Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
včera jsem si pořídil nový notebook (Win10) a potřeboval bych do něj dostat 2 opravdu velké složky (9 a 3 Gb dokumentů ze školy) z předchozího stroje (Win7). Obě složky jsem měl zálohované na Google Disku přes GoogleSync, takže kdykoli jsem udělal ve složkách přímo v PC změnu, něco přidal, upravil nebo ubral, obsah se změnil i na disku.
Teď ale nevím, jak složku přenést do paměti nového PC. Zkoušel jsem přetáhnout složky fyzicky přes flashku do nového PC, ale jakmile jsem je propojil s GoogleSyncem, začaly se zálohovat celé od znova. Když je chci stáhnout z Disku, nestáhnou se v celku (jsou moc velké) a po stažení nezůstanou spárované s GoogleSyncem.
Nejradši bych měl v obou počítačích identické složky po jejichž aktualizaci by se změny zapsaly na Disk a byly viditelné i na druhém PC.
Poradil by mi prosím někdo?
Žádné přetahování na flešku není potřeba. Stáhni si Google Disk aplikaci , Samozřejmě se přihlásíš na svůj google účet, nastavíš v GoogleSync předvolby, které složky se mají synchronizovat a musí to jít. Disk si vytvoří fyzickou složku přímo v počítači, se kterou můžeš pracovat klasicky.Tvé soubory budou nějakou chvíli trvat, ikona obláčku dole v trayi vedle hodin bude signalizovat točícím se kolečkem práci.
@ernie Tahle cesta mi nefunguje.
Když se přihlásím do disku v prohlížeči a v menu vlevo na boku zvolím položku "Můj disk", nic tam není. (Tím pádem ani Google Sync nic nesesynchronizuje.)
Zmíněné složky, co chci přetáhnout se nachází pod volbou "Počítače" ve složce mého starého PC. Vedle složky mého starého PC se vytvořila nová složka pro můj nový počítač, ale ta je prázdná.
Problém je, že v nastavení Google Syncu nejde vybrat nic z volby "Počítače", pouze "Můj disk" (tam není nic).
Fakt nením jaký je rozdíl mezi "Počítače" a "Můj disk", protože soubory z "Počítače" jdou normáně otevírat kdekoli.
Zkoušel jsem v Google Disk přetáhnout nebo kopírovat soubory, jde to, jen to musí být do složky.
Máš v novém počítači nainstalovanou aplikaci a v jejím nastavení vybrány složky, které se mají synchronizovat? Pokud je totiž nenastavíš, tak disk z cloudu tam nic nedá a neobjeví se na cloudovém úložišti. U těch synchronizovaných složek pak je zelená fajfka.
Na starém počítači mám v sekci "Můj počítač" vybrané 2 složky (škola 1; škola 2). Zálohy těchto složek se po jakékoli úpravě bez problému zálohují (fajky tam jsou) i na Google Disk, ovšem pouze v sekci "Můj počítač". V sekci Disk Google (kde Vy máte 232 Mb) já mám 0 Mb, tedy vůbec žádný soubor.
Když jsem stáhl aplikaci Google "Backup and Sync" do nového počítače, očekával jsem, že se všechny soubory z mojí zálohy do nového PC jednoduše přelijí. To se ale nestalo. V sekci "Můj počítač" se vytvořila nová složka pro zálohy z nového zařízení, ale ze záloh starého PC mi nic chodit nezačalo.
Když u nového PC označím v sekci "Můj počítač" konkrétní složku, která se má zálohovat, soubory se začnou nahrávat do Google Disku, ale obráceně (z G. Disku do PC) se mi nic nenahraje. Skoro to vypadá, že ty složky "Můj počítač" a "Disk Google" spolu vůbec nespolupracují.
Uložte nějaký soubor, např obrázek na cloud G disku, třeba z internetu, jestli se sesynchronizuje se složkou v počítači. Normálně jsem teď na dalším notebooku nainstaloval aplikaci google disk, přihlásil se, dal povolit synchronizaci a vše, co bylo na cloudu skočilo do systémem vytvořené složky google disk v počítači...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.