Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sestava počítače - co zlepšit

Od: mourek* odpovědí: 22 změna:
Prosím poradte mi zda tato sestava je dobrá-popřípadě co by jste mi kdo doporučil zlepšit.Sestava počítače je pro syna,který chce hrát hry jako Gta4,Lord Of the rings Conqvers a podobně.
Zde je sestava
Základní deska- Gigabyte MS-S3,NF5600,IEEE1394,LAN,SOUND
Procesor- AMD cpu ATHLON 64X2 6000+BOX,2x3Ghz
Paměti RAM- 2x2GB DDR2-800Mhz CL5 Kingston kit 2x2GB
Grafická karta- MSI N9600GT-T2D512(512DDR,PCI-E,DVI,FAN)
Pevný disk- SAMSUNG HDD( HD161HJ)640GB SATA-208MB 7200rpm Spinpoint S
Mechanika- Samsung DVDRW/RAM SH223F SATA black+SW
Zdroj- Jersey 550W s PFC 14 cm FAN
Casa- Full ATX Foxconn USB + audio
Monitor- LG LCD W2242T-PF
Klávesnice
Myš

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomh*
hodnocení

3x

to mourek: Pokud byste chtěl poradit od zkušených stavitelů PC, přijďte za námi na forum: pc-help.cz

Tam vám poradíme, jak sestavit nejvýhodnější PC v danné ceně, kterou předem určíte...nicméně vámi navrhované PC není špatné, spíše bych si ale pohrál s platformou Intel, kde dostanete opravdu silnější stroj, než co byste skládal na AMD. Athlon 6000+ je sobrý procesor, ale kdejaké levnější C2D ho natrhne..RAM bych vzal A-data extreme edition..mají lepší časování a dají se velmi dobře taktovat...a vůbec, snažil bych se PC směřovat k taktování, protože dříve nebo později vám výkon stačit nebude a taktování ho docela snadno a levně zvýšíte...HDD Spinpoint je dobrý, mechaniku bych bral spíše LG, ale to je otázka zvyku..zdroj jsem říkal..skříň bych dal pryč a koukl se po nějaké Cooler Master, které jsou poměrně kvalitní..jinak monitor závisí na grafické..zde jste vybral poměrně dobře, ale já přece jen radši ATi-ny..na hraní her stačí 20" já osobně mám 22" Samsung a menší bych už nechtěl...

doplněno 07.02.09 15:20:

Sorry, nevšiml jsem si, že jste žena :))

mourek*
hodnocení

Děkuji za všechny rady a určitě se přihlasím na forum pc-help.cz:)

doplněno 07.02.09 19:33:

Ještě bych se chtěla zeptat.Je pravda,že AMD je dlouhé používání a Pentium na výkon?

Pentium jako intel myslíš? Jako že amd dýl vydrží? Kde tu blbost píšou? Nicméně mam raději ten intel :)

mourek*
hodnocení

Myslela intel core duo a AMD athlon x2

Ano, to jsou dva druhy procesorů. Tak jako Maverick jsem pro Intel, tedy ve tvém případě C2D. Velice výhodný je v model E8400.

none*

Obecně pro levné sestavy se vyplatí AMD, pro dražší Intel. Vámi navrhovaný CPU je tak na rozhraní - tedy je to vyrovnané. AMD má mírně výhodnější spotřebu v klidu, pod zátěží má lepší výsledky Intel. Doporučuji zakoupit na CPU chladič Arctic-Cooling Freezer 64 Pro PWM za 400Kč. Taky grafickou kartu kupte s tichým douslotovým chadičem (Asus, nebo Gigabyte-Zalman). Souhlasím i s doporučeními výše, na zakoupení značkového zdroje (Enermax, Seasonic, Fortron) min. 400W, a lepší skříně Cooler Master Elite.

tomh*
hodnocení

2x

Nevypadá zle, jen zdroj bych vyměnil..zkus nějaký Enermax

jj, zdroj určitě jiný, třebas fortron :)

mourek*
hodnocení

Jestli by jsi měl čas prosím napsal by jsi nějakou počítačovou sestavu-která by byla vhodná pro syna na hry /15 let/

to po mě nechtěj, stavbou pc se neživim takže tak velký přehled nemam, řešim to svojim návrhem a doladěný s prodejcem tak chodim. Osobně beru poslední dobou asus desky a core 2 duo procesory, ale je to zase vyšší cena než u amd řešení. V zásadě si klidně nechte stávajíci sestavu s tím že akceptujete připomínky, monitor bych klidně volil 22 vy máte 24 ne? Ale to už je detail.

Spidere, máš něco ještě v kapse?

mourek*
hodnocení

díky,monitor má 22,ale uvažovala jsem i 20

Nechte 22, má stejne rozlišení na větší ploše. Nekoukal jsem na ten monitor,ale doufám že to neni ta verze bez DVI nebo HDMI

hodnocení

2x

Určitě ten zdroj, to už tu bylo psáno. Jinak u HDD bych vzal něco od Western Digital a optickou mechaniku od LG. CPU od AMD moc nehovím, takže bychj volil Intel a tím pádem i jinou základní desku. Budeš to tu mít co názor, to jiná sestava :)

Na zdroji se shodneme všichni.

Tohle bych vzal já: dvtech.shop.ekatalog.biz/...

s tou mechanikou taky souhlas, zaměřil jsem se na největší zlo a zbytek nekomentoval *placni*

ondrasek*

Tak mechaniku LG vubec nedopuručím. 50% mechanik LG jsem do roku reklamoval. např u samsungů to bylo asi jen 10%!

mourek*
hodnocení

Tuhle sestavu mi napsali v obchodě s počítači.Tak mě určitě moc zajímá každý názor.Přestože nejsem žádný odborník,s tou mechanikou a diskem souhlasím,už název samsung mi není nějak sympatický

Mno samsung neni zas tak špatný, mnoho lidí si pochvaluje jak je tichý...ale ten western by měl mít s hlučností taky OK, sám mam 500GB verzi, vlastně já kupuji jen vesterny :D a zatim mi odešla jen jedna 120GB v homeserveru a to ta nejmladší- disk ti většinou odejde velice rychle- pár měsíců a nebo vydrží opravdu hoodně

doplněno 07.02.09 13:40:

Jen pro zajímavost co pro disk neni problém- na home serveru má muj system disk naběháno 28970 hodin, povětšinou v kuse

mourek*
hodnocení

Ted jsem si uvědomila,že na stavajícím počítači mám taky Western a ten mi funguje už 7 let bez problému.Mě osobně to stačí,ale mému synovi už tato sestava nevyhovuje kvuli hrám.

Nechci se nikoho doknout, ale obchod potřebude prodávat věci, které má. No a tady ti jen poradíme co koupit :) Snad chápeš. Já jedu na Westernech taky od začátku a cca po dvou letech je měnim za nové. Jednak už nejsou v záruce a taky se časem hodí nějaké to místo navíc.

mourek*
hodnocení

Já vím,že to tak v obchodech rádi dělají a mě se tvuj názor nedotl.já jsem ráda,když mi řeknete své názory a zkušenosti.Díky

havaro*

Western dává na disky záruku 3 roky. Jistota je jistota, taky v případě důležitých stanic měníme disky po dvou až třech letech.

none*

Preferuji taky WD, ale tato statistika mne poněkud znejistěla miho.blog.zive.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]