Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chybí kodek H26. Jak se to dá vyřešit?

Od: jvojtela odpovědí: 7 změna:

Mám problém a nyslím si že nejsem sám.Jde o toto,mám setobox DVBT2.Nahraju na fleš disk cokoliv.A PC nedokáže přehrát.Chybí kodek H265.Ten jsem skusil najít na-Stahuj,slunecnice,instaluj.Nikde tento kodek není.Nevím si rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

H265 není kodek, ale videoformát, ve kterém se komprimují TV programy pro přenos v DVB-T2.

Problém vidím jinde. Výrobci TV techniky používají vlastní videoformáty, které nejsou obecně kompatibilní s PC videoformáty. Kromě toho často používají jiný typ základního formátování paměťových médií, takže pak PC to médium vůbec nevidí. Pokud váš PC tu flešku vidí, zkuste zjistit formát videa (u PC třeba mp4, avi, wmv, mpg apod, TV formát bude mít úplně jinou koncovku) a pak ho zkuste přetransformovat pomocí třeba Format Factory (jak už tu uvedl @ben) do nějakého formátu, který už váš PC umí.

Netvrdím však, že to určitě půjde, naopak v amatérských domácích podmínkách je dost velká pravděpodobnost, že se vám to vůbec nepovede. Držím vám palce a doufám, že se tu najde někdo, kdo vám lépe než já poradí, jak na to.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud tu nahrávku nepřehraje ani VLC Media Player, tak snad ji překonvertovat do jiného formátu v programu Format Factory. Zdravím!

mark213
hodnocení

0x
Používejte na PC vždy přehrávač VLC pak přehrajte všechno a kodeky vám chybět nebudou... Ke stažení na www.vlc.org
A nemusíte nic zbytečně konvertovat

Pomocí VLC přehraješ všechno s výjimkou toho, co bylo nahráno na TV přístrojích s vlastním formátováním. Tato média a soubory přehraješ jen na TV přístroji kompatibilním s přístrojem, ne kterém byly pořízeny*zed*

wlanfb
hodnocení

0x

a k čemu ti je "setobox"[sic] DVBT bez podpory HEVC?=H265... Jak spolu souvisí "setobox? a tv na čem tom to vůbec chceš přehrát? jaký na tom běží OS?

Takhle s toho mám pachuť na jazyku z takovýhto informací

Kromě typu stb tazatel dodal informace, potřebné k tomu, aby se rádce, který se vyzná, mohl vyjádřit. I když je dodal laicky a méně srozumitelně.

hodnocení

0x

HEVC (H.265) od VLC verze 3.0 přehratelné, ale ne každá grafická karta zvládne přehrát (záleží na záznamu jaký bitrate, fps a podobně). Už si nutno dohledat, nemíním vysvětlovat. Podívat se do návodu STB.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]