Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ovaldače v Kubuntu

Od: karlo odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat jak instalovat ovaldače v linuxu Kubuntu.

Nikde nemohu najít návod,

předem děkuji za odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nemám Kubuntu, mám Mint na několika strojích a zatím jsem neměl s ničím problém.
Připojím a hned vše funguje.
Jen u starý, opravdu starý tiskárny HP to trvalo den, možná den a půl, než si systém našel ovladače a pak začala chodit.
Pokud máš nějaký větší potíže, bylo by asi lepší se poohlédnout po nějakým linuxovým fóru.

hodnocení

0x
Kubuntu mám, žádný problém jsem řešit nemusel. Jediný co nechodilo byl televizní usb tuner z číny. Pokud jde o nějakou starou tiskárnu tak většinou byla možnost dohledat na webu výrobce i ovladače pro Linux. Jen se musí stáhnout správný podle toho jestli to máš 32/64 bit. systém.
doplněno 01.05.20 19:15: V připadě setrvavajicich problémů se obrať na fórum Ubuntu, kde ti rádi poradí.
mark132

neposílej ho hned pryč, poradíme mu přece i tady, jen ať nám řekne o jaké zařízení, které chce připojit se jedná :) to potřebujeme vědět abychom poradit mohli.

Jo, blbě jsem to napsal. Vyznělo to ať jde jinam. Mělo to být spíš oznámení že může najít radu i na fóru ubuntu protože jádro systému je stejné.

hodnocení

0x
Ja se zeptam jinak. Co ti nefunguje. Na co potrebujes nainstalovat ovladac? Dotaz je dost nekonkretni tak to zkus upresnit.

mark132
hodnocení

0x

Ovladače jsou obvykle součásti systému, takže nebývá nutné nic dodatečně instalovat. Pokus se upřesnit o jaké zařízení se jedná, tiskárna? skener? co přesně? pokud sem napíšeš i typ budeme moci poradit jak při instalaci dál postupovat. Bez tohoto upřesnění radit moc nelze.

Samozřejmě udržuj systém aktuální, protože s novými verzemi kernelu příchází i nová podporovaná zařízení pro která není nutné hledat ovladače, takže nyní by si měl používat Kubuntu verzi 20.04 LTS, pokud přejdeš na nejvyšší verzi je docela možné že instalace ovladače nebude nutná a systém bude umět s daným zařízením fungovat hned po jeho připojení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]