Nejste přihlášen/a.
To je herní panel Xbox Game ve Win10... čert ví co to ukazuje. Napadají mě dvě možnosti. V systému máte špatně detekovanou grafickou kartu, nebo jste ji přetaktoval a nástroj si s tím neumí poradit.
Schválně jsem ho zapnul u sebe a pustil RDR2. Z nějakých 15% využití to vystoupalo na 83% tím, jak hra postupně zabrala operační paměť GPU. Zajímal by mě snímek, kde v tomhle nástroji najedete na druhou položku, tedy na GPU.
To by měl systém sám... případně nahrát ovladače grafiky. Co je to za grafiku?
Vám nepřijde divné, že to ukazuje, že využívá 1.2 GB paměti grafiky z 0.5?
Asi je to ňáký rozbitý, protože vám to detekuje, že máte jen 0,5 GB kartu. A přitom použito 1,3 GB paměti. To je těch "254%". V každém případě se jedná o nějakou chybu té aplikace a nemusíte to vůbec řešit, kartě určitě nijak neublížíte.
Případně mě napadá, že má karta svých 0,5 GB paměti a zbytek je sdílený ze systémové RAM. A aplikace to takhle pitomě zobrazuje.
Každé přetaktování hardware se sebou přináší zvýšení teploty, nutnost většího chlazení a snížení životnosti výrobku.
Ovšem 300% výkonu je ze sféry hodně divoké sci-fi. Moderní grafické karty lze přetaktovat o nějakých 5 - 7 %. A vzhledem k tomu, že výrobci se už tak z nich snaží vyždímat maximum, tak se to nevyplatí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.