Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sluchátka a redukce

Od: boris* odpovědí: 15 změna:

Dobrý večer. Mám sluchátka herní na připojení usb velikosti do notebooku. Telefon kde poslouchám rádio má pouze jack 3,5mm na připojení na sluchátka. Existuje redukce z usb na jack 3.5mm abych připojil sluchátka do telefonu případně přesné označení? Děkuji.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blakcak*
hodnocení

8x

Na mém telefonu fungují USB herní bezdrátová sluchátka Asus RoG Strix přes OTG microUSB redukční kabel (telefon musí podporovat OTG). Není to sice přes jack, jak píšete, ale funguje to.

Mám přesně tento kabel: usb-kabely.heureka.cz/...

hodnocení

7x
Neexistuje, ta sluchátka budou fungovat jen v USB a na zařízeních, která je podporují. Obecně počítače a možná mobily a tablety, ale vždy přes USB. Ne z audio výstupu.

hodnocení

4x

Kup si OTG kabel. Do mobilu půjdou nejen sluchátka, ale i počítačová myš nebo USB flash disk.

Přesně tak :) prostě USB sluchátka do USB a nikam jinam.

schimpy
hodnocení

0x
Zdravím, něco takového?
cz.euroelectronics.eu/...
doplněno 23.05.20 19:34: Tohle bude lepší ;)
softcom.cz/...
doplněno 23.05.20 19:35: Akorát bude třeba dokoupit kabel jack-jack.
Vaše redukce mu vůbec k ničemu nebudou.

Samozřejmě, "redukce" USB/jack je nesmysl. USB je datový přenos, jack čistě elektrický. Se divím, na co všechno se dnes nedají sehnat redukce. Zlatý komunisti.

Však u toho druhého píšou, že je to pouze napájecí redukce...

PS. No dobře, datový přenos je taky elektrický, ale víš jak...

priklad1*
23.05.20 23:42
hodnocení

0x

Je to ono

Sluchátka a redukce
priklad1*

Nebo tohle

Sluchátka a redukce #2
Já nevím jestli ty už radíš úmyslně špatně nebo jak. Ty horní jsou evidentně napájecí redukce. Co je za nesmysl ten spodní obr to není vidět.

Příklade, to je redukce pro to autorádio co to HW umí. Jack standard nikdy nejde drát na drát spojit s USB!

priklad1*

Byla to otázka, nikoliv tvrzení. Pravda je, že to autorádio bude IN, mobil je OUT. A s tím tvrzením, že neexistuje bych posečkal. Již jednou se pěkně všeználci spálili u LG a H265

@priklad1 na to aby to byla otázka tam něco podstatného chybí ;) a převést analogové audio na USB redukcí prostě nejde. USB sluchátka se zapojují do USB portu a zařízení je musí podporovat.
priklad1*

Já ti neodporuji. Jen vím, že Číňani dělají konverzi ze všeho na všechno. Příkladem je TV a HDMI či VGA

Jack 3,5 se dá použít i jako DC napájení. Setkal jsem se i s tím, že Jack 3,5 byl použit pro komunikaci RS232 na glukometru Contour.

Nejde ovšem použít audio a zároveň napájení (nebo něco jiného).

Jak by to šlo SW ošetřit netuším.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]