Nejste přihlášen/a.
Zdravím, je mi 15 let a uvažoval jsem o tom, že bych se rád samostatně naučil programovat, proto bych se vás zeptat jestli nevíte p. jazyk je nejlepší pro začátek?
Díky, za radu.
Bez C++ budete vždy kulhat na jednu nohu, i když budete znát deset jiných jazyků. Jako základ nejlepší.
cs.wikipedia.org/...
To myslíš vážně - pro zašátečníka, který o programování nic neví? Na něčem názorném se musí naučit běžné konstrukce a potom struktury, to je dost oříšek.
Tak na jednu stranu píšete o odrazování, na druhou stranu nazvete C++ "tvrdým oříškem pro začátek". To mi přijde jako vaše osobní faux pas. To je jen váš názor na C++, on se to klidně může naučit jako malinu. V tomhle věku je naopak nejlepší se učit programovat, logika už tam je, matematické povědomí také. Já ve čtrnácti napsal svůj první kód. A hádejte v čem
Jazyk C++ je sice v programování něco jako latina v medecíně, ale ne pro začátečníky. Velmi rychle byste narazil na zeď, kterou prostě nepřekonáte.
Zkuste VBA, Visual Basic for applications. Máte ho v MS Office úplně zadarmo. Jestli zvládnete VBA, zvládnete i normální Visual Basic a od něj zbývá už jen krok k C#. To už je jazyk na solidní úrovni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.