Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Led pásek redukce

Od: karbanatek® odpovědí: 17 změna:

Dobrý den , prosím jak zapojit led pásek (spíš jakou redukci koupit) do stolního počítače? Pásek má 2m a svítí zeleně , když jsem psal email prodejci Aliexpress tak mi odpověděl že led pásek není do počítače . Jenže i když to nezapojím do pc tak jakou rekukci zakoupit?

Led pásek redukce

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tady je nějaký napájecí kablík - jeden konec je asi do pásky, druhý do USB

led-zdroj.cz/...

111®

to by mohlo fungovat i se změnou barvy, hodnotím...

hodnocení

Bohužel já to mám na 12 v .

hodnocení

2x
Vyrábíš efektní vnitřní osvětlení do skříně (case)? Tak tam jestli budeš mít ze zdroje volný jeden čtyř pinový molex, nemusíš nic řešit. Na tom 12 V je. Akorát bych doporučoval pásek z ledek 3528 a ne 5050.ten má 3x větší spotřebu. A ty zas žádnou obrovskou svítivost nepotřebuješ a v case ti bude 5050 zbytečně topit.
hodnocení

Díky za rozumnou odpověď , jen mě vrtá hlavou že molex samozřejmě volný ze zdroje mám , ale molex má 4 vstupy 4 díry vetší a můj 4 pin jsou tenký jak jehly a samozřejmě to nedrží.

Normální led pásek má 2 dráty. tím že tady máš 4 je to rgb, tam se nastavuje barva podle toho, kolik proud běží do každého drátu. Takže bys potřeboval něco takového

aliexpress.com/...

pak si s příslušnou apkou nastavuješ barvu podle nálady přes BT z mobilu.

Dělají se ovládání přes wifi nebo IR ovladačem.

Wifi remote bývá řádově 3x dražší a IR zase musí mít vyvedené IR čidlo aby se s ovladačem viděli. Takže BT je podle mě nejvýhodnější pro tvůj účel použií.

Případně si vyber podle svého aliexpress.com/...

Na kulatém konektoru máš potom 12v in. Uvnitř + a vnější kov konektoru je - to musíš vytáhnout z toho molexu.

hodnocení

1x

Ono k tomu rovnou stačilo dokoupit třeba tohle, píchnout to do počítače na 12V a můžeš si volit barvu dle libosti.

aliexpress.com/...

111®
hodnocení

0x

no to napřed musíš napsat co od toho očekáváš, jinak je to RGB pásek tak potřebuje 4 dráty= 3xbarva a jednou -pól...

hodnocení

To není RGB jen svítí zeleně chtěl bych ho zapojit do pc.

111®
hodnocení

0x

jak není, je to na něm napsáno, redukci netřeba, propoj červený-zelený a modrý a dej na + a bílý na - je vyřešenoa připojíě na 12V

01.06.20 15:41
hodnocení

12 v

hodnocení

Tohle je ono : aliexpress.com/...

však je to RGB pásek, ještě to tam píšou... ale jde to docela spolehlivě poznat už z fotky.

111®
hodnocení

0x

no a v čem je problém? chceš to dovnitř? tam je 12V. Chceš to ven jako na USB? No tak ještě měnič DC/DC 5/12V ale USB dá max 500mA a na cca 2x větším U pak jen polovinu tedy max 250mA, jaký výkon má ten pásek?

hodnocení

Samozřejmě to chci dát do pc okolo kraje takže usb nepřipadá v úvahu a napájení to potřebuje 12v prosím o konkrétní rady co zakoupit nebo jak to propojit se základní deskou .

hodnocení

led-zdroj.cz/...

tohle to je ono?

111®
hodnocení

0x

v PC je určitě 12V... telefon.unas.cz/...

doplněno 01.06.20 16:28:

nebo

Led pásek redukce #2
Led pásek redukce #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]