Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřeboval bych poradit s tímto..
mám hp pavilion power 15 , i5 7300HQ, nvidia gtx 1050 4GB, 16 GB ram, dedikovaná GPU intel hd graphics 630
ve hrách , např cs go , jsem mýval kolem 200 fps , najednou mám 30 fps až 50 fps .. bez jakékoliv změny hardwaru a softwaru.. cpu jede dobře kolem 3000Mhz + , ale GPU se mi nejak nezdá.. jednou už se mi to stalo a bylo to aktualizací na nvidii.. nyní jsem ale zkoušel vše co znám a nic. teploty jsou nizké kolem 50 až 60 stupnů.. dříve kolem 80ti. Zmeny v nastavení se projeví jen minimálně, ntb má prostě rezervu ve výkonu , jakoby bylo něco přimknutý..
AC zapojen, max výkon, nastaveno min výkon cpu 100% a max 100%, spřažení 4 procesory, nvidia je sice na výkon, ale max kvalita má minimální vliv, switch mezi grafikami funguje, s nastavením jsem zkusil vše - bez efektu, zkusil jsem downgrade biosu z f.19 na f.18 - nelze provést, přeinstal ovladače nic, přeinstal nvidie nic.. momentálně mám nejnovější verzi ovladače jako vždy..
hodím sem screen z gpu-z a hw monitoru po chvíli hraní..
zatím děkuju za odpovědi!
jen doplním jeden screen.. ALE co nechápu je, proč je video engine na 0%? Nemůže to být tím?
Na starším ntb mi to dělali teploty procáku. Maximální teplotu tam máš 84stupňů při podobný hodnotě mě to dělalo to stejný jedeš v pohodě třeba 100fps zvýší se teplota a jestli si to dobře pamatuju podtaktuje se cpu aby se schladil a až trochu vychladne zase to jede.. Aspoň mě to tak dělalo ![]()
Jinak doporučuju pořádně vyčistit popřípadě vyměnit pastu
Zkusil bych shodit hru na lištu a mrknout na běžící procesy. A testovat, co všechno se dá vypnout a hned zkoušet, jestli to pomohlo.
ok jdu na to.. ale něco podobného jsem řešil před měsícem, kdy mi nějaký proces žral třetinu cpu , přepisovalo se cosi v registrech , byl toho plný googl , částá chyba .. ale tohle je neco jiného..
každopádně koukal sem na to a nic tam není , max jednotky %..
nekoukejte jen co vytěžuje, ale zkuste prostě běžící systém osekat na nejnižší možnou funkční míru. Někdy proces intenzivně pracuje i když nevykazuje ve Správci žádnou procentuální činnost. Procesy jsou mezi sebou propojené, často spolupracují třeba s svchost
No to se trochu bojím zavírat procesy když běží.. u starýho kompu se to celkem potom zkazilo. To by vysvětlovaka i ta nízká teplota, že nic neběží navíc a i to , že když přidám na detailech tak se fps nesnižují o moc..
ted jsem zkusil odinstalovat aktualizace win z podezřelé doby, teda jen ty , co jdou a bez efektu jsem zkusil reinstal cely nvidie.
Takže říkáte nebát se toho :/?
No trošku jsem doufal, že jako hráč se v běžících procesech trochu vyznáte. Pokud o tom nemáte ani páru, tak sice můžete zkoušet metodou pokus-omyl, ale asi to ke kýženému výsledku hned tak nepovede. I když u sestřelení procesů, i kdyby byl kritický pro běh systému, hrozí maximálně restart systému, po restartu se systém zase spustí i s tím kritickým procesem. Jen je potřeba dát bacha, aby nebyla spuštěná žádná synchronizace, žádné přesouvání na cloudy apod.
AHA ! už zase! Zatím vyřešeno...! samozřejmě windousácký zkur**ný aktualizace... už to šlape jak má... Že mě to nenapadlo zase hned , s tím jsem měl problémy už několikrát..
Tím padá další dotaz? jsou aktualizace třeba? jdou vypnout ve win 10?
Zatím děkuji všem za odpovědi, díky.
Tak paráda ![]()
Taky je blokuju. Aktualizuji tak jednou za 2-3 mesíce. Zazálohuju systém pomocí Acronis True Image, dám si decku rumu na kuráž a pustím aktualizace. A modlím se...
![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.