Nejste přihlášen/a.
Mám v PC poměrně velkou fonotéku staženou z různých zdrojů. Některou skladbu je sotva slyšet, jiná přímo řve a už mě nebaví pořád upravovat hlasitost na zesilovači ručně. Existuje na to něco, aby vše hrálo na konstantní hlasitosti?
Dobrý den, Vy usilujete o tzv. normalizaci hlasitosti hudebních souborů. Neznám program, který by to uměl udělat hned a přímo při poslechu, ale jsou programy, které takto hudební soubory upraví trvale (editují je). Je to např. program MP3Gain. Zdravím!
P.S. Doporučoval bych pracovat v tom programu vždy s kopií hudebních souborů. Kdyby nebyl výsledek dobrý zůstane Vám neupravený originál.
kepler - nikoliv. Zvolí se adresář, kde jsou soubory a program je zedituje všechny najednou (dávkově).
kepler - ten konkrétní program je na MP3, ale snad jsou i jiné programy. Myslím, že když si zadáte do Google pojem "normalizace hlasitosti hudby", tak najdete návody i jiné programy.
Takže bych musel každý titul upravovat zvlášť? To bych asi do smrti nestihnul, zvlášť když jsem senior. Ale díky.
Taky používám a doporučuji MP3Gain. Záleží ale prý na přehrávači. Nejdříve to otestujte - jestli Váš přehrávač bude měnit hlasitost po zásahu MP3Gain. On totiž skladby nepřepočítává (proto je tak rychlý), jen do "hlavičky" souboru napíše informaci pro přehrávač a údajně existují takové, u kterých to nefunguje. Já teda žádný takový neznám a MP3Gain pracuje k mé plné spokojenosti.
Ano existuje. Speciálně pro tento účel je možné uložit do hlavičky každého zvukového souboru informaci relativní korekce hlasitosti (ReplayGain). Existují i programy které umí detekovat a uložit replaygain do hlavičky každého z třeba tísíců souborů které máž na disku hromadně na jedno kliknutí, viz Foobar2000, který to umí. Detekuje optimální korekci a uloží + nebo - údaj v dB do hlavičky každého souboru. Při přehrávání pak tento údaj vezme v úvahu a koriguje jím hlasitost přehrávání tak aby u všech souborů zněla stejně. Funguje to nejen u MP3 ale i spousty dalších formátů, které umí ukládat nějaké custom záznamy do hlavičky (což je většina, třeba nové formáty FLAC, OGG, OPUS, ...)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.