Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Prosím poradí někdo? Jak otevřít v PC (mobilu), případně jakou aplikací, obsah Ereceptu, pokud mám jeho identifikátor. Pořebuji vědět, abych nemusel 2x do vzdálené lékárny z důvodů, jesli mě praktický lékař předepsal léky, které mohou být jen v pravomoci specializovaného lékaře .
Děkuji -miro
Klikni na identifikátor a zadej své rodné číslo, bez pomlček a lomítka.
QR kód není identifikátor, je to dvanáctimístná kombinace čísel a velkých písmen.
Děkuji. To jsem provedl, otevřel se mě QR kod receptu a nikde jem nanašel, kam, do jakého pole, napsat rodné číslo.
-miro
Teď jsem byl v lekárně se 3 erecepty v mobilu. Vypsal jsem si ta velká písmena (mix 12 písmen nebo čísel) a dostal požadované léky. A protože je opakovací(uvedena platnost), tak ho použiji ještě 1x. Žádný QR kód jsem nepoužil.
Já potřebuji znát jaké léky jsou uvedeny v receptu, aniž bych musel do lékárny. Ano, v lékárně recept otevřou, podle identifikačního čísla a tam se dozvím jaké léky jsou na receptu předepsány. Předepsané léky potřebuji znát dříve než jdu do lékárny
Děkuji -miro
K čemu ti ta znalost bude? Snad ti lékař řekl, co ti předepisuje.
A ten QR kod je tam proto, aby to bylo jednodušší. Dostanu SMS, v té je odkaz na web, po kliknutí se zobrazí QR kod - lékárník to bleskově očuchá čtečkou a je to rychle a bezpečně zpracované.
Se mnou si stejně vždy užívají ti lékárníci. Od doktora/doktorů, kteří mi pošlou erecept mám třeba 5 a víc smsek a protože nemám v mobilu internet (kromě doma nebo jinde wifi) tak vše ručně diktuju a on přepisuje. A nebo jim někdy půjčím občanku tam si to rovnou umí načíst sami a vše co mám předepsané. QR kody si můžou strčit všichni někam. Ale taky mi vadí, že nevím co mám napsané předem
Děkuji všem. Něco podobného jsem očekával. Jde to pomocí aplikace pro pacienty, ale je to náročnější
Ahoj -miro
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.