Nejste přihlášen/a.
Mám problém s externím WD diskem,který se "odpojuje".Mám W10 a po nějakém čase,když chci na data externího HDD se objeví ,že data nejsou k dispozici. Pokud vytáhnu USB a znovu zastrčím tak se objeví a lze s ním pracovat. Poradíte čím to může být a nebo zda vytahování a zastrkávání do USB není pro PC problematické?
Podívej se do Možností napájení, zda nemáš v rámci úspory energie povolené vypínání USB portů při nečinnosti.
Podobné nastavení může být i v BIOSu.
Dobrý den, zřejmě jde o přerušení napájení do USB portů, což by mohlo znamenat, že zdroj je silně zaprášený a nepracuje korektně, resp. do USB portů jde menší nebo nepravidelné napětí. Může to být i závada na zákl. desce. Zkuste zapojovat externí HDD do zadních portů USB na bedně. Pokud nedochází zrovna k přenosu dat mezi PC a ext. HDD, tak by vytahování a zasunování konektoru do USB portu nemělo vadit. Zdravím!
jaraz - měl jsem stejný problém a bylo to zaprášeným zdrojem (docela humus a nepracoval korektně). V zadních portech USB dobré, ale v předních docházelo k tomu odpojování. Pokud by se ext. HDD odpojil během přenosu dat, tak tato budou poškozena (ext. HDD by to měl vydržet, flashka to většinou nevydrží a je potom neopravitelně poškozená).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.