Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skoro plný disk C

Od: sword® odpovědí: 19 změna:

Dobrý den přátelé, dnes jsem kouknul do PC manželky a zhrozil jsem se diskC skoro zaplněn a disk D pomalu prázdný. Nemůžete mě poradit co mohu přetáhnout z disku C na disk D, abyc Pc neumřelo. Pak bych asi umřel já:) Moc děkuji

doplněno 21.05.20 22:38:

Na C má třeba tohle a co by jste smáznuli?

Skoro plný disk C

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Předně musíš manželce vytvořit cílové umístění složek (Obrázky, Dokumenty, Videa atp... na (D), poněvadž vše, co do těchto složek nyní ukládá, jde na Systémový disk (C) do domovských adresářů a nikoli do ručně vytvořených složek na déčku. Co všechno přesunout se těžko radí, to by člověk musel být u toho... Níže postup na přesun složek, ale ať víš, co děláš, jinak se ti do může podělat. Můj osobní názor je ten, že by to měl dělat někdo zkušenější, i přesto, že to není raketová věda.

wintip.cz/...

hodnocení

3x

Veškerý tvoje dokumenty.

Tedy fotky, videa a podobný věci.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, můžete přesunout vše, co není navázáno na OS - stažené (úložky) či vlastní vytvořená data. Jinak, můžete i mazat (např. obsah adresáře TEMP). Zdravím!

doplněno 21.05.20 22:26:

sword - myslel jsem to tak, že součásti OS, hry nebo programy přesouvat nemůžete (potom by nemusely fungovat). Opravdu hodně místa na C ušetří ten, kdo má "koule" - zakáže Obnovení systému (tam OS každý den bobtná). V TEMP můžete smazat vše.

doplněno 21.05.20 22:50:

sword - podle vloženého obrázku se takto nedá poradit, resp. nemůžete mazat plné složky z kořenového adresáře na C (to vše by tam mělo zůstat). Raději jen přesouvejte (viz rady zde) a s mazáním šetřete.

hodnocení

Moc děkuji za odpověď, ale mám dotaz poznám nějak zda je to navázáno na OS než to smažu?

Snad poznáš složky nazvané Obrázky, Videa, Hudba, Dokumenty, případně Stažené soubory.To vše můžeš přesunout.

joudic*

s timto bych byl velmi opatrny, tazatel je evidentne uplny BFU, a takto se jednoduse docka toho nejhorsiho scenare, ktereho se obava, kdyz bude sahat na to, na co nema, nedejboze presouvat ci mazat.

janys35
hodnocení

2x
Převeďte si tam všechny programy a obrázky.
ben®

janys35 - programy jsou navázány na registr OS, tak po přesunutí (naprostá jejich většina) nebude fungovat.

Jo, nejlepší je to udělat, že chytne ikonu programu a přesune myší na D. *zed* Pěkná blbost. Pokud chce program na jiný disk, tak jej musí přeinstalovat, jinak jak píše @ben

kepler*
hodnocení

0x

Pokud je disk rozdělen na C a D, je dobré jeden z nich používat pro uložení programů a druhý pro uložení dokumentů. Tedy audio, video, texty, foto. Má to tu výhodu, že pokud by ses rozhodl změnit OS, dokumenty si můžeš uložit (zálohovat) třeba na flešku, kdežto o všechny programy přijdeš.

kepler*

S uspořádáním a přesunům složek ti pomůže Total Commander, jinak mít zálohu je vždycky rozumné.

jdukolem
hodnocení

0x

V prvé řadě vyčisti systém

google.cz/...

hodnocení

0x
Tak hlavně je dobré lidem co vůbec netuší jak funguje PC nerozdělovat disk. Vždycky to dopadne takto.

hodnocení

0x

Zřejmě vůbec nevíš která bije. Na tom obrázku nemáš disk C, ale otevřel jsi složku Windows, která je samozřejmě na céčku. Jestli chceš, aby počítač ještě fungoval, tak se téhle složce vyhni obloukem.

motak
Zřejmě vůbec netušíš, která bije. Na tom obrázku je samozřejmě disk C.

motáku, nějak se ti to motá. Na obrázku není disk C jako takový, ale složka Windows, která je na disku C. Disk C vypadá třeba takto.

Skoro plný disk C #2
motak
Me se nic nemota.pokud tebe ale dokáže zmást,ze má někdo pojmenovany disk C jako Windows, tak je vidět, že opravdu nevíš, která bije.
ben®

ferax - já tam na tom obrázku, který vložil tazatel, také vidím disk (oddíl) C - a až pod modře zvýrazněnou složkou Users je složka Windows. A mimo jiné je tam i složka Program Files, která není ve Windows, ale na disku C.

OK, máš pravdu, teď jsem to prostudoval blíž. Tak sorry. Beru zpět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]