Nejste přihlášen/a.
Ahoj,mám problém s notebookem Lenovo Y510p, počítač se samovolně vypíná. Zapnu ho, většinou se načte lockscreen a pak zdechne a nebo se stihnu přihlásit na plochu a stechne o chvíli později. Ode dneška nejde počítač ani zapnout. Tak jsem do notebooku zapojil zpátky baterku, počítač tedy aspon nezdechne a dokonce se mi podařilo narafičit kabel tak, že počítač 3 hodiny bezproblému jel a dokonce i baterii nabil. Blbý je, že v momentě kdy mám zapojenou baterii ale jsem i na síti, tak mám omezený výkon a seká se mi i Mafie II, GTA 5. Když jsem vyndal baterku tak hry běžely plynule a fungovalo to tak bezproblému dva měsíce až do teď. Při snaze počítač uspat, vyndat baterku abych mohl hrát, tak mi to opět zdechlo a nejde to zapnout. Myslel jsem si, že je vadný adaptér. Měřil jsem to a napětí mi ukazovalo 20.3V, podle štítku 20V - což odpovídá. Na konektoru se občas dělá takovej zelenej hnus, mám pocit jakoby lehká oxidace která by mohla jít z konektoru z NTB. Ale to jsou jen mé dohady. Na Lenovo fóru jsem nic moc nenašel. Víc lidí má s tím problém, ale asi spíš SW a já myslím, že to je HW. Díky za odpověď. :D
Zkus vyčistit el. kontakty konektoru na kablíku napaječe+konektor v noťasu (píšeš, že je tam nečistota), proměř pro jistotu i záložní baterii BIOSu kolik má volt (cca 3,1 V). Důkladně se na zákl. desce podívej na cínové spoje přívodního konektoru, možná by stálo za to je prohřát pájkou. Notebook je cca sedm let starý a dostává zabrat, můžou tam už být načaté součástky na desce nebo teplem načaté cínové spoje, je jich tam požehnaně a určit kde je chyba je téměř nemožné-práce na hodiny s nejistým výsledkem.. Ještě: Odpoj a opět připoj periferie zákl. desky, možná je tam špatný spoj-to je tak vše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.