Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Erecept na léky

Od: miro® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den.

Prosím poradí někdo? Jak otevřít v PC (mobilu), případně jakou aplikací, obsah Ereceptu, pokud mám jeho identifikátor. Pořebuji vědět, abych nemusel 2x do vzdálené lékárny z důvodů, jesli mě praktický lékař předepsal léky, které mohou být jen v pravomoci specializovaného lékaře .

Děkuji -miro

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

patronka*
hodnocení

0x

Klikni na identifikátor a zadej své rodné číslo, bez pomlček a lomítka. :)

doplněno 13.05.20 13:25:

QR kód není identifikátor, je to dvanáctimístná kombinace čísel a velkých písmen.

hodnocení

Děkuji. To jsem provedl, otevřel se mě QR kod receptu a nikde jem nanašel, kam, do jakého pole, napsat rodné číslo.

-miro

hodnocení

0x

Teď jsem byl v lekárně se 3 erecepty v mobilu. Vypsal jsem si ta velká písmena (mix 12 písmen nebo čísel) a dostal požadované léky. A protože je opakovací(uvedena platnost), tak ho použiji ještě 1x. Žádný QR kód jsem nepoužil.;)

hodnocení

Já potřebuji znát jaké léky jsou uvedeny v receptu, aniž bych musel do lékárny. Ano, v lékárně recept otevřou, podle identifikačního čísla a tam se dozvím jaké léky jsou na receptu předepsány. Předepsané léky potřebuji znát dříve než jdu do lékárny

Děkuji -miro

K čemu ti ta znalost bude? Snad ti lékař řekl, co ti předepisuje.

A ten QR kod je tam proto, aby to bylo jednodušší. Dostanu SMS, v té je odkaz na web, po kliknutí se zobrazí QR kod - lékárník to bleskově očuchá čtečkou a je to rychle a bezpečně zpracované.

hr
Najednou mě přestalo fungovat převedení na QR kód? Není to podbarveny a píše tam kopírovat sdilet
Nevím co s tím
Děkuji HR
jericho

Se mnou si stejně vždy užívají ti lékárníci. Od doktora/doktorů, kteří mi pošlou erecept mám třeba 5 a víc smsek a protože nemám v mobilu internet (kromě doma nebo jinde wifi) tak vše ručně diktuju a on přepisuje. A nebo jim někdy půjčím občanku tam si to rovnou umí načíst sami a vše co mám předepsané. QR kody si můžou strčit všichni někam. Ale taky mi vadí, že nevím co mám napsané předem

jurajjuraj*
hodnocení

0x

to asi nejde, ale neni problem zavolat dr ktery to predepisoval

Často kladené otázky - pacient, bod 5 a 17

epreskripce.cz/...

hodnocení

Děkuji všem. Něco podobného jsem očekával. Jde to pomocí aplikace pro pacienty, ale je to náročnější

Ahoj -miro

Myslím, že pomocí nějaké "aplikace pro pacienty" asi, nejde pokud není splněno následující Přístup k elektronické preskripci:

epreskripce.cz/...

...členem příslušné profesní komory...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]