Nejste přihlášen/a.
ahoj, mám CCleaner zdarma a sále mi vyskakuje oznámení, abych si stáhl novou verzi - ta je ovšem za peníze...
Vyplatí se zaplatit, nebo stačí to co mám?
Placený CCleaner nenabízí laikovi o nic víc, než jeho free verze. Zakažte CCleaneru přístup na internet pomocí firewallu a nebude vás nijak zlobit s aktualizacemi, ani nebude odesílat vaše osobní data do databází Avastu.
Nejlepší způsob, jak tento program používat, je jeho portable verze (neběží stále na pozadí systému), které zakážete přístup k internetu.
ccleaner.com/...
tohle je podobné i u Androidu, lidé co mají v telefonu kýbl uvolňovačů paměti a čističů mají obvykle právě kvůli nim nejzasekanější telefony. Jsem přesvědčen že laik by tyto nástroje vůbec neměl řešit a vůbec by od nich neměl očekávat žádné významné zrychlení ani úsporu místa protože toho prostě prakticky nejsou schopny. Spíš si s nimi způsobí nějaké problémy, přijdou v prohlížeči třeba o uložená hesla, a nic pozitivního to nepřináší. Totéž defragmentace, dnes nesmysl a ztráta času, přesto to spousta lidí dělá v naivní víře, že tím počítač zázračně urychlí
Zásada. SW který vyhovuje, stabilní, osvědčený neměním, neupdatuji. Umírá s ukončením životnosti operačního systému. Jen velmi, velmi potřebná nová funkce po zvážení vede k výměně.
A proto stále užívám na přehrávání zvuku v kompech portable Winamp 5.5 = 46 položek s celkovou velikostí 8,0 MB z roku 2000.
forums.winamp.com/...
Zkrátka dělá co má a co od něho očekávám. Jen operační systém je už třetí v pořadí, ale Winamp jede!
to: galapetr - Příklad starého SW stále dobrého i bez update a jsou další příklady, kdy staré verze byly lepší (dále namátkou palírna Nero 5.5 NEJ a další nikdo nechtěl). Takže update ne vždy a za každou cenu.
to: mikihans - omluva za 2000, překlep, nevšiml jsem si a okopíroval, ale WinAmp prošel Windows Vista, 7, 8 a nyní 10
Moc zajímavý, jenže jste tu demonstroval pouze ukázku toho jak se rozhoduje jelito které ničemu nerozumí a nad ničím nechce moc hloubat ... prostě to tam mám tak to tam nechám, co když výrobce do toho začne cpát bitcoin minery, obtěžující reklamy, co když časem zcela změní licenční politiku, ha? ... občas je prostě vhodné software vyměnit za něco přátelětějšího, možná to přímo neplatí o winampu (ačkoliv ten není žádná zázračná perla, je to zastaralý přeplácaný moloch s nedostatečnou podporou moderních formátů a síťových protokolů, takže jsem jej dávno vyměnil za mnohem lépe vybavený, praktičtější a méně přeplácaný Foobar2000) ale v případě CCleaneru je ta výměna či odinstalace rozhodně naprosto na místě, protože už jsou tu rozhodně daleko lepší nástroje toho typu, a ccleaner to s obtěžováním uživatele skutečně už přehání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.