Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozhozený text na vypáleném CD

Od: kaha® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,
potřebovala bych poradit.

Vytvořila jsem klasicky ve wordu seminární práci.
Když ten soubor ale přesunu na CD, vypálím a otevřu, text je rozhozený, jsou velké mezery, není to vůbec zarovnané.

Mohl by mi někdo poradit, co s tím mám udělat, aby text na vypáleném CD byl normálně, tak jak má být?

Děkuji za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jen tip - Počítám že to word zobrazuje v rozvržení pro čtení (na CD je neupravitelný). Nemám word na PC, ale tuším že to byly ikony vlevo dole kde se to dalo přepnout, nebo někde v menu.

Ano, tak to vidim i ja. Je to jen jine zobrazeni.

hodnocení

0x

A otevíráte ho na stejném počítači ve stejném Wordu, nebo na jiném počítači?

Hotové texty se ukládají a odevzdávají v PDF, právě aby se nestalo to, že se v jiném programu rozhodí.

Mimochodem proč to dáváte na CD? Není to v dnešní době trochu přežitek a plýtvání zároveň?

hodnocení

Ano, tu práci jsem normálně dělala na svém počítači ve wordu. Na stejném počítači, jsem ten stejný soubor vypálila na CD. A v tom stejném počítači otvírám ten soubor přes CD.

S názorem na CD určitě souhlasím, kdyby bylo na mě, určitě to dám na fleshku. Škola po mně ale vyžaduje pouze CD.

Tak že se to rozhodí i na vašem PC je fakt divné. Když ten stejný soubor otevřete z počítače, tak je to OK, ale jak ho vypálíte na CD, tak je to špatně? To opravdu logicky nedává smysl. Ale třeba se najde někdo, kdo s tím bude mít zkušenost.

A škola to požaduje v DOC nebo DOCX formátu? Nemůžete to odevzdat v PDF?

hodnocení

0x

Záleží jakým způsobem je to vypáleno. Pak už se to otevře na každém počítači stejně, protože je to vypálené "napevno". Je možno i vypálit ve formátu pdf, ten se otvírá vždy stejně.

hodnocení

0x

Kdybych to tady nečetl... Tak bych řekl, že je to nesmysl... Celý život pálím sobory z wordu a v souboru "vypalování" nic nemění...

Vypalování nemění strukturu souboru, ani znaky... A to otevírám i v jiných verzích Wordu...

Jakým způsobem to vkládáte na CD...? Není tam někde nějaká položka v provedení třeba jako? (text?)

V jakém programu pálíte? Tak si stáhněte zadarmo CDBurnerXP, je česky a normálně do něho vložte soubor s DOC (DOCX)..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]