Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Word - excel zdarma?

Od: galapetr® odpovědí: 27 změna:

Ahoj, koupil jsem si office ale už vypršela licence, mám si prý zaplatit zase na další období...

Podle mě, když si něco koupím, tak by to mělo být nastálo...

Existuje Word a Excel k použití zdarma nastálo?

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

9x

Dobrý den, nainstalujte si LibreOffice a ten běží stále a zdarma (je to vhodná náhrada onoho placeného programu). Zdravím!

mark132

Užitečná rada a dovolím si k ní ještě tři drobné praktické TIPy:

A. Jak nastavit aby LibreOffice ukládal vše ve fomátech DOCX a XLSX abyste na to nemuseli myslet při ukládání každého souboru s ohledem ka kompabilitu s okolím? ... snadno: Vyberte menu nástroje->možnosti a v levém sloupci pak načíst/uložit -> obecné: v pravé části okna pak v roletce TYP DOKUMENTU vyberte textový dokument a jemu v roletce níže přiřaďte výchozí formát Word 2007-2019 (*.docx) ... totéž můžete udělat pro Sešit a Excel 2007-2019 (*.xlsx) a pro Prezentaci PowerPoint 2007-2019 (*.pptx)

B. Jak nastait aby nástrojové lišty se co nejvíc podobaly novým microsoft office? ... taky snadno: v menu vyberte Zobrazit->Uživatelské rozhraní->Karty (je to totéž co ribbony) a je to :)

C. Odkud vlastně LibreOffice stáhnout? zde

m123*

ben, mohl byste mi prosím poradit? LibreOffice na vaši radu taky používám, ale zajímalo by mne zda jde otevřít víc tabulek naráz. Pokaždé musím jednu zavřít, abych mohla otevřít druhou a to co potřebuji vidět v té první si píšu na papír, abych to mohla použít v té druhé. Děkuji.

ben®

m123 - je mně to líto, ale neumím Vám poradit. Zkuste si na toto téma založit vlastní otázku a snad Vám tam někdo poradí.

m123*
28.05.20 21:50

Díky.

Teď jsem to schválně zkoušel a naprosto v pohodě šly otevřít tři různé tabulky ve třech různých sešitech najednou.

Pravda, na Linuxu, ale nevidím důvod, proč by to nemělo jít udělat i ve woknech.

mark123

více oken s různými tabulkami funguje naprosto bez problémů, podle mne m123 používá snad nějaou hodně starou verzi, která to možná ještě měla jinak - pak tedy správná rada je aktualizujte na poslední verzi LibreOffice zde (tj. v této chvíli verzi 6.4.4) a problém zřejmě budete mít vyřešen.

Word - excel zdarma?

infernet
hodnocení

6x

Zdravím,

nainstaluj si LibreOffice. Je to kancelářský balík, který je podobný jako od Microsoftu (formáty jsou kompatibilní), kompletní náhrada. Ale je zadarmo a legální.

Za Microsoft musíš platit, nebo to nějak ošálit. Ale to druhé nedoporučuji.

Za mě jsou LibreOffice přívětivější než Microsoft Office, ve Wordu víc hledám, než píšu. Rozhodně bych vyzkoušel a uvidíš.

I.

mark132

TIP:

Pro ty co si libují v jednoduchosti ovládání a nechtějí pořád tlačítka hledat v různých záložkách má LibreOffice nové uživatelské rozhranní s názvem Kompaktní skupiny (najdete ho v menu Zobrazit->Uživatelské rozhraní) velmi doporučuji.

(Naopak pro ty co ocení podobný vzhled s nejnovějšími Microsoft Office je vhodnější rozhraní s názvem Karty, je velmi podobné ribbonům/záložkám, a pokud si na ně už někdo dokázal zvyknout, může je mít i tady)

Word - excel zdarma? #2

hodnocení

4x

Ano, Jmenuje se OpenOffice.

mark132

LibreOffice je lepší volba než OpenOffice. OpenOffice je starší fork, hůře udržovaný, s mnohem pomalejším vývojem ... Uživatelé, kteří dnes OpenOffice používají by na LibreOffice měli už přejít taky.

ccc*
hodnocení

3x

Pokud umíš anglicky nebo nevadí

freeoffice.com/...

play.google.com/...

ccc*
mark132

a v čem že je podle vás FreeOffice lepší než LibreOffice, který je kompletně v češtině i s nápovědou?

Word - excel zdarma? #3
ccc*

mark - v rychlosti otevření i ukládání

mark213
Rychlosti aha... To musí být až několik zavratnych milisekund že jsem si toho ani nevšiml, používal jsem oba :) ale budiž, tazatel už si asi posoudí sám, zda je pro něj důležitější plná lokalizace a funkční výbava (freeoffice narodil od libre neumí editaci vzorců například) to už asi necháme na něm no.
ccc*

Marku, já to nikomu nevnucuji, ale beru, že každému vyhovuje něco jiného. LibreOffice používám také. Používám excel s více záložkami a ukládání je v něm dost pomalý. Ale samozřejmě výběr je na dotyčném.

hodnocení

jo to je ono díky moc :)

hodnocení

děkuji všem za rady

hodnocení

Když potřebuji (viz obrázek) posunout 7.řádek níž abych mohl do sedmičky napsat jiné údaje - jak to udělám?

Mám Excel v Libre office

Word - excel zdarma? #4

Pravým tlačítkem přímo na té sedmičce a "Vložit řádky".

hodnocení

bezva díky

hodnocení

A jak posunu řádek výš nebo níž? Po kliknuti na č.řádku to v nabídce není

Chce to trochu kreativity...
Tak třeba vytvořím si tam nový prázdný řádek, ten požadovaný do něj zkopíruju, a ten původní pak smažu.

mark132

Velmi snadno, pomocí levého ALT tlačítka. Prostě označíš celý řádek tak že klikneš na jeho označník (sloupcový A-Z nebo řádkový 1-). Poté co se celý řádek označí pak stiskneš levý ALT a k tomu myší řádek přesuneš do mezery mezi jiné řádky. (Pozor je v tom malý háček, táhnout myší musíš na některou z buňek vybraného/vybraných řádků, netahat za označník)

mark321

tady máš i video ukázku jak na to přesouvání řádků a sloupců

ladis*
hodnocení

0x

Zadarmo Word a Excel (ten original od Microsoftu) nebyl pro Windows nikdy :)

Tip: leda v iPadu a iPhonu, tam je zadarmo verze a pouzivam je obden, i nyni pisu na ipadu. Ano opravdu ten od Microsoftu. Perfektni vec.

takove ty nahrady open a libre mi nesedly. Ani ty nahrady od Applu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]