Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí HDD se odpojuje

Od: jaraz® odpovědí: 5 změna:

Mám problém s externím WD diskem,který se "odpojuje".Mám W10 a po nějakém čase,když chci na data externího HDD se objeví ,že data nejsou k dispozici. Pokud vytáhnu USB a znovu zastrčím tak se objeví a lze s ním pracovat. Poradíte čím to může být a nebo zda vytahování a zastrkávání do USB není pro PC problematické?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Podívej se do Možností napájení, zda nemáš v rámci úspory energie povolené vypínání USB portů při nečinnosti.

Podobné nastavení může být i v BIOSu.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, zřejmě jde o přerušení napájení do USB portů, což by mohlo znamenat, že zdroj je silně zaprášený a nepracuje korektně, resp. do USB portů jde menší nebo nepravidelné napětí. Může to být i závada na zákl. desce. Zkuste zapojovat externí HDD do zadních portů USB na bedně. Pokud nedochází zrovna k přenosu dat mezi PC a ext. HDD, tak by vytahování a zasunování konektoru do USB portu nemělo vadit. Zdravím!

doplněno 16.05.20 20:18:

jaraz - měl jsem stejný problém a bylo to zaprášeným zdrojem (docela humus a nepracoval korektně). V zadních portech USB dobré, ale v předních docházelo k tomu odpojování. Pokud by se ext. HDD odpojil během přenosu dat, tak tato budou poškozena (ext. HDD by to měl vydržet, flashka to většinou nevydrží a je potom neopravitelně poškozená).

hodnocení

Bene, tak to jste mne s tím vytahováním (natvrdo) potěšil.Je jedno jestli je v zadním nebo předním USB,Zkrátka když nejde,tak jej vytáhnu a ihned zastrčím tak se chytí hned, pokud pC nepracuje delší dobu, tak trvá delší dobu než HDD načte. Takže uvidíme, raději zálohuji ještě jinam.

hodnocení

Satame díky, upravil jsem nastavení (vypínání portů) a už to je v pořádku.*uspech*

To se docela divim. Jeste jsem nepotkal externi disk, ktery by nezacal fungovat pri pristupu. Maximalne je delsi odezva nez se treba zacne tocit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]