Nejste přihlášen/a.
to mourek: Pokud byste chtěl poradit od zkušených stavitelů PC, přijďte za námi na forum: pc-help.cz
Tam vám poradíme, jak sestavit nejvýhodnější PC v danné ceně, kterou předem určíte...nicméně vámi navrhované PC není špatné, spíše bych si ale pohrál s platformou Intel, kde dostanete opravdu silnější stroj, než co byste skládal na AMD. Athlon 6000+ je sobrý procesor, ale kdejaké levnější C2D ho natrhne..RAM bych vzal A-data extreme edition..mají lepší časování a dají se velmi dobře taktovat...a vůbec, snažil bych se PC směřovat k taktování, protože dříve nebo později vám výkon stačit nebude a taktování ho docela snadno a levně zvýšíte...HDD Spinpoint je dobrý, mechaniku bych bral spíše LG, ale to je otázka zvyku..zdroj jsem říkal..skříň bych dal pryč a koukl se po nějaké Cooler Master, které jsou poměrně kvalitní..jinak monitor závisí na grafické..zde jste vybral poměrně dobře, ale já přece jen radši ATi-ny..na hraní her stačí 20" já osobně mám 22" Samsung a menší bych už nechtěl...
doplněno 07.02.09 15:20:Sorry, nevšiml jsem si, že jste žena
)
Děkuji za všechny rady a určitě se přihlasím na forum pc-help.cz![]()
Ještě bych se chtěla zeptat.Je pravda,že AMD je dlouhé používání a Pentium na výkon?
Pentium jako intel myslíš? Jako že amd dýl vydrží? Kde tu blbost píšou? Nicméně mam raději ten intel ![]()
Ano, to jsou dva druhy procesorů. Tak jako Maverick jsem pro Intel, tedy ve tvém případě C2D. Velice výhodný je v model E8400.
Obecně pro levné sestavy se vyplatí AMD, pro dražší Intel. Vámi navrhovaný CPU je tak na rozhraní - tedy je to vyrovnané. AMD má mírně výhodnější spotřebu v klidu, pod zátěží má lepší výsledky Intel. Doporučuji zakoupit na CPU chladič Arctic-Cooling Freezer 64 Pro PWM za 400Kč. Taky grafickou kartu kupte s tichým douslotovým chadičem (Asus, nebo Gigabyte-Zalman). Souhlasím i s doporučeními výše, na zakoupení značkového zdroje (Enermax, Seasonic, Fortron) min. 400W, a lepší skříně Cooler Master Elite.
Jestli by jsi měl čas prosím napsal by jsi nějakou počítačovou sestavu-která by byla vhodná pro syna na hry /15 let/
to po mě nechtěj, stavbou pc se neživim takže tak velký přehled nemam, řešim to svojim návrhem a doladěný s prodejcem tak chodim. Osobně beru poslední dobou asus desky a core 2 duo procesory, ale je to zase vyšší cena než u amd řešení. V zásadě si klidně nechte stávajíci sestavu s tím že akceptujete připomínky, monitor bych klidně volil 22 vy máte 24 ne? Ale to už je detail.
Spidere, máš něco ještě v kapse?
Určitě ten zdroj, to už tu bylo psáno. Jinak u HDD bych vzal něco od Western Digital a optickou mechaniku od LG. CPU od AMD moc nehovím, takže bychj volil Intel a tím pádem i jinou základní desku. Budeš to tu mít co názor, to jiná sestava ![]()
Na zdroji se shodneme všichni.
Tohle bych vzal já: dvtech.shop.ekatalog.biz/...
s tou mechanikou taky souhlas, zaměřil jsem se na největší zlo a zbytek nekomentoval ![]()
Tak mechaniku LG vubec nedopuručím. 50% mechanik LG jsem do roku reklamoval. např u samsungů to bylo asi jen 10%!
Tuhle sestavu mi napsali v obchodě s počítači.Tak mě určitě moc zajímá každý názor.Přestože nejsem žádný odborník,s tou mechanikou a diskem souhlasím,už název samsung mi není nějak sympatický
Mno samsung neni zas tak špatný, mnoho lidí si pochvaluje jak je tichý...ale ten western by měl mít s hlučností taky OK, sám mam 500GB verzi, vlastně já kupuji jen vesterny :D a zatim mi odešla jen jedna 120GB v homeserveru a to ta nejmladší- disk ti většinou odejde velice rychle- pár měsíců a nebo vydrží opravdu hoodně
doplněno 07.02.09 13:40:Jen pro zajímavost co pro disk neni problém- na home serveru má muj system disk naběháno 28970 hodin, povětšinou v kuse
Ted jsem si uvědomila,že na stavajícím počítači mám taky Western a ten mi funguje už 7 let bez problému.Mě osobně to stačí,ale mému synovi už tato sestava nevyhovuje kvuli hrám.
Nechci se nikoho doknout, ale obchod potřebude prodávat věci, které má. No a tady ti jen poradíme co koupit
Snad chápeš. Já jedu na Westernech taky od začátku a cca po dvou letech je měnim za nové. Jednak už nejsou v záruce a taky se časem hodí nějaké to místo navíc.
Já vím,že to tak v obchodech rádi dělají a mě se tvuj názor nedotl.já jsem ráda,když mi řeknete své názory a zkušenosti.Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.