Nejste přihlášen/a.
Dobrý den přátelé, dnes jsem kouknul do PC manželky a zhrozil jsem se diskC skoro zaplněn a disk D pomalu prázdný. Nemůžete mě poradit co mohu přetáhnout z disku C na disk D, abyc Pc neumřelo. Pak bych asi umřel já Moc děkuji
Na C má třeba tohle a co by jste smáznuli?
Předně musíš manželce vytvořit cílové umístění složek (Obrázky, Dokumenty, Videa atp... na (D), poněvadž vše, co do těchto složek nyní ukládá, jde na Systémový disk (C) do domovských adresářů a nikoli do ručně vytvořených složek na déčku. Co všechno přesunout se těžko radí, to by člověk musel být u toho... Níže postup na přesun složek, ale ať víš, co děláš, jinak se ti do může podělat. Můj osobní názor je ten, že by to měl dělat někdo zkušenější, i přesto, že to není raketová věda.
Dobrý den, můžete přesunout vše, co není navázáno na OS - stažené (úložky) či vlastní vytvořená data. Jinak, můžete i mazat (např. obsah adresáře TEMP). Zdravím!
sword - myslel jsem to tak, že součásti OS, hry nebo programy přesouvat nemůžete (potom by nemusely fungovat). Opravdu hodně místa na C ušetří ten, kdo má "koule" - zakáže Obnovení systému (tam OS každý den bobtná). V TEMP můžete smazat vše.
sword - podle vloženého obrázku se takto nedá poradit, resp. nemůžete mazat plné složky z kořenového adresáře na C (to vše by tam mělo zůstat). Raději jen přesouvejte (viz rady zde) a s mazáním šetřete.
Snad poznáš složky nazvané Obrázky, Videa, Hudba, Dokumenty, případně Stažené soubory.To vše můžeš přesunout.
Pokud je disk rozdělen na C a D, je dobré jeden z nich používat pro uložení programů a druhý pro uložení dokumentů. Tedy audio, video, texty, foto. Má to tu výhodu, že pokud by ses rozhodl změnit OS, dokumenty si můžeš uložit (zálohovat) třeba na flešku, kdežto o všechny programy přijdeš.
Zřejmě vůbec nevíš která bije. Na tom obrázku nemáš disk C, ale otevřel jsi složku Windows, která je samozřejmě na céčku. Jestli chceš, aby počítač ještě fungoval, tak se téhle složce vyhni obloukem.
motáku, nějak se ti to motá. Na obrázku není disk C jako takový, ale složka Windows, která je na disku C. Disk C vypadá třeba takto.
ferax - já tam na tom obrázku, který vložil tazatel, také vidím disk (oddíl) C - a až pod modře zvýrazněnou složkou Users je složka Windows. A mimo jiné je tam i složka Program Files, která není ve Windows, ale na disku C.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.