Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhlý FPS drop ve hrách- 30 fps

Od: richmond odpovědí: 13 změna:

Ahoj, potřeboval bych poradit s tímto..

mám hp pavilion power 15 , i5 7300HQ, nvidia gtx 1050 4GB, 16 GB ram, dedikovaná GPU intel hd graphics 630

ve hrách , např cs go , jsem mýval kolem 200 fps , najednou mám 30 fps až 50 fps .. bez jakékoliv změny hardwaru a softwaru.. cpu jede dobře kolem 3000Mhz + , ale GPU se mi nejak nezdá.. jednou už se mi to stalo a bylo to aktualizací na nvidii.. nyní jsem ale zkoušel vše co znám a nic. teploty jsou nizké kolem 50 až 60 stupnů.. dříve kolem 80ti. Zmeny v nastavení se projeví jen minimálně, ntb má prostě rezervu ve výkonu , jakoby bylo něco přimknutý..

AC zapojen, max výkon, nastaveno min výkon cpu 100% a max 100%, spřažení 4 procesory, nvidia je sice na výkon, ale max kvalita má minimální vliv, switch mezi grafikami funguje, s nastavením jsem zkusil vše - bez efektu, zkusil jsem downgrade biosu z f.19 na f.18 - nelze provést, přeinstal ovladače nic, přeinstal nvidie nic.. momentálně mám nejnovější verzi ovladače jako vždy..

hodím sem screen z gpu-z a hw monitoru po chvíli hraní..

zatím děkuju za odpovědi!

Náhlý FPS drop ve hrách- 30 fps
Náhlý FPS drop ve hrách- 30 fps #2
Náhlý FPS drop ve hrách- 30 fps #3

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

richmond
hodnocení

jen doplním jeden screen.. ALE co nechápu je, proč je video engine na 0%? Nemůže to být tím?

Náhlý FPS drop ve hrách- 30 fps #4
clovicek*

Ahoj asi moc neporadím jne video engine se vztahuje na dekodování video codeků takže to je v pořádku. Já tohle řeším většinou nějakým benchmarkem na GPU aby mi to ukázalo hodnoty a podle toho pak pustupuju dál.

hodnocení

0x

Na starším ntb mi to dělali teploty procáku. Maximální teplotu tam máš 84stupňů při podobný hodnotě mě to dělalo to stejný jedeš v pohodě třeba 100fps zvýší se teplota a jestli si to dobře pamatuju podtaktuje se cpu aby se schladil a až trochu vychladne zase to jede.. Aspoň mě to tak dělalo :)

Jinak doporučuju pořádně vyčistit popřípadě vyměnit pastu

richmond
hodnocení

to si nemyslím, ntb je čistý , procesoru by neměla vadit do 100 stupnů žádná teplota a navíc 4 roky se běžně pohyboval kolem 85 stupnů a nic .. a dělá to od začátku , prostě pořád, co zapnu hru i když je na 50 ti stupních.

Ted jsem hrál farcry 3 a gpu jela na 20 % svině jedna

blakcak*
hodnocení

0x

Zkusil bych shodit hru na lištu a mrknout na běžící procesy. A testovat, co všechno se dá vypnout a hned zkoušet, jestli to pomohlo.

richmond
hodnocení

ok jdu na to.. ale něco podobného jsem řešil před měsícem, kdy mi nějaký proces žral třetinu cpu , přepisovalo se cosi v registrech , byl toho plný googl , částá chyba .. ale tohle je neco jiného..

každopádně koukal sem na to a nic tam není , max jednotky %..

blakcak*

nekoukejte jen co vytěžuje, ale zkuste prostě běžící systém osekat na nejnižší možnou funkční míru. Někdy proces intenzivně pracuje i když nevykazuje ve Správci žádnou procentuální činnost. Procesy jsou mezi sebou propojené, často spolupracují třeba s svchost

richmond
hodnocení

No to se trochu bojím zavírat procesy když běží.. u starýho kompu se to celkem potom zkazilo. To by vysvětlovaka i ta nízká teplota, že nic neběží navíc a i to , že když přidám na detailech tak se fps nesnižují o moc..

ted jsem zkusil odinstalovat aktualizace win z podezřelé doby, teda jen ty , co jdou a bez efektu jsem zkusil reinstal cely nvidie.

Takže říkáte nebát se toho :/?

blakcak*

No trošku jsem doufal, že jako hráč se v běžících procesech trochu vyznáte. Pokud o tom nemáte ani páru, tak sice můžete zkoušet metodou pokus-omyl, ale asi to ke kýženému výsledku hned tak nepovede. I když u sestřelení procesů, i kdyby byl kritický pro běh systému, hrozí maximálně restart systému, po restartu se systém zase spustí i s tím kritickým procesem. Jen je potřeba dát bacha, aby nebyla spuštěná žádná synchronizace, žádné přesouvání na cloudy apod.

richmond
No to byly časy za win 7, kdy sem na slabším ntb zavíral vše, co mi přišlo pod myš, ale jen spuštěné uživatelem.. To ale ani nevím, zda mělo efekt, možná malý jo. Teď tu potřebu nemám.

richmond
hodnocení

AHA ! už zase! Zatím vyřešeno...! samozřejmě windousácký zkur**ný aktualizace... už to šlape jak má... Že mě to nenapadlo zase hned , s tím jsem měl problémy už několikrát..

Tím padá další dotaz? jsou aktualizace třeba? jdou vypnout ve win 10? *zmateny*

Zatím děkuji všem za odpovědi, díky.

blakcak*

Tak paráda *tanec*

majorgeeks.com/...

Taky je blokuju. Aktualizuji tak jednou za 2-3 mesíce. Zazálohuju systém pomocí Acronis True Image, dám si decku rumu na kuráž a pustím aktualizace. A modlím se...

*modla*

richmond
Tak to je hustý.. Takže stejně to pak doaktualizujte?.. Mě štvou jen tím, že občas něco podělaji, ale třeba u toho staršího ntb , když se vám tam stáhne týdně 700mB, tak je to za chvíli hodně znát na rychlosti.
A taky jsem nepochopil, když jsem si tento ntb pořídil před 3 lety, tak se mi první aktualizace dělali až po roce užívání.. Ale zase jich bylo 70, tk si pamatuju *ua*
Tak každopádně díky za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]