Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Avidemux a ČT3 z STB

Od: ivanh* odpovědí: 9 změna:

Mám problém s programem Avidemux editace videa) při zpracování záznamů tv vysílání z nového programu ČT3.

Při otevření v tomto softwaru nehraje zvuk, přestože v přehrávači VLC hraje bez problémů. Po editaci v Avidemuxu pak nejde už ani při přehrávání editovaného videa ve VLC.

Tato chyba se neprojevuje na jakýchkoliv jiných tv stanicích nahraných prostřednictvím set top boxů (Tesla a Humax), podle všeho jde o nějaký zvukový kodek, který Avidemus (ani nejaktuálnější verze) nezná, zatímco VLC (či jiné editační programy - , se kterými se ale nechci zalamovat, protože pro jednoduché odstřižení zažátku a konce pořadu je Avidemux dostačující) ano. Zkoušel jsem příslušné soubory nejprve překonvertovat (v HandBrake), s těmi pak Avidemux problém nemá, ale přijde mi to poněkud zdlouhavé a nexystémové - lepší by bylo, aby to Avidemux dal rovnou..

Díky za rady či tipy, jak to rozlousknout.

doplněno 13.08.20 10:08:

Po prvních odpovědích jsem použil trik doporučený v jedné odpovědi - tedy pomocí MKVToolNIX předevední do formátu .mkv.

Zvuk se sice objevil, ale čas od času se stane, že je proti obrazu posunutý, a to až o několik sekund. Navíc (a zase jen někdy) nejde v Amidemuxu ani srovnat pomocí funkce Posun (zvuku), protože "plave".

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

veronica
hodnocení

2x

Možná pomůže protažení přes MKVToolNix. Mě to vždycky zabralo. Pokud je soubor .mts, tak změnit na .ts, natáhnout do aplikace, odznačit nepotřebné zvukové stopy, titulky a uložit (nejedná se o konverzi). Kontejner .mkv už Avidemux zvládne. techspot.com/...

ivanh*
hodnocení

Zdá se, že to funguje, díky.

Sice mě trochu ze začátku zmátlo, že takto předělaný soubor nemá ve vlastnostech vůbec uvedeno rozlišení (výška a šířka rámečku) a že jej zpočátku Avidemux vůbec "neviděl" (přestože bylo nastaveno *-*¨;). Ale v využitím cesty "Otevřít soubor v programu" se zobrazil a po úpravě a uložení už jsou všechny atributy ve Vlastnostech OK.

veronica

Používám ověřenou beta verzi avidemux_2.7.5 r191130, natáhne všechno běžným způsobem. Asi to bude jiným nastavením Windows.

ivanh*
hodnocení

A ten program ČT3 přes DVB-T2 jste zkoušela?

Mně totiž až doteď Avidemux taky natáhl běžným způsobem vše S VÝJIMKOU PRÁVĚ výše zmíněného.

veronica

Ne, bohužel TV už nesleduji a tudíž H265 nepoužívám. Pokud máte zájem, mám vypracované předvolby pro všechny rámečky a formáty včetně vypočtených korekcí. mega.nz/...

veronica
hodnocení

0x

Pak jedině uložit kopii zvukové stopy pomocí AVDMXu nebo MKVT, konvertovat do .wav a zpětně přidat zvukovou stopu do AVDMXu. Video lze natáhnout i do Audacity (vezme si zvuk), pak se stopa nechá uložit do .wav

ivanh*
hodnocení

Díky za snahu, ale až takové harakiri se mi s tím opravdu dělat nechce. Hlavně pořád marně hledám odpověď na tu úplně základní otázku - proč ty primární záznamy ze STB vůbec mají v Avidemuxu problém (chybějící zvuk), když z jiných programů ČT (ze stejného muptiplexu) je vše OK?

veronica
hodnocení

0x

Aktuálně používám tuto verzi. Můžete zkusit, u Avidemuxu je instalace jednoduchá nahoru i dolů.

Přímé stažení: avidemux.org/...

ivanh*
hodnocení

Díky, ale samozřejmě používám vždy aktualizované verze veškerého softu (pokud není hlášená nějaká zrada kvůli nevychytání), tudy cesta opět nevede.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]