Nejste přihlášen/a.
Mám víc jak 10let starý asus nootebook, mám nové Windows 10, mám VLC, KMplayer, Windows 10 codec pak s přehrávačem media player classic a Potplayer, všechny aktualizované ale žádný nepřehrává mp4 a (některý vůbec, nekteý bez zvuku, nebo bez obrazu nebo sekaně...) problém je stejný i s .mkv a včera už i .avi, které do ted šlo normálně ... zkoušel jsem několik dalších codec paků,ale beze změn, tak jsem je dal zase pryč... problémy začali po instalaci W10 nějaká rada prosím? děkuji
W10 si lidé instalují přesto že ví že s tím přijdou problémy, nechápu jaký jim to dává smysl
No tak tam dejte software se kterým to dřív fungovalo bez problémů, to je snad logický závěr. Nepoužívejte žádné codec packy ale přehrávač VLC.
Zvážil bych i to zda na tak nevýkonný počítač s minimem RAM vůbec dávat W10/W7, spíš bych volil něco efektivnějšíh co si vystačí i s horšími parametry a co má kvalitní technickou podporu do příštích let a tím by mohl být spíš MINT
W10 jsem instaloval proto, že končila podpora W7 a všichni říkali, že není dobré ty 7 tam nechat, že by s 10 měli přijít problémy jsem nevěděl, nikdo mi to neříkal , nic jsem o tom neslyšel (dělal mi to kamarád-šéf počítačového oddělení jednoho ministerstva) naopak jsem se těšil, že mnoho věcí bude fungovat lépe ... vracet 7 mi už přijde jako blbost, přece tomu skončila ta podpora a bude to tedy náchylné na viry atd... ne?
VLC to musí umět přehrát. Ty ostatní jsou úplně zbytečné.
Začal bych tím, že bych zkontroloval s jakým programem máte asociované soubory s přílohou mp4.
Nebo přímo ve VLC dal znovu asociaci multimediálních souborů s tímhle přehrávačem.
Ano, anebo ještě i celý VLC přeinstalovat. Taky jsem po upgrade se zachováním programů musel některé přeinstalovávat nebo připnout dodatečně pluginy.
"Start" - "Nastavení" - "Aplikace" - "Výchozí aplikace" - narolovat dolů na "Zvolit výchozí palikace podle typu souboru"
Až vyběhne seznam (chvíli to trvá), tak rolujte dolů až najdete .mp4 a uvidíte co je vedle něj nastaveno jako program ke spouštění, mělo by tam býv VLC. Pokud není, dá se na to kliknout a program zvolit. Mělo by to vypadat jako na přiloženém obrázku...
ve W10 stačí stisknout nabídku Start a rovnou napsat WMP a naskočí ti, jen na něj kliknout, také ho ale můžeš mít zakázaný ..takže nejdříve povolit..
Vždyť sis odpověděl sám: "problémy začali po instalaci W10". Vyhoď W10. (A jen mimo - W10 se neodmítly instalovat na 10 let starý stroj? Zajímavé. Že by posun v myšlení MS?...)
Proč by se měly odmítnout, pokud je kompatibilní? I 10 let starý stroj klidně může splňovat doporučené parametry pro běh Windows 10.
A samotné desítky určitě nemůžou za to, že nejde v přehrávači přehrát video. Problém bude v ovladači zobrazení, nebo s kodeky.
Zkus tam dát sedmičky. Ty tam už třeby byly.
Mě různé potíže s Win 10 vrhly do náruče Linuxu a jsem maximálně spokojen.
Operační systém nemůže ovlivňovat přehrávání určitého kodeku.
Dle mého je to způsobeno tím, že tazatel má/měl v počítači zbytečně hromadu přehrávačů a guláš v asociaci souborů. Ještě je pak otázkou jestli se to jedná formátu mp4 obecně, nebo konkrétního souboru... může být problém v něm.
Odpověď kolegy @hm by se dala považovat za porušení pravidel poradny ohledně nesmyslných odpovědí na dotazy.
No 7 jsme nechali přeinstalovat na 10, protože jakjistě víte pro ně skončila podpora a všichni doporučovali je už nepoužívat .. jinak, všechny přehrávače a kodeky navíc jsem dal pryč a chová se to pořád stejně ... podařilo se i zaktivovat Windows media player a zatím jeden soubor .mkv , co jsem zkusil v něm blbne uplně stejně jako před tím v čemkoliv jiném ... alespoň že hraje .avi ...)
Soubory máte správně asociované s jedním přehrávačem?
Co je to vlastně za notebook? Zvládá to hardwarově?
asus A7U ,HD 250GB se sedmičkama přehrával všechno bez problému i když měl několik přehrávačů a o nějakém asociování jsem ani nevěděl ...
Velikost disku je v tomhle případě celkem poddružná, ale jestli to opravdu má ten athlon a 1 GB paměti jak čtu specifikace na netu, tak by jistou dávku viny mohl nést i hardware.. např. na tom sekání při přehrávání.
Co se týká těch asociací... Normálně to není třeba dělat. Naprostá většina programů totiž nabídne asociaci multimediálních souborů v rámci své instalace. Většina tzv. "odklikávačů" to ani neví, protože nečtou co jim instalace píše, jen rychle klikají na "next" aby už bylo hotovo. Ve Vašem případě se mohlo stát, že díky hromadě přehrávačů mohly být různé soubory asociovány s různými programy. Proto jsem chtěl abyste zkontroloval s jakým programem máte asociovanou příponu mp4.
je tam Ath.64 TK57 a paměť 3GB... ted jsem ještě jednou prošel aplikace a u několika souborů změnil asociaci z WMP na VLC ,ale u několika nabízelo pouze WMP... takže ted mám mp4 a všechno kde to šlo na VLC ... a jiný přehrávače už nemám ...a bohužel pořád stejný ... sice některý mp4 přehraje ,ale většinu ne a to i ty který mám dlouho v počítači a na W7 to hrálo ...
Když trochu odbočím , zdá se mi i zajímavé, že u druhého noťasu rodičů, který je malinko mladší ale taky skoro 10let(ACER), nešel u žádného videa zvuk , taky po přeinstalaci z W7 na W10... měli to ajťáci a nemohli na nic přijít, nakonec to začlo fungovat, když tam místo 64 systém dali 32 ... tak nevím , jsem úplný laik, ale nemohou ty starší notebooky mít trochu problémy s novými programy a systémy?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.