Nejste přihlášen/a.
nech si to automaticky - PC by se jinak mohlo přetěžovat a tak dlouho nevydrží a bude to mít opačný efekt - pokud ovšem neplánuješ za rok koupit úplě nový.
cože? ještě neni apríl. V tomhle případě o nějakém přetěžování nemůže být řeč. Ano bude pomalejší pc, ale že by to mělo zásadní vliv na pc to ne a už vůbec ne na pc jako celku. Naopak v tomto případě ti bude méně makat disk páč přeci nebude virtuální paměť, cili vydrží déle?
myslím tím např. toto (zdroj =wikipedie) Při nedostatečné kapacitě fyzické operační paměti může dojít ke ztrátě výpočetního výkonu (thrashing). Pokud proces nemá v paměti dost stránek, často generuje přerušení výpadek stránky. To zaměstnává procesor a zpomaluje běh dalších procesů, ale hlavně tohoto procesu, neboť je v době načítání stránky pozastaven a nevykonává žádnou činnost. Dále jsou do paměti zaváděny další procesy, neboť procesor často čeká na ukončení vstupně-výstupní operace (právě zavádění a případné odkládání stránek). To vede k dalšímu zhoršení výkonu. (Je ovšem nutné zmínit, že bez virtuální paměti by v takovém případě výpočet vůbec nemohl proběhnout.)
Tak znovu- kde je něco o poškozování pc. Zpomalování běhu pc za určitých okolností ti nevyvracim. tak se se mnou o tom nehádej. Prostě pc jen tak jednoduše nepoškodíš, je to až moc na úrovni teorie... snad toho už necháme
Clapi proboha měli jste mi poradit a né se tady hádat! takže to zkusím s váma ještě jednou .
Věc se ma tak : Mé PC má celkově 20 GB to znamená po instalaci XP nějakych 18,4 GB.
Volnych mam v průměru 10 GB jak kdy. mam tam novou RAM v hodnotě 1GB původně tam bylo nějakych 68 Mb nebo tak nějak.
Mam novou Základní desku i grafickou kartu. Ale HDD jsem nechal tak , aspoň tam nemám bordel!
A po Vás jakožto zkušených jsem chtěl , kolik tam mam napsat min a max MB pří hodnotě RAM 1GB
Ve skupinovém rámečku Velikost stránkovacího souboru vybrané jednotky klepněte na přepínač Vlastní velikost, zadejte do textového pole Počáteční velikost (MB) nebo Největší velikost (MB) novou velikost stránkovacího souboru v megabajtech a klepněte na tlačítko Nastavit.
Zkoušel jsem nastavení automaticky ale není to ono, zda se mi to pomale a bylo.
Puvodní nastavení jsem měl a mám (Počáteční velikost 144 MB a Největší velikost 288 MB ) a pak mi to při spuštění některych programů nebo i při surfování na internetu píše Upozornění že ( Virtualní paměť je příliš mala a že musí přestránkovat soubor a take kecy! ) A to by už nemělo psat když mám tu 1dno gigovku RAMKU, ale píše protože to není nastaveno! takže mi napište kolik tam mam napsat ty hodnoty ja to tam napíšu a finito. Nebo jestli vam fičí počítače a ma někdo z vas v PC 1 GB RAM kolik tam mate hodnoty? A ja si to už nějak spočítam nebo napíšu přibližně a hotovo OK. Těším se na odpovědi Ahoj. A diky předem.
ale houbelec 256MB, ale pouze 192MB zbytek dělá integr.grafárna
každou chvíli mi vyskočí okno- virtualní pamět je příliš malá a PC se kousne a je konec, a ke všemu všechno trvá neskutečně dlouho
No chtěl sis zvětšit virtuální paměť, ne? Tak v tom okne virtuální paměti označ možnost "Vlastní velikost" a do onou okének napiš 384. A je to.
Dej tak 280 - jde jen o paměť virtuální, pomůže to PC se ,,rychleji zorientovat" a nebude se muset načítat velké množství dat.
Ale dyď jsem ti to napsal- nastav alespoň jedno giga. Giga by mělo být v pohodě. Když nastavíš 2 jak píše Spider tak nic nezkazíš.
V práci mi automatika nastavila při RAMce 1280 MB velikost virtuálky bezmála 2GB, já si nastavil 1024 (mam malej system disk) a nevidim rozdíl- teda vidim, mam víc místa na disku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.