Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , prosím jak zapojit led pásek (spíš jakou redukci koupit) do stolního počítače? Pásek má 2m a svítí zeleně , když jsem psal email prodejci Aliexpress tak mi odpověděl že led pásek není do počítače . Jenže i když to nezapojím do pc tak jakou rekukci zakoupit?
Díky za rozumnou odpověď , jen mě vrtá hlavou že molex samozřejmě volný ze zdroje mám , ale molex má 4 vstupy 4 díry vetší a můj 4 pin jsou tenký jak jehly a samozřejmě to nedrží.
Normální led pásek má 2 dráty. tím že tady máš 4 je to rgb, tam se nastavuje barva podle toho, kolik proud běží do každého drátu. Takže bys potřeboval něco takového
pak si s příslušnou apkou nastavuješ barvu podle nálady přes BT z mobilu.
Dělají se ovládání přes wifi nebo IR ovladačem.
Wifi remote bývá řádově 3x dražší a IR zase musí mít vyvedené IR čidlo aby se s ovladačem viděli. Takže BT je podle mě nejvýhodnější pro tvůj účel použií.
Případně si vyber podle svého aliexpress.com/...
Na kulatém konektoru máš potom 12v in. Uvnitř + a vnější kov konektoru je - to musíš vytáhnout z toho molexu.
no to napřed musíš napsat co od toho očekáváš, jinak je to RGB pásek tak potřebuje 4 dráty= 3xbarva a jednou -pól...
jak není, je to na něm napsáno, redukci netřeba, propoj červený-zelený a modrý a dej na + a bílý na - je vyřešenoa připojíě na 12V
no a v čem je problém? chceš to dovnitř? tam je 12V. Chceš to ven jako na USB? No tak ještě měnič DC/DC 5/12V ale USB dá max 500mA a na cca 2x větším U pak jen polovinu tedy max 250mA, jaký výkon má ten pásek?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.