Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozlišení TV jen na 25 Hz

Od: indus3* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,
mám grafiku s výstupem S-Video (NVIDIA 8800 GT) propojeno kabelem s CRT TV Panasonic Quintrix 100Hz (také S-Video), ale v nastavení na Controlním panelu NVIDIA mi jde v rozlišení nastavit TV nejvíce na 1024x768 a 32-bitů (což by vůbec nevadilo), ale Obnovovací frenkvenci to u TV nabízí jen 25 Hertzů, důsledkem čehož je pak obraz na TV skoro nečitelný, přitom je to 100 Hz-covka. V režimu Dualview, když tam přetáhnu okno s filmem, tak je to O.K., ale když tam dám plochu jako na monitoru (stejný obraz na obou monitorech - Klon), nebo použít jen jeden, tak je to ve 25 Hz nanic. Předem děkuji za Vaše moudré rady
PS: Zkoušel jsem i ve Správa vlastních rozlišení vytvořit vlastní, s jinou frekvencí, avšak pokaždé to píše Test vlastního rozlišení selhal. V nastavení signálu nebo formátu HD mám Česká republika D/PAL, ale zkoušel jsem i K1/PAL a žádná změna.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

3x

Grafárna ti posílá výstup v prokládaném režimu (interlace) aby alespoň přibližně zvládla tak vysoké rozlišení. Znamená to, že 50x za vteřinu střídají dva různé podnímky - dohromady ti to udělá za vteřinu 25 celých snímků. To je naprosto normální, jde ale o to že ten obraz z PC je natolik ostrý že je to střídání lichého a sudého snímku moc vidět. Běžné obrazy z televizního signálu jsou takové že na nich to střídání není vidět, i když se tam děje taky.

Pokud si pamatuju (počítač jsem s TV naposledy propojoval tak před pěti lety), tak v nastavení nVidie kdysi bývalo šoupátko kterým se dalo regulovat rozmazání obrazu - čím víc se obraz rozmazal, tím méně bylo pro lidské oko viditelné blikání. Zkus si s tím trochu pohrát.

indus3*
hodnocení

Moc děkuji za odpověď a přeji hezký den

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]