Nejste přihlášen/a.
Dobrý den potřeboal bych radu. Chtěl jsem si zformátovat flešku v pc a omylem jsem cvaknul na zformátování HDD kde mám uložené fotky. Běželo to tak 5 vteřin ale HDD jsem už neotevřel.Je nějaký způsob jak je dostat zpátky? a lze to aby se to dostalo zpátky i ve složkách jak to mám uložené nebo prostě jen všechny fotky najednou? Četl jsem tu o programech Data recovery wizard professional unlimited nebo EASEUS Data recovery. Máte s tím někdo nejaké zkušenosti. Případně co se to tak pohybuje když by to někdo dělal? Děkuji
Recuva je dobrá na obnovu smazaných fotek. Jestli ale dokáže obnovit fotky z přeformátovaného disku si ale nejsem jistý.
Tady je jeden z p/..., který to umí. Ale osbní zkušenost s ním nemám. Musíte ho ale nainstalovat na jiný disk než je ten přeformátovaný a obnovené soubory nejlépe nechat ukládat na externí disk minimálně stejné velikosti, jako byl ten přeformátovaný.
Myslím si, že část dat by mohla být obnovena. Při "běžném"formátování jsou akorát smazány "adresy"souborů. .Asi je potřeba zkusit připojit externí harddisk a zkusit data obnovit nějakým programem, např. Recuva nebo např. i Test disk photorec (ten je ale dost pomalej). Obnova je samozřejmě na ten externí harddisk.
viz. např.
A ten program samozřejmě nahrát a spustot z toho externího harddisku.
TESTDISK program, pro odborníky nebo nastudovat, jinak k odbornému servisu.
Úspěšnost je ale jen hned po ukončení formátování, už se na disk nic nesmělo zapisovat/vytvářet.
Musí se provádět z externího nosče dat, třeba live-distra Linuxu.
PLS - neplést si vymazaná dat a přeformátovaný disk. Takže žádná Recuva a podobný SW.
Samozřejmě by bylo lepší to nechat udělat někomu, kdo s tím má zkušenosti, než dělat "hokus pokus". Ale odborný servis samozřejmě je za peníze.
Pochopit testdisk není moc složité, ale chce to základy angličtiny. Proto jsem navrhoval recuva, která je česky. Navíc testdisk vychrlí i spoustu souborů bez platné přípony které si člověk musí přebrat a ručně přejmenovat a třeba i stovky fotek, které se zachrání jen z horní nebo dolní půlky a sou prakticky nepoužitelné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.