Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jeden kabel staci pro thunderbolt a USB 3?

Od: alidesses odpovědí: 3 změna:

ahoj, kdyz chci propojit Thunderbolt zarizeni a nasledne potom propojit USB-C (ovsem aby to litalo rychlosti hodne USB aspon3.0, takze ne 480Mbps u USB2) k pocitaci, bude mi na to stacit jeden kabel nebo na kazde je potreba jiny kabel? Maji stejne konektory, ale nevim jestli i kabel na to je stejny. Tot otazka, zda se tohle rozlisuje.

A nebo dalsi vec: Je tu i treti moznost, ze sice se kabely rozlisuji a vedle Superspeed( ) kabelu a Thunderbolt kabelu existuje jeste kabel, ktery umi oboji?

----

doplneno: ta poznamka o te rychlosti USB-C zarizeni aspon 5Gbps je smerodatna. Pokud to je 480Mbps, tak to nema smysl.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lolipop
hodnocení

0x

Nevím teda na co se ptáš. Sám sis odpověděl. USB-C má propustnost 10Gb/s. Umí propuštět video, data, elektřinu. USB 3.1 má rychlost 5Gb/s, takže když zapojíš 2, neovlivníš rychlost.

Spíš napiš co konkrétně chceš propojovat, SSD s portem thunderbolt do pc do usb-c portu?nechápu kam bys to chtěl pak ještě přetahovat.

alidesses
hodnocení

OK, zkusim to jeste preformulovat. Jestli pro pripojeni Thunderbolt zarizeni s konektorem USB-C a USB Superspeed zarizeni (tj rychlosti 5,10,20 Gb/s) s konektorem USB-C je pokazde potreba jiny kabel nebo neni.
Doufam, ze ted to je pochopitelne.
A jako doplnek jsem se ptal, jestli pokud plati odpoved, ze je potreba pro tyto 2 ruzne druhy zarizeni jiny kabel pokazdy, pak jestli existuje treti druh kabelu, ktery ma tu specialní vlastnost, ze pres nej jde pripojit oba druhy zarizeni (coz neni jako odpoved ze neni potreba, protoze tim by vsechny kabely
Cili uplne polopaticky, ptam se, ktera prave jedna z techto 3 moznosti plati:
1. pro zapojeni Thunderbolt zarizeni a USB 3-Superspeed(+(+)) zarizeni se pouziva jeden druh kabelu.
2 pro zapojeni Thunderbolt zarizeni a USB 3-Superspeed(+(+)) Je potreba prislusny kabel -bud kabel pro thunderbolt a nebo kabel USB-Superspeed (3.0,3.1,3.2). Je lhostejne ze maji stejny konektor.
Ale existuji kabely, ktere umi oba dva prenosy, takze pri porizeni takoveho kabelu tento problem pomine.

3 pro zapojeni Thunderbolt zarizeni a USB 3-Superspeed(+(+)) Je potreba prislusny kabel -bud kabel pro thunderbolt a nebo kabel USB-Superspeed (3.0,3.1,3.2). Je lhostejne ze maji stejny konektor. Nic takoveho jako kabel, ktery by umel oba prenosy n-e-e-x-i-s-t-u-j-e.
Neodpovedel sem si. Propustnost me nezajima (pouze podminka, ze USB 2.0 rezim prenosu z prehlizim) Je mi jedno co umi propoustet, elektrinu, plyn, nebo castice prachu pod 10mikrometru. Nic ovlivnovat nechci.
Konkretne chci propojovat SSD s portem thunderbolt do PC
Konkretne chci propojovat USB flashdisk s rozhranim USB 3.0 .
Oboji ma konektor USB-C. Pocitac ma porty, ktery zvlada oboji. Na pocitac a jeho podporu se vubec neptam.a
Chci pretahovat z pc na zapojena zarizeni... nic jineho kloudneho nelze vymyslet.

alidesses
hodnocení

Jelikoz reformulace byla obsahlejsi, tak ji pisu jeste jednou sem:

OK, zkusim to jeste preformulovat. Jestli pro pripojeni Thunderbolt zarizeni s konektorem USB-C a USB Superspeed zarizeni (tj rychlosti 5,10,20 Gb/s) s konektorem USB-C je pokazde potreba jiny kabel nebo neni.
Doufam, ze ted to je pochopitelne.
A jako doplnek jsem se ptal, jestli pokud plati odpoved, ze je potreba pro tyto 2 ruzne druhy zarizeni jiny kabel pokazdy, pak jestli existuje treti druh kabelu, ktery ma tu specialní vlastnost, ze pres nej jde pripojit oba druhy zarizeni (coz neni jako odpoved ze neni potreba, protoze tim by vsechny kabely

Cili uplne polopaticky, ptam se, ktera prave jedna z techto 3 moznosti plati:

1. pro zapojeni Thunderbolt zarizeni a USB 3-Superspeed(+(+)) zarizeni se pouziva jeden druh kabelu.

2 pro zapojeni Thunderbolt zarizeni a USB 3-Superspeed(+(+)) Je potreba prislusny kabel -bud kabel pro thunderbolt a nebo kabel USB-Superspeed (3.0,3.1,3.2). Je lhostejne ze maji stejny konektor.
Ale existuji kabely, ktere umi oba dva prenosy, takze pri porizeni takoveho kabelu tento problem pomine.

3 pro zapojeni Thunderbolt zarizeni a USB 3-Superspeed(+(+)) Je potreba prislusny kabel -bud kabel pro thunderbolt a nebo kabel USB-Superspeed (3.0,3.1,3.2). Je lhostejne ze maji stejny konektor. Nic takoveho jako kabel, ktery by umel oba prenosy n-e-e-x-i-s-t-u-j-e.

Neodpovedel sem si. Propustnost me nezajima (pouze podminka, ze USB 2.0 rezim prenosu z prehlizim) Je mi jedno co umi propoustet, elektrinu, plyn, nebo castice prachu pod 10mikrometru. Nic ovlivnovat nechci.
Konkretne chci propojovat SSD s portem thunderbolt do PC
Konkretne chci propojovat USB flashdisk s rozhranim USB 3.0 .
Oboji ma konektor USB-C. Pocitac ma porty, ktery zvlada oboji. Na pocitac a jeho podporu se vubec neptam.a
Chci pretahovat z pc na zapojena zarizeni... nic jineho kloudneho nelze vymyslet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]