Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se ještě sehnat starší PC myš?

Od: myspocitacova odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

mám ještě starší stolní počítač, který doposud fungoval bez problému, bohužel při stěhování se muselo vše odpojit a nyní mám problém se zapojením počítačové myši, případně i klávesnice.

Schéma zapojení je jako na obrázku. Potíž je, že se při zapojení myši zřejmě u myši odlomila nějaká ta malá část uvnitř toho korektoru, který se zároveň vsunuje do tého otvoru. Předpokládám, že to nejde nějak jednoduše opravit, proto moje otázka je, zda se dá sehnat ještě dnes počítačová myš s tímto starším zapojením?

V případě, že by bylo poškozeno samotné to zapojení v PC, je už taky v horším stavu, jak se myš odpojovala a zapojovala, je možná nějaká snadná oprava či výměna jen té zapojovací části?

Klávesnice mi zatím jde, ale pokud by se mi poškodila, tak se ještě zároveň ptám, zda lze sehnat s tímto starším zapojením i tu?

Ptám se na nové s případnou zárukou, jinak věřím, že na bazarech by se ještě něco dalo najít. Díky.

Dá se ještě sehnat starší PC myš?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dá, sice výběr malý, ale dá...

Třeba:

doplněno 23.05.20 19:39:

Třeba:

datart.cz/...

Dá se ještě sehnat starší PC myš? #2

hodnocení

3x

Stačí ti tahle redukce a nová USB myš.

doplněno 23.05.20 20:22:

@myspocitacova: Nejjednodušší řešení je vzít USB myš a USB klávesnici, připojit je do USB na PC, počkat, než se načtou ovladače a nepotřebuješ vůbec nic jiného. Jsem blb, že mě to nenapadlo rovnou*plac*.

Na jiná řešení se vykašli.

doplněno 23.05.20 20:24:

A když ti nebudou stačit USB zdířky (samice) na PC, použij buď USB HUB nebo PCI kartu pro rozšíření USB.

myspocitacova
hodnocení

A jaký je rozdíl mezi tím samcem a samicí? Nebo je to bráno jako jednu na myš a jednu na tu klávesnici? No USB myš už pak doma mám, tu vezmu z jiného PC, to už by nebyl problém. Nebo bych koupil už jenom tu samotnou myš, co sem dával kolega, stejně je obojí z Datartu.

No doufám, že už nebudou moc poškozené ty korektory přímo v PC, to by mi ty nové věci byly na nic a jak to opravit v tom PC asi nevím.

myspocitacova
hodnocení

No jestli tam jde zapojit to USB přímo, tak by to bylo samozřejmě nejjednodušší, protože USB klávesnici i myš doma mám a jen bych si to přehodil, kdybych ten PC potřeboval. Je to jen občas, takže by to stačilo.

Je to klasická počítačová starší skříň, něco jako na obrázku: linuxexpres.cz/... Pod tím zapojením na myš a klávesnici nějaké další výstupy jsou, asi by se to tam dalo připojit, ale nezkoušel jsem to, nic z těch dalších vstupů víceméně nepoužívám a doteď jsem tam měl zapojenou tu myš a klávesnici do těch starších vstupů. Takže jde o to, jestli to tam bude pasovat a jestli to bude nějak snadno fungovat.

Jaký máš OS (operační systém)? To je důležité z hlediska ovladačů. Jestli máš W7 a novější, neměl by být problém. S WinXP si bude třeba trochu pohrát - ty ovladače najít a nainstalovat.

myspocitacova
hodnocení

Právěže je tam ještě Windows XP. Kdybych měl nějaký návod, tak bych se možná pokusil, ale jinak těm technickým věcem moc nerozumím, tak bude možná pro mě lepší koupit tu novou myš či tu redukci, mám to hlavně na starší hry, které na tom jdou, jako vzpomínku, internet tam nepoužívám, dokud ten počítač nějak funguje.

Jestli máš WinXP SP3, není nic jednoduššího, než tam tu myš i klávesnici píchnout a uvidíš, co to udělá. SP3 by to mohl umět. Návod už ti bohužel nedám, protože nejsem profík a s WinXP už nejméně 5-6 let nepracuji.

Ono se může stát, že ve WinXP budeš mít potíže i s tou redukcí. Ale co nevyzkoušíš, to nezjistíš.

Tazatel- nespekuluj. Skubni z druheho pc a zkus. Ovladace se sice instaluji (ty se instaluji na vse), ale neboj se. Na mys maji win ovladace v sobe. Ale pokud se porad bojis a nebo nechces obsazovat usb...ok kup si PS/2 zarizeni, koupit se da.

hodnocení

0x

Nevím, jak myš, ale klávesnici jsem nedávno kupoval. Hledejte myš s připojením PS2.

Ale měla by Vám tam bez problému fungovat i myš připojená do konektoru USB bez jakékoliv další úpravy.

Pokud bys byla z HK, tak ta redukce na starý konektor pro usb myš se mi doma někde válí.
Ale i v usb by se v Xp měla myš objevit nejspíš i bez instalace ovladačů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]