Nejste přihlášen/a.
Hezký večer,
poradí mi někdo prosím nějaký schopný internetový prohlížeč?
V poslední době už mě to dost štve.
Mám Explorer, Firefox Chrome, Avast ap. ale žádný není dokonalý. Často mi tam vyskakuje, že bude zrušený, nebo nepodporuje nějakou stránku /často Aukro/, nemůžu najít historii /třeba v tom posledním/, nebo jsou hloupě udělané záložky /na několik kliků/.
Přitom to mám vše aktualizované, žádné staré programy.
Prohlížeč/browser si musí uživatel vyzkoušet dle svých požadavků a potřeb. Každý má jiné vlastnosti:
- širokou nabídku rozšíření add-ons (Chrom/Chromium, Firefox)
- anonymitu (Tor, Brave), bezpečnost
- nároky na paměť, rychlost
- vše v jednom (Opera, Vivaldi)
- některé nepodporují nové technologie (úlety), ale jsou rychlé (Midori, Surf, Min či jiný minimalistický)
- integrované do portálů (Seznam, Yahoo)
Zpravidlo zkušení brouzdači používají 3 a vice prohlížečů.
samozřejmě je velmi vhodné používat skutečně poslední verzi prohlížeče
Vy v dotazu zmiňujete, že vás weby varují před zastaralou verzí prohlížeče a ukončením podpory což nasvědčuje spíš tomu, že to ve vašem bude trochu jinak.
Otevřte tento odkaz a pod ním se dozvíte zda je váš prohlížeč skutečně instalován v aktuální verzí, nebo jen nějaké zastaralé.
Už nejméně 10 let používám Operu, momentálně na W10. Nemám s ní prakticky žádné problémy.
@jenyk: Jen malý dotaz: Začínal jsi ještě na původní Opeře nebo už na nové, která má jádro Chrome? Protože ta původní také měla něco do sebe a té nové jsem dlouho přicházel na chuť. Od té původní jsem utekl jen proto, že bohužel díky neaktualizacím zaostávala a přestávala spolupracovat.
XPčka bych určitě povýšil raději na MINT 19.3 (Cinamon) poběží to stejně svižně a najdete tam veškerý software, kancelářský balík zdarma a webové prohlížeče v nejnovějších verzích, nemluvě o mnohem větší bezpečnosti online i bez antiviru. Upgrade nic nestojí. Měl byste tím problémy s XP vyřešeny natrvalo.
Používám Chrome se synchronizací, různé blokovače reklam a nemám žádný problém. Je potřeba si prohlížeč nastavit "k obrazu svému". Proto tam to nastavení je. Mám Win 10 Pro.
Souhlas s feraxem - také používám Chrome, přizpůsobený, synchronizovaný na více zařízení. Opustil jsem asi před třemi roky Firefox, přestal mi vyhovovat a momentálně jsem skoro spokojený, mouchy se samozřejmě občas najdou, to ale u všech prohlížečů. Jo a jedu na Win10 Pro
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.