Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anti vir problém

Od: marko* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Mám nainstalovaný program Anti Antivirus.Spustil jsem podrobné hledání a našel Trojan Win 32 Malware. Tak jsem vir odstranil. Tak po měsíci jsem program spustil znovu jestli je vše v pořádku ale znovu vir ten samý mi to našlo.Kde je chyba jak to opravit případně jiný antivir nainstalovat? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blakcak*
hodnocení

2x

Cože je to za antivirus? Google program "Anti Antivirus"nezná. Nejspíš je to nějaká parodie na antivir a ta detekce je falešná. Vyhoďte to z kompu a nainstalujte si nějaký lepší antivir, nejlépe i s firewallem. Ten ve Windows je děravý a s porovnání s třeba s Esetem žere dost systémových prostředků.
Dejte si na zkoušku třeba Eset Internet Security, zkušební verze je na měsíc. Já si platím tříletou licenci, používám ho už přes 10 let. Podle mého názoru je to nejlepší antivir s firewallem.

Nebo zkuste některý z free antiviru, třeba Kaspersky free, nebo avast. Sice je známe, že avast dělá také falešné detekce, ale alepsoň je jinak celkem výkonný a není tak děravý jako WinDefender.

doplněno 21.06.20 14:24:

Pro klid duše můžete použít Eset online scanner, je to takový dálkový antivir přes internet, který nemusíte instalovat a prohlédne vše ve vašem pc. Jestli tam máte nějakou havěť, Eset ji najde.
eset.com/...

ccc*

Jak to že ho nezná Google "program Anti Antivirus" nezná, když ho ve vládě znají?*pivo*

Název "Anti Antivirus" mi přijde zvláštní. Antivirus (proti - virus) je proti virům, proti čemu je potom "Anti Antivirus" (proti - antivirus)? ;)

Nic ve zlém, ale programu s takovým názvem bych nevěřil ani dnešní datum.

hodnocení

0x

Že jste nějaký virus odstranil neznamená, že ho tam nemůžete třeba druhý den mít znova. Dobrý antivirák by ho tam sice neměl vůbec pustit, ale spolehnout na to nelze. Mimochodem - kontrolovat PC jednou za měsíc je trochu málo, i když nelezete na nebezpečné stránky.

douby*
hodnocení

0x
Odstranění viru je jenom placebo. Týká se jednoho souboru ale nijak není vyloučeno že se virus bude schopen obnovit z jiného kde jeho přítomnost antivir nerozpoznal (třeba proto že je tam ve scramblovane podobě). Na odstranění viru nelze spoléhat. Stále jediným spolehlivým řešením je komplet reinstall os.

ccc*
hodnocení

0x

Přeinstakuj PC ze zálohy, kterou sis udělal, z dřívějška samozřejmě. *andel* A pak se jen modli, aby byla v pohodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]