Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

BIOS problem

Od: nevimsirady odpovědí: 14 změna:
Ahoj už předem píši,ačkoliv se možná bude jednat o primitivní problem,nerozumím takovým problému a notebook využívám ze studentských povinností,proto se obracím na vás mám problém se svým asusem windows 10.Mán ho pouze neco přes rok a mám ho ještě v záruce,ale už jsem ho jednou ze stejnýho důvodu v oprávně měl,která zrovna pro studenta není levná.Jedná se o problém,co mi v minulosti bylo řečeno,že se mi odinstalovala,respektive,že jsem já odinstaloval důležitou položku z harddisku,bez které se notebook prostě nespustí,samozřejmě jsem nic neodinstaloval a nevím,jak k tomu došlo.Zkrátka mi nejde vyjít z Biosu,zkoušel jsem dát security disabled a CSM support enabled to nepomáhá a pokaždé mi obrazovka píše "Reboot and select prober Boot..." Nevím jak nabootovat a jsem už celkém z toho v nescházích,opravdu bych si vážil každé rady.Ctrl alt delete jsem zkoušel a vrátí mě to jen zpět

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, pokud jste dělal nějaké změny v BIOSu, tak to nebylo možná to nejlepší. Najděte si V BIOSu položku, kterou vrátíte BIOS do výchozího stavu (bude jako nový a bez Vašich zásahů). Já jsem dlouho v BIOSu nebyl, ale mělo by to být něco jako Load default BIOS. To zvolte a na poslední záložce nezapomeňte změny uložit (Save and Exit). Přístroj by se měl restartovat a při troše štěstí i nabootovat z HDD do OS. Zdravím!

doplněno 22.05.20 22:35:

nevimsirady - raději zkuste požádat někoho z kamarádů, který tomu snad více rozumí, aby se na to podíval. Nebo volte zase servis.

nevimsirady
hodnocení

Dobry den,to jsem už nēkolikrát zkoušel a vrátímē to do BIOSu znovu.Bohužel restore defaults a save changes a exit očividnē nefunguje

hodnocení

1x
1- disk k.o.
2- spatne nastavene bootovani (v biosu)
3- disk je "o.k" ale je v haji zavadec, ale to mi podle hlasky uplne neprijde
Over to bootovani. Najdi si boot priority. A mozna taky koukni zda bios ten disk vubec vidi
A hlavne nas netahej za nos a vyklop co se delo predtim nez to prestalo fungovat. Co jsi delal... pokud by to opravdu bylo z niceho nic tak je opravdu v haji disk.
nevimsirady
hodnocení

Dobry den,Myslím si,že disk vzhledem k tomu,že se mi to již stalo,rozbity není snad.A opravdu jsem dēlal to,co normálnē(dívál jsem na normální video) Podívám se na ty boot priority,ale myslím si,že tam nejsou.

Boot priority v biosu jsou, z principu. Takže nevíš, jak bios vypadá?

Rikam to nerad, ale tady to dohromady nedame. Poradi bootovani je v kazdem biosu, jak jinak bys urcil z ceho budes bootovat?
Koukal jsi uz jestli je videt ten disk v biosu?
BTW dival ses na video...fajn a dal? Vypnul jsi pc a uz nenabehl, nebo se treba zasekl, restartoval...?
nevimdirady

Ahoj,bylo to tak,že jsem zrovna neco delal we Wordu,ale to je nepodstatne.Notebook se sekl a vypnul,samozrejme jsem ho znovu zapl a zdalo se,ze vse v poradku.A tak jsem se na cosi zacal divat,no a znovu se to seklo a vyplo a to uz byla ta situace,kdy me to po zapnuti hodilo do BIOSu.Jinak tohle jsem mel na mysli.

BIOS problem
Boot option priorities je ono. Co tam je za možnosti? Ale samo se to nerozhasí...
nevimsirady
hodnocení

Mam tam jen P1: SlimtypeDVD a DA8AESH.Dalsi moznost to uz neukazuje

BIOS problem #2
No vidis, takze to nebylo z niceho nic. 2x se sekl pocitac. Hod to na reklamaci a o tom sekani se nezapomen zminit.

Není vidět disk, takže asi odešel. Neháže to při POST testech hlášku něco jako NO BOOTABLE DEVICE?

Takže platí to co jsem napsal hned v první odpovědi - disk umřel. Reklamujte to.

hodnocení

0x

Může to klidně ukazovat na vadný disk. Z vadného disku to určitě nenabootuje. Notebook máte v záruce, pokud vám tedy nedokážou, že jste si to způsobil sám, musí se na to přeci záruka vztahovat.

V každém případě doufám, že důležité věci máte zálohované jinde ;)

hodnocení

0x

Pokud nebude nic fungovat a máte správně nastavené bootování v BIOSu a předtím jste dal Default, mohl byste ještě zkusit obnovit tovární nastavení. Tady je nějaké obecné povídání o tom, jak se to dělá na noteboocích Asus:

smallbusiness.chron.com/...

servispckupka.cz/...

Raději si vezměte k sobě někoho zkušeného, pokud tomu moc nerozumíte. A udělal bych to až jako krajní možnost. Máte na notebooku důležitá data?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]