Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s Windows - ASUS K52JE

Od: osms odpovědí: 11 změna:
Dobrý den
mám notebook Asus K52JE s Pentium P6100, HDD 500 GB, 4 GB RAM. Notebook ráno zapnu, a najednou mi vyjede obrazovka s otazníky. Nevíte čím to je a jak tento problém vyřešit?
Předem děkuji za rady.

Problém s Windows - ASUS K52JE

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blakcak*
hodnocení

0x

Zkuste provést opravu spouštění systému z instalačního média.
servispckupka.cz/...

osms
hodnocení

Dobrý den,
děkuji za radu.
Zkoušel jsem a pořád to samé.
Je ještě jina možnost?
blakcak*

Nejde jednoznačně říct, v čem je problém. Chyba 0xc00000e9 je dost obecná, může to znamenat poškozený filesystem, vadný hardisk (možná jen kabel), sata řadič na desce, poškozené registry Windows a další.

Dostanete se do nouzového režimu? Jestli se povede spustit, můžete zkusit obnovit "Bod obnovení".

A máte možnost ten hardisk vyzkoučet v jiném PC? Jestli ano, tak to udělejte. Mrkněte, jestli jsou data na něm čitelná.

osms
hodnocení

Dobrý den,
děkuji za radu.
Zkoušel jsem to s nouzovým režimem a nic.
Mám tam Windows 10, a zmáčknutí F8 nefunguje a když jsem zapojil instalační médium (Flashdisk), tak po kliknutí "Opravit tento počítač" mi ukázalo obnovení systému a tam mi napsalo, že je potřeba odpojit instalační médium a restartovat počítač. Chtěl jsem přeinstalovat Windows ale po vybrání oddílu mi napsalo že pro UEFI je nutné mít GPT disky a ty nemám a tak jsem chtěl odstranit ty oddíly který tam byli při instalaci a nešlo to. Bohužel nemám možnost zapojit disk do jiného počítače. Je ještě nějaká možnost tento problém vyřešit?
Předem děkuji za rady.
blakcak*

Pokud se systém nespustí v nouzovém režimu, tak to vypadá na poškozený file system Windows.
Tak jestli nemáte na disku žádná data, která byste postrádal, bude asi opravdu nejvhodnější řešení reinstalace Windows.
Doporučím vytvořit zcela nové instalační médium s aktuální verzí Windows10, Protože jestli byla ta chyba způsobená nějakou vadnou aktualizací, nebo jejím špatným zavedením do systému, mohl by se ten problém při pozdější aktualizaci znovu opakovat.

Ideální je nejdřív odstranit všechny oddíly a pak vytvořit nové. Zkuste při reinstalaci postupovat podle tohoto návodu:
servispckupka.cz/...
Je opravdu velmi podrobný i s obrázky.

Co vám to napsalo při pokusu odstranit ty oddíly? Pokud nejdou přímo odstranit, zkuste je nejdřív naformátovat a pak odstranit.

msos
hodnocení

Dobrý den,
děkuji za radu.
Zkoušel jsem odstranit ty oddíly a napsalo mi to:"Tento oddíl nelze odstranit."
Chtěl jsem to tedy formátovat a nějak mi to nešlo.
Je nějaké jiné řešení?
Předem děkuji za rady.
blakcak*

Myslím že to má co dělat s omezením UEFI. Umíte konfigurovat BIOS? Někde v nastavení BOOT by měla být volba buď UEFI, nebo Legacy/Other OS (nebo tak nějak). Změňte to na tu druhou možnost.

Nebo tam bude něco jako "UEFI boot" - enabled/disabled, zvolte "Disabled", nastavení uložte a zkuste odstranit ty oddíly v instalátoru Win.

.

Případně zkuste resetovat bios na tovární nastavení.

osms
hodnocení

Dobrý den,
děkuji mnohokrát za pomoc! Problém je již vyřešen. Dal jsem tam v BIOSu v sekci boot UEFI Dissabled. Windows je tam už nainstalovaný.
blakcak*

Bezva :) Ta původní chyba z vašeho obrázku mohla být náhodná, ale také ne. Že se to točí okolo hardisku může být příčinou, ale i důsledkem problému. Pro jistotu otestujte hardisk pomocí programu HD Tune (Error Scan). Testování bude možná dlouhé, záleží na velikosti a rychlosti hardisku. A zajímaly by mě informace ze záložky Health, vložte sem kdyžtak screen (nebo čitelnou fotku) té záložky.
Návod k instalaci: cistepc.cz/...

osms
hodnocení

Dobrý den,
bohužel se ten problém zase opakuje. Zkoušel jsem tyto postupy, ale nepomohlo to. Je ještě nějaký jiný způsob, jak tento problém vyřešit? Předem děkuji za odpověď.
blakcak*

No jak už jsem psal, zatím mi to připadá jako problém s hardiskem. Vložte sem screen (nebo čitelnou fotku) záložky "Health" z programu HD Tune. Postup instalace programu a popis práce s programem je v adrese o příspěvek výše.

Pokud už nemůžete nainstalovat systém a otestovat disk přímo v tomto pc, tak ho vyndejte a dejte do jinéh pc a tam ho otestujte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]