Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Může mi někdo poradit jak jednoduše šikovně zálohovat oblíbené stránky.Mimo PC.Jde o stránky které někde objevíte dáte si je do oblíbených v PC ale pak třeba dojde na přeinstalaci PC nebo PC klekne a dané stránky jsou fuč a kolikrát už je nenajdete.Kam si ukládat takové stránky když je budu potřebovat si je lehce vytáhnout
Někdo tu psal že si to ukládá třeba ve svě mailové schránce na seznamu.Bohužel nemužu přijít na to jak.
děkuju
Je to jednoduché. Překopírujte si adresu z horního okénka (zvýraznit - Ctrl+C Ctrl+V) do jakéhokoliv textového editoru, stačí do "poznámkového bloku". Opačným postupem pak můžete text nakopírovat zpět do vyhledávače. Když použijete Word, půjdou z něj stránky přímo spustit i pohým kliknutím na příslušný text. Soubor s textem můžete uložit kamkoliv (třeba na flešku) můžete si tak odkazy na oblíbené stránky nosit v kapse. Případně se dá text vytisknout a zadávat do prohlížeče ručně. Je to sice nepraktické, ale naprosto nezávislé úložiště.
Jasně máte pravdu to jsem dělal měl jsem to ve wordu a word v PC.Bohužel PC kleknul musela se dělat nová instalace a word byl fuč.Proto to potřebuju někde mít uplně "bokem".
Třeba na tom seznamu
ale i tak díky
"...a word byl fuč"
Vy si neděláte zálohy mimo PC ? Nejlépe na nezávislý externí disk? Pak by vás ztráta "Wordu" nemohla zaskočit. A když to uložíte jako soubor .Txt, ani "Word" nepotřebujete. přečte Vám to jakýkoliv prastarý počítač se systémem "DOS".
Tak já jsem bohužel jen obyčejný a prostý uživatel PC.A ani nesedím u počítače od rána do večera.Není na to čas.Zálohuju si maximálně "bokem" nějaké "vele důležité" fotky.PC mi neživí a víc zálohovat nepotřebuji.
U těch oblíbených stránek o život taky nejde.Prostě si je házím do oblíbených v Chromu ale abych je házel ještě někam na externí disk tak dúležité nejsou.Ale samozejmě pak fnukám jako ted že jsem o ně přišel..Ale to je moje lenost a smůla.
I tak děkuju.
Jsem ve svém prohlížeči přihlášen na vlastní účet, takže Oblíbené položky jsou na serveru prohlížeče stále aktuální a jsou po přihlášení dostupné i z jiného počítače.
Bohatý je systém tvorby internetových stránek (metody) a tvůrci si chrání své údaje. Není jednoduché řešení.
- Nejčastěji používaný je tisk do PDF. Nelze však editovat (například u návodů možnost odmazat zbytečnosti). Občas nedojde k uložení celého obsahu stránky.
- Časté je zkopírovat a vložit do textového editoru (Write, Abiword, Word). Lze editovat, ale bývá problém s obrázky a celkovým rozpadem formátu.
- Užívají se add-on=pluginy=rozšíření, například Read It Late
- On-line služby na internetu.
- Speciálni programy jako WebCopy, WebSiteSniffer.
Ale některé stránky s kvalitní ochranou proti kopírování nejdou vůbec off-line uložit.
Zde je nejnovější letošní článek v angličtině. Pokud neznalý angličtiny, zkuste automatický překlad.
Prohlížeče se mění a metody tvorby internetových stránek rovněž, co bylo funkční nedávno, nemusí být funkční dnes.
HTTracks jsem kdysi užíval, ale pozor na nastavení hloubky vnoření stahovaných podstránek, mohou daty být velmi obsáhlé.
Vymyslel jsem to takhle mohlo by to fungovat...Já zase těch stránek nemám tolik...
V emailu na seznamu kde mám učet jsem vytvořil jeden mail s mojí adresou tam jsem si pár těch stránek zkopíroval.A email jsem si neodeslal ale uložil do složky rozepsané.Ted když občas nějakou stránku "duležitou" a málo frekventovanou najdu a budu chtít "skovat" tak jí přídám do toho rozepsaného mailu...vlastně to neukládám do PC ale ne server seznamu do mojeho učtu.Takže klekne PC a u seznamu ten rozepsanej mail pořád bude.
Primitivní ale na tech pár odkazů pro mě dostačující.
I tak děkuju všem za pomoc.
Ukládáte ale jen odkaz, ne obsah?
Pokud stránku přeadresují (docela běžné), nebo odstraní zcela, nic si neprohlédnete.
Většina prohlížečů Vám přece nabízí si ukládat oblíbené (profil) u nich a potom využít i jinde. Například na dovolené na cizím počítači a podobně.
Také si ukládám/přeposílám do schránky.
Dělám to tak, že mám ve schránce vytvořených několik složek,.pokud vidím něco zajímavého, zkopíruji si odkaz a pošlu si ho do své schránky. Potom jen ten email přesunu do příslušné složky a v případě potřeby jen v příslušné složce kliknu na odkaz a jsem na stránce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.