Nejste přihlášen/a.
Možná už to tady bylo.
Přijde mi mail s přílohou , ale když ho chci přeposlat tak to nelze protože velikost přílohy přesahuje max. povolený limit.
To je max. povolená velikost přílohy pro příchozí a odchozí maily pokaždé jiná?
Jedná se centrum.
Nejde o příchozí nebo odchozí poštu.
Jde o to, že jinou max velikost přílohy má třeba seznam.cz a jinou centrum.cz.
Pak to z jednoho jde a z druhého ne.
Konkrétně seznam má max. 25MB, kdežto centrum 600MB (info z roku 2005).
Konkrétně mi známý od jinud - ( bylo to z firmy ) poslal mail s přílohou o vekosti 20MB ale už to nelze odeslat.
Hlásí to, že velikost přílohy přesahuje max. povolenou velikost a tou je 18MB.
Takže 20MB přijmu, ale již neodešlu.
Neodesílám to na poslaneckou sněmovnu, jinak mi to přišlo z justice.
Ale zkoušel jsem to poslat z jiného mailu na seznam - je to moc velké, ale centrum to přime.
Nejlépe je používat Gmail, nechápu proč se tomu všichni brání - stejně u nich účet mají kvůli smartphonu.
Gmail pošle jako přílohu to co uzná za vhodné - tedy přibližně 25 MB. A pokud je to větší, tak to uloží na Google disk do prostoru uživatele a do mejlu vloží odkaz. Příjemce si to z toho odkazu jednoduše stáhne.
Jistě že ho má každý. Já jen píšu autorům apek. Jinak je to tak nepřehledné, zmichane do kupy. Zlatý Seznam. Doručené zvlášť, Odeslané zvlášť. A ten Spam. Soustavně otravuje Pinterest
S uvedenými příspěvky souhlasím. Historicky MAIL nepočítal s přílohami a jeho použití u větších souborů je nevhodné neb je pomalejší (překódovává se 8bit ne 7bit). Dnes užít služby uložím a dotyčný si vyzvedne http://posilej.cz nebo známější http://ulozto.cz/ Vyšel článek o užití zive.cz/...
Email attachments are encoded into text format before sending to livinginternet.com/...
Gmail - ano, přeuloží větší soubory a potom si je příjemce vyzvedne. Nezahrne je do přílohy, takže vlastně nejsou přílohou.
mělo by jít někde v nastavení klienta nastavot rozdělení větších souborů, pak si to klient rozdělí, pošle a u příjemce se to spojí..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.