Nejste přihlášen/a.
dobrý den mám tragicky pomalou wifi na notebooku s Windows 7 a intel 7260 AC. Cílová wifi síť je 802.11n. Cizí wifi na tomto kanále zde nejsou.
Jiné notebooky dosáhnou plné rychlosti (14-20 Mbps download a 6-12Mbps Upload). i když jsou přes silné patro
Přitom tento notebook je nebjlíž, jen v druhé místnosti i sotevřenémi dveřmi, nezlepší se to ani když přejdu do stejném místonosti (max na 3Mb/s, 3Mb/s
Kde j problém? co nastavit na síťové adaptéry-Vlaasnosti-Konfigurovat-upřesnit?
tak za prve 802.11n není kanál ale norma
za druhé se podívej jakou kartu máš v NB a jaké má možnosti, třeba umí jen 802.11b nebo g
špatně jsem se vyjádřil. Na kanále 11 je jiná síť o 50 dB slabší.
TO JE PRÁVĚ To CO CHCI PORADIT (ty Možnosti). Tu kartu mám Intel 7260AC, jak jsem psal v úvodu a umí 802.11,a,b,g,n,ac
A ve vlastnostech je samozřejmě auto. ale je tam spousta jiných voleb jako WMM? U-ASPD, HT, mixed mode protection.
A co je paradox občas ta karta samozřejmě funguje na plné rychlosti na dané síti, takže podle mě jde o nějaký přechodný problém. Potřeboval bych nějak nasměrovat nebo odhalit, čím to,že ta rychlost spadne na úplné dno.
když ti hlásí 54Mb/s tak je to rychlost spojení a asi je to norma 802.11b, nikoliv konkrétní tok dat. A pokud jsou tam chyby třeba odrazy a pakety se opakují, tak využitelná rychlost klesá. Podívej se přes Inssider nebo Wistumbler na kterém kanálu ti WiFi vysílá a kolik dalších WiFi je na tom stejném kanálu
On může být problém v tom 802.11n.
Které režimy 802.11 vlastně ten notebook podporuje? Podporuje skutečně kompletní 802.11n? Nebo jen 802.11b/802.11g?
"n" ková norma totiž umožňuje slučovat několik kanálů do jednoho (tím se dosahuje vyšší rychlosti na úkor vyšší spotřeby kmitočtů), ale uživatelevo zařízení to nemusí podporovat.
EDIT: Aha, už vidím že opakuji co zde už někdo psal.
Asi by stálo za úvahu zkusit přejít na 5GHZ, pokud to všechan ostatní zařízení podporují
(vše zatím běží na 2.4GHz)
jasně že intel karta intel 7260 od nejnovější 802.11ac podporuje i vše horší.
Na 2.4GHz používám jen 20MHz, právě z toho důvodu že 40MHz je hodně vachrlaté.
Navíc AP umí jen 802.11n v 1 streamu, tzn že to bude max 72Mbps (ale je divné, že jsem vždy nejvýš viděl 54Mbps, což si myslím že odpovídá 802.11g a že n není aktivní a to jsem extra kontroloval že v hostapd.conf je řádek pro 802.11n , ten konfigurák má poněkud pitomou syntaxi, naříklad 802_11mode může jen nabývat a,b,g. AC se řeší přes ht_flags)
Na vašem místě bych spustil nějakou live distribuci Linuxu z USB a zkusil rychlost wifi v něm. Jde o to určit kde je problém, a tímto by se vyloučila, nebo potvrdila chyba přímo ve Windows (např. v nastavení systému, nebo špatně fungující driver). Pokud by se wifi v Linuxu chovala stejně jeko ve Windows, hledal bych chybu přímo v HW, nebo na routeru.
Rušení není problém, protože znova a ještě jednou opakuji, že jiná zařízení nemají problém nikdy a rychlost je tam vždy 20Mbps down,16up.
Připadá mi to smutné, když se chlubím, že 20Mbps a 16Mbps je vlastně maximálka, etalon kdy to funguje bezproblémově a ve skutečnosti i tyhle rychlosti jsou jak flusnutí do řeky (i pitomé 802.11g 54Mbps při 50% reálné rychlosti oproti linkové je 27Mbps).
Co potom ty ubohé 2Mbps. To fakt není normální. Mám skoro podezření že Nějak si nerozumí Windows 7 s touto kaartou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.