Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Restart počítače

Od: mirek* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den. Máme 5roku starý notebook připojený na wifi. Zapnu notebook aby mi načetl stránku seznam stále se načíta a nejde načíst. Tak provedu restart a stránka se pomalu načte.Při načítání jiné stránky se někdy zobrazí nejste připojeni k internetu.Dolu na liště ale ukazuje že připojení wifi je v pořádku. Mám odpojit wifi které je propojené s notebookem a připojit samotný kabel internetu do notebooku. A zjistit třeba jestli bude připojení načítání stránek atd v pořádku? Nebo si koupit externí disk a vše zálohovat a provést obnovu systému? Mohu si instalovat kromě jiných programu které již nebudou instalovat taky windows? Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Můžeš přes příkazový řádek odeslat takzvaný ping. To jde udělat jako ping na bránu či ping na adresu. Ten příkaz ti vypíše údaje o dostupnosti. Tím budeš vidět jestli jde o chybu mezi notebookem a routrem, nebo chybu od routeru ven.
Samotná obnova Windows obavám se, nic nepřinese pokud bude závada na hardwéru ať třeba na wifi kartě počítače nebo v routeru. Návod jak zadat ping příkaz najdeš lehce na netu. Stačí napsat "ping na bránu".

hodnocení

0x
Já bych radši zkusil restartovat router.
Naši mladí mají mají nějaký TP Link a musí skoro každý druhý den router restartovat. On se tváří, že vše funguje, i v jeho administraci vše vypadá dobře, ale prostě nejde. Po restartu vše v pořádku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]