Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DELL M6800 nepozná nabíječku

Od: amper® odpovědí: 10 změna:

Po několika měsících celkem bezproblémového provozu přestal NTB originální adaptér s příkonem 240W správně detekovat a tvrdí, že jde o neoriginál s nedostatečným příkonem 210W. Hláška se objevila dnes při dvou nebo třech po sobě bezprostředně následujících startech. Nyní je vše opět v normálu. NTB je z druhé ruky (repas), baterka v přípravce na odchod do věčných lovišť. Setkal se někdo s podobným problémem? Tušíte příčinu?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Spíš náhoda... NTB diagnostikuje adaptér podle referenčního napětí, to je další vývod v konektoru, jsou tam celkem tři kontakty... Stejným způsobem je to u HP... Taky se mi to již na mám HP stalo, tak očekávám něco obdobného...

Anomálie, přechodový odpor v konektoru?

hodnocení

Ten přechodový odpor v konektoru, případně zalomený kabel mě taky napadl. Kabel je pěkná kruťárna, je těžký, navíc má cca 5 cm od konektoru feritový filtr, takže to celé má tendenci se ohýbat až vylamovat. Jediná obrana je NTB používat výhradně na stole, což jde trochu proti smyslu NTB. V každém případě díky za uklidnění.

hodnocení

2x
Dell má uprostřed konektoru pin, kterým nějak "kecá" s adaptérem. Tedy možná na něm jen hlídá odpor/napětí a podle toho pozná typ adaptéru. Buď může být velký odpor mezi konektory adaptéru-notebooku, nebo v kabelu nalomený vodič a pak si to takhle vymýšlí.
Ale ten příkon, to je na noťas docela mazec, že mu nestačí 210W *smich*
hodnocení

No, ono to není žádný ořezávátko. Mělo na tom běhat 3D, ale zatím mi stačí pracovní stanice z práce (akorát se blbě převáží na kole *smich*). Mimochodem, tý zas nesvědčí odpojování a převážení. Už jsem ji podle pokynů ajťáka rozebíral a skládal, aby zdroj sepnul :-D.

hodnocení

2x

Ten Dell mám doma taky a zdroj mne dost se*****. Alespoň vím, že slabší a skladnější k tomu asi nepůjde.

Baterku jsem už u číňanů koupil novou.

hodnocení

A ta baterka v pohodě? Můžeš dát tip na typ :-D?

hodnocení

Odkaz se mi otevírá jako okno pro přihlášení do Aliexpressu, asi jsi byl přihlášenej.,,

zkus to teď aliexpress.com/...

hodnocení

JJ, už to funguje, dík.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]