Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si zálohovat oblíbené int stránky mimo PC

Od: jana222® odpovědí: 18 změna:

Dobrý den

Může mi někdo poradit jak jednoduše šikovně zálohovat oblíbené stránky.Mimo PC.Jde o stránky které někde objevíte dáte si je do oblíbených v PC ale pak třeba dojde na přeinstalaci PC nebo PC klekne a dané stránky jsou fuč a kolikrát už je nenajdete.Kam si ukládat takové stránky když je budu potřebovat si je lehce vytáhnout

Někdo tu psal že si to ukládá třeba ve svě mailové schránce na seznamu.Bohužel nemužu přijít na to jak.

děkuju

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Tak snad když máte nastaven účet u služby prohlížeče a dáváte si do něj oblíbené stránky, tak vám může klekat co chce, a ony tam zůstanou na jejich serverech, ne?

hodnocení

3x

Je to jednoduché. Překopírujte si adresu z horního okénka (zvýraznit - Ctrl+C Ctrl+V) do jakéhokoliv textového editoru, stačí do "poznámkového bloku". Opačným postupem pak můžete text nakopírovat zpět do vyhledávače. Když použijete Word, půjdou z něj stránky přímo spustit i pohým kliknutím na příslušný text. Soubor s textem můžete uložit kamkoliv (třeba na flešku) můžete si tak odkazy na oblíbené stránky nosit v kapse. Případně se dá text vytisknout a zadávat do prohlížeče ručně. Je to sice nepraktické, ale naprosto nezávislé úložiště.

Jak si zálohovat oblíbené int stránky mimo PC
hodnocení

Jasně máte pravdu to jsem dělal měl jsem to ve wordu a word v PC.Bohužel PC kleknul musela se dělat nová instalace a word byl fuč.Proto to potřebuju někde mít uplně "bokem".

Třeba na tom seznamu

ale i tak díky

"...a word byl fuč"

Vy si neděláte zálohy mimo PC *sok*? Nejlépe na nezávislý externí disk? Pak by vás ztráta "Wordu" nemohla zaskočit. A když to uložíte jako soubor .Txt, ani "Word" nepotřebujete. přečte Vám to jakýkoliv prastarý počítač se systémem "DOS".

hodnocení

Tak já jsem bohužel jen obyčejný a prostý uživatel PC.A ani nesedím u počítače od rána do večera.Není na to čas.Zálohuju si maximálně "bokem" nějaké "vele důležité" fotky.PC mi neživí a víc zálohovat nepotřebuji.

U těch oblíbených stránek o život taky nejde.Prostě si je házím do oblíbených v Chromu ale abych je házel ještě někam na externí disk tak dúležité nejsou.Ale samozejmě pak fnukám jako ted že jsem o ně přišel..Ale to je moje lenost a smůla.

I tak děkuju.

hop®
hodnocení

3x

Jsem ve svém prohlížeči přihlášen na vlastní účet, takže Oblíbené položky jsou na serveru prohlížeče stále aktuální a jsou po přihlášení dostupné i z jiného počítače.

Nejjednodušší a nejlepší řešení. Od toho byl vymyšlen cloud.

k2
hodnocení

1x

Zalezi na prohlizeci a OS. Obecne jde zalozky (oblibene stranky) zalohovat/importovat, nebo rovnou zalohovat cely uzivatelsky profil.

doplněno 03.05.20 09:19:

servispckupka.cz/...

hodnocení

Používám prohlížeč chrome učet u nich nemám.

hodnocení

0x

Bohatý je systém tvorby internetových stránek (metody) a tvůrci si chrání své údaje. Není jednoduché řešení.

- Nejčastěji používaný je tisk do PDF. Nelze však editovat (například u návodů možnost odmazat zbytečnosti). Občas nedojde k uložení celého obsahu stránky.

- Časté je zkopírovat a vložit do textového editoru (Write, Abiword, Word). Lze editovat, ale bývá problém s obrázky a celkovým rozpadem formátu.

- Užívají se add-on=pluginy=rozšíření, například Read It Late

- On-line služby na internetu.

- Speciálni programy jako WebCopy, WebSiteSniffer.

Ale některé stránky s kvalitní ochranou proti kopírování nejdou vůbec off-line uložit.

Zde je nejnovější letošní článek v angličtině. Pokud neznalý angličtiny, zkuste automatický překlad.

hongkiat.com/...

Prohlížeče se mění a metody tvorby internetových stránek rovněž, co bylo funkční nedávno, nemusí být funkční dnes.

HTTracks jsem kdysi užíval, ale pozor na nastavení hloubky vnoření stahovaných podstránek, mohou daty být velmi obsáhlé.

hodnocení

Vymyslel jsem to takhle mohlo by to fungovat...Já zase těch stránek nemám tolik...

V emailu na seznamu kde mám učet jsem vytvořil jeden mail s mojí adresou tam jsem si pár těch stránek zkopíroval.A email jsem si neodeslal ale uložil do složky rozepsané.Ted když občas nějakou stránku "duležitou" a málo frekventovanou najdu a budu chtít "skovat" tak jí přídám do toho rozepsaného mailu...vlastně to neukládám do PC ale ne server seznamu do mojeho učtu.Takže klekne PC a u seznamu ten rozepsanej mail pořád bude.

Primitivní ale na tech pár odkazů pro mě dostačující.

I tak děkuju všem za pomoc.

Ukládáte ale jen odkaz, ne obsah?

Pokud stránku přeadresují (docela běžné), nebo odstraní zcela, nic si neprohlédnete.

Většina prohlížečů Vám přece nabízí si ukládat oblíbené (profil) u nich a potom využít i jinde. Například na dovolené na cizím počítači a podobně.

Zde například návod pro Firefox - profily

support.mozilla.org/...

hodnocení

Moc Vám děkuju za pomoc.Používám Chrome tak se v tom trochu poštourám jestli to najdu jak se to dělá u Chromu.Díky..

hodnocení

0x

Také si ukládám/přeposílám do schránky.

Dělám to tak, že mám ve schránce vytvořených několik složek,.pokud vidím něco zajímavého, zkopíruji si odkaz a pošlu si ho do své schránky. Potom jen ten email přesunu do příslušné složky a v případě potřeby jen v příslušné složce kliknu na odkaz a jsem na stránce.

joudic*
hodnocení

0x
prihlasite se v chrome pres gmail, v nastaveni zapnete Sync, a to se vam o vsechno postara

zkopiroval
hodnocení

0x
zkopíruješ je tam odkud si je zkopíroval

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]