Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z PC vypadlo okno s nějakou hláškou

Od: keebleek® odpovědí: 12 změna:

Právě se mi stalo, že mi Windousy 10ky předhodily nějakou hlášku, že systém něco provedl a že se musí systém restartovat a hned to udělal. Nikdy se mi něco takového nestalo. Viděl jsem to krátce a poprvé. Co to asi bylo? Teď mašina maká normálně.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

2x

Tipuji restart kvůli aktualizacím. Podívej se do historie aktualizací v uvedený čas restartu PC.

hodnocení

To nebude ono. Aktualizace jsou vypnuty. Tohle bylo něco vážnějšího, co asi nesneslo odkladu, že to šlo hned do restartu.

Aktualizace u desítek vypnout nelze. Tak vám to nemůže hlásit, že jsou vypnuty.

olinl

Jak píše ferax- aktualizace jde u "klasických" W10 odložit o tuším 35 dní. U osekaných verzích W10 aktualizace vypnout lze-tvrdí ajťák/kolega z práce. U W10 Prof. by to mělo v sestavení 1903 jít odložit až o 365 dní, ale údajně po aktualizacích také jen 35 dní.

blakcak*
hodnocení

1x

Omluvte prosím neznalost zdejší "rádců", aktualizace samozřejmě ve W10 vypnout jdou, když víte jak.

Zeptám se, to okno s informací o restartu mělo modré pozadí, nebo to bylo jen okénko uprostřed obrazovky s nějakými tlačítky?

olinl

blakcak dej odkaz na "vypnutí aktualizací", rádi si to přečtem a můžeme radit jiným tazatelům..

blakcak*

to olinl: Nejspíš neumíte ani použít Google. A co čtení, jak vám jde? Kdyžtak jsou tam i video návody na YouTube...
google.com/...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, to bylo asi něco ve smyslu, že došlo k chybě na adrese (a dlouhé číslo) a PC se bude restartovat. Pokud už je to v pořádku, tak máte vyřešeno a jestli ne, tak si vyčistěte registr OS programem CCleaner (ponechte jeho základní nastavení). Jestli registr OS nečistíte pravidelně, tak se mu takto značně uleví. Zdravím!

berger*
hodnocení

0x

Desítky neznám,ale v XP mám nástroje pro správu a tam prohlížeč událostí. Tam se mi havárie zobrazují. Nemají desítky něco takového? A ještě,občas se mi takový restart stává,když v prohlížeči otevřu nějakou stránku. A nemusí to být riziková,jsou to stránky,kam běžně chodím. Mslm,jsem se tu na to i ptal a rádci mi napsali,že to je nějaká krpa na těch stránkách...

Windows 10 mají také prohlížeč událostí, takže tam by to mělo jít dohledat.

olinl
hodnocení

0x

Ještě by si se mohl podívat v HISTORII SPOLEHLIVOSTI na tebou zmiňovanou chybu, jestli chybu způsobila aplikace, systém Windows, jestli to bude v Různých chybách, případně si prohlédni řádek Upozornění či Informace. Řádků je tam tedy pro chyby pět, nad nimi jsou dny, podle kterých lze dohledat potíže se systémem. Po kliknutí na nějakou tu ikonku (chybu) v řádku "grafu"se zobrazí podrobnosti (někdy stručné). Dostat se na to Sledování spolehlivosti ve Win10 Prof. (Home snad též) se můžeš po kliknutí na symbol lupy na spodní liště (search, hledat) a zadat do bílého "vyhledávacího"okénka HISTORII SPOLEHLIVOSTI . Měl by se ti nabídnout jeden řádek/odkaz na který klikni. ... Více o hist. spolehlivosti zde: cistepc.cz/...

hodnocení

Zdravím lidi. Díky za náměty k věci. Nevím nic a ani se nebudu to toho hrabat. Ale ukážu vaše příspěvky svému ,,ajťákovi,, až se uráčí někdy stavit. Taky by mi mohl vyčistit ten ,,Augiášův chlív,, ve strojku. Asi jsem tam toho napáchal taky požehnaně. Díky a ahoj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]