické prodlužování licence nepřeje.
P.S. pro kompletní odinstalaci avastu je vhodné použít jejich odinstalační nástroj v nouzovém režimu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.