Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký převodník USB / RS232?

Od: mils® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, potřebuji nastavovat komparátory SINEAX v603. Programovací interface je ovšem pro připojení do PC přes rozhraní RS232. Nové noteboky však RS232 již nemají a asi bude nutné použít nějaký převodník. Jako třeba tento: alza.cz/...

Slyšel jsem ovšem, že leckteré tyto převodníky nejsou pro toto nastavování funkční.

Najde se někdo s praktickou zkušeností z oboru MaR?

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Vozím sebou dva převodníky, oba používám pro připojení k frekvenčním měničům a řídícím jednotkám. Oba fungují spolehlivě, nikdy s nimi nebyl problém, jen občas zahapruje číslování COM portů ve W7, takže stačí ve správci zařízení navolit správný číslo a jede to.

hobbydiag.cz/...

victronenergy.cz/...

07.05.20 23:29
hodnocení

Děkuju.

hodnocení

2x

nebál bych se na alze axagon ads-1pq nebo ads-1ps

osobně bych bral ten levnější s prolific chipem, nikdy jsem větší buffer nepotřeboval a nepotkal jsem zařízení se kterým by to nefungovalo.

Ovladače jsou přímo v systému.

Staré prolific (cca 15 let?) mají problém s rozchozením na W7, W10 - (ale jde to) protože výrobce kvůli čínským kopiím pozměnil architekturu chipu a ovladač starší originál neumí rozpoznat od kopie.

hodnocení

Děkuju za informace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]