Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Počítač do 10 tisíc Kč

Od: vlad* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

rád bych položil dotaz, který je snad starší, než lidstvo samo. Potřeboval bych celkově poradit s výběrem PC - jestli bych měl v této cenové hladině jít raději do ntb, jestli nové, nebo z bazaru a jestli si pc nechat poskládat, kde nakupovat a podobně. Samozřejmě jsem pátral po poradnách, ale už to byla třeba starší vlákna (a toto velmi rychle postupuje dopředu), nebo mimo můj rozpočet.

Zkrátka - mám 10 tisíc, na které jako student brzy zase nedosáhnu. Potřebuji nějaký stroj na práci do školy a chci z toho tudíž vymáčknou co nejvíc, nechci té koupě pak litovat - pochopitelně. Tak se obracím na vás, co mají nějaké zkušenosti. Osobně se nyní nejvíce přikláním koupi bazarového ntb/pc, protože si s "pouze" 10 tisíci nemohu tolik vyskakovat.

Potřebuji, aby na něm běžely plynule programy jako Solidworks, Visual Studio, Blender, Unity, Photoshop, což nejsou nikterak náročné programy, mám Lenovo ThinkPad T420 a taky to na něm běží, ale některé programy se sekají, nebo zamrzají při větší zátěži (nechci mu však křivdit, je to držák). Také rád hraji nenáročné hry, ale to není primární účel.

Měl bych představu o stroji s nějakým lepším procesorem a 8 GB RAM.

Za každou radu budu převelice vděčný.

S přáním pěkné dne a pevného zdraví
Vlad

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

inspa*
hodnocení

3x

Já kupuji repasované notebooky i do firmy - zatim vyhradne Lenovo T rady - velmi dobre stroje. Tady napr Lenovo T450: gigacomputer.cz/... a pokud by bylo treba tak co zbyde do 10000 bych investoval do vetsiho SSD disku. Lehce pres 10000 tam maji uz i T460 radu. (pripadne pohledat ostatni podobne prodejce repasu, treba kapnete na lepsi nabidku ci lepsi konfiguraci za stejnou cenu - tento odkaz je jen pro priklad).

vlad*
hodnocení

Díky za tip. :)

Jo, tahle Lenova T řady jsou obecně považovány za kvalitní, sám taky mám. Kupoval jsem ho za 3 tisíce a slouží mi moc dobře.

inspa*

T-radu pouzivam jiz od dob, kdy to jeste vyrabelo IBM. Jsou to opravdu drzaky.

joudic*

akorat pro 3d, textury a unity je vicemene nevhodny, sice mam take Lenovo (8gb + myslim nvidia 940m) a jsem vicemene spokojen, ale kdyz nejsem v CR a musim nejake veci delat na nem - z meho avatara vidno cim se zivim - tak mam chut to hodit z okna. Nevim jak narocne veci tazatel dela, ale aby se za rok neptal na stejny dotaz az ve skole pokroci dal...

joudic*
hodnocení

2x

"Blender, Unity, Photoshop, což nejsou nikterak náročné programy" *vtip*
Z bazaru s grafikou nvidia alespon od rady 9xx, disk nereste, o to to bude levnejsi a ssd disk si dokoupite casem svuj, i pamet jde upgradovat prinejhorsim, ale starsi laptop s dedikovanou kartou 8gb ram vetsinou ma

joudic*

Hledani do 10.000 + s grafikou nvidia (i 7xx prinejhorsim ok, ale sel bych radeji do 9xx)

pc.bazos.cz/...

vlad*
hodnocení

Toto vlákno mám rozepsané delší dobu a po odeslání jsem zjistil, že někdo má pode mnou doslova stejný dotaz, omlouvám se. Je mi to trapné, nevšiml jsem si. *zed*

joudic*

vas je vice specificky a zaslouzil by lepsi nazev vlakna, takze bez starosti, ten druhy dotaz by pokryl i telefon

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]