Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Grafická karta

Od: kentan* odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, můžu zničit grafickou kartu když mi jede na 300%? Prosím poraďte. Předem děkuji za odpověď

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Co to znamená, že jede na 300%?
Pokud se vám ji podařilo o 300% přetaktovat, což dosti pochybuju, tak jí to rozhodně uškodit může. Ale určitě se vám jinak nepodaří vytížit víc než na 100%. Odkud jste to číslo vycucal?
kentan*
hodnocení

Přes Windows + G mi to ukazuje GPU 300%.

Hoďte sem prosím snímek obrazovky.
kentan*
18.05.20 12:51
hodnocení

Grafická karta

To je herní panel Xbox Game ve Win10... čert ví co to ukazuje. Napadají mě dvě možnosti. V systému máte špatně detekovanou grafickou kartu, nebo jste ji přetaktoval a nástroj si s tím neumí poradit.

Schválně jsem ho zapnul u sebe a pustil RDR2. Z nějakých 15% využití to vystoupalo na 83% tím, jak hra postupně zabrala operační paměť GPU. Zajímal by mě snímek, kde v tomhle nástroji najedete na druhou položku, tedy na GPU.

kentan*
hodnocení

Stačí takle obrázek?

kentan*
hodnocení

Se mi tam neukázal omlouvám se

Grafická karta #2
kentan*
hodnocení

A jak ji můžu prosím správně detekovat?

To by měl systém sám... případně nahrát ovladače grafiky. Co je to za grafiku?

Vám nepřijde divné, že to ukazuje, že využívá 1.2 GB paměti grafiky z 0.5?

Asi je to ňáký rozbitý, protože vám to detekuje, že máte jen 0,5 GB kartu. A přitom použito 1,3 GB paměti. To je těch "254%". V každém případě se jedná o nějakou chybu té aplikace a nemusíte to vůbec řešit, kartě určitě nijak neublížíte.

Případně mě napadá, že má karta svých 0,5 GB paměti a zbytek je sdílený ze systémové RAM. A aplikace to takhle pitomě zobrazuje.

hodnocení

1x

Každé přetaktování hardware se sebou přináší zvýšení teploty, nutnost většího chlazení a snížení životnosti výrobku.

Ovšem 300% výkonu je ze sféry hodně divoké sci-fi. Moderní grafické karty lze přetaktovat o nějakých 5 - 7 %. A vzhledem k tomu, že výrobci se už tak z nich snaží vyždímat maximum, tak se to nevyplatí.

hodnocení

0x

1. by bylo dobré uvést přesný typ gr. karty
2. zkratka win + G se tuším týká xboxu a ne PC
3. toto s přetaktováním nemá naprosto nic společného

1. souhlas

2. Tohle není pravda. I když si to většina lidí myslíl.

3. souhlas

;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]