Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový notebook a zvláštní služba k němu

Od: suzymon® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Tak jsem našla tento notebook incomputer.cz/... za zajímavou cenu a navíc je úplně dole nabídka, že prý ten počítač oni nastaví a už nebudu muset vůbec nic dělat, jen ho otevřít a začít používat. Jelikož tady pořád řeším ten počítač na tu zahradu, tak by tohle bylo také východisko. Ten počítač se mi zdá docela levný. Díky za názory.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Levný je, protože je použitý (a pravděpodobně zrepasovaný). A taky protože se nejedná o žádný nový extra výkonný kousek, ale na běžné domácí požití to dostačuje.
Tak on je připravený prakticky každý notebook s předinstalovanými Windows, jen zadáte svoje uživatelské jméno (a případně heslo), odsouhlasíte pár věcí a může notebook používat, základní věci jako přehrávač hudby, videa, internetový prohlížeč tam jsou, i když nijak slavné.
hodnocení

Takže na tu zahradu a používání YouTube by byl dobrý. Na nic jiného bych ho nepoužívala. A v tom případě ani nemá smysl kupovat tu zvláštní službu za těch 8 stovek. To že by mi dokončili to nastavení, je to tam dole v nabídce. Rozumím tomu dobře? Děkuji.

Pokud na zahradu - vyměnit nevhodný HDD disk za SSD disk, se který je nárazu odolný. Stačí nějaký za 800 Kč třebo od Kingston s kapacitou kolem 270Gb, ale nový, ne použitý.

@regine: Četl jsi předchozí vlákno? Opět navrhuješ jen zbytečné vyhazování peněz. S tím noťasem nikdo mlátit nebude a pro účel, pro který ho Suzy chce, je SSD naprosto zbytečný. Navíc co udělá s tím vyndaným HDD? Strčí do šuplíku a bude čekat, zda ho možná někdy využije?*bzum*

*frajer* pořád řeším počítač na tu zahradu, tak by tohle bylo také východisko

Zznám ženy z okolí a přístup k technice.

hodnocení

2x

Jestli je kvalitně zrepasovaný (ten můj repas vypadal jako nový), pak je to dobrá nabídka. A co se zapojení týká, souhlasím s @mikihans.

Ten USB-flash je k ničemu, jen další vyhozené peníze. Pro případnou přeinstalaci je kód u W10 uložen v BIOSu, instalačku stáhneš z netu. Na co tedy USB-flash?

doplněno 28.04.20 10:55:

@regine: Už vidím laika, jak "šáhne do šuplíku a obnovuje"*zed* Aniž by se chtěl Suzymon jakkoli dotknout, musela by stejně sehnat někoho, kdo se v tom vyzná. A pak už je jedno, jestli flešku nebo jiné médium na obnovení má nebo nemá.

Na co? Neb je laik. A někdy hledat na netu je opruz. V případě error-Windows hlášky. Šáhnu do šuplíku a obnovuji. Navíc, ne každý má dobrou internet linku a viděl jsem obnovu jet takto i přes noc.

hodnocení

0x

Doporučuji, nechat si vytvořit instalační USB-flash (či na jiný nosič dat) do továrního nastavení.

Pokud jde o repas s plnou zárukou, proč ne. Dole uvádí:

Námi prodávané zboží je použité, což je pro Vás velká výhoda v podobě velmi nízké prodejní ceny na trhu.

Například v Německu stačí, že jen origniál rozbalili a na prodejně předvedli a už je cena asi o 20% nižší. Nízkou cenu také tvoří malý monitor - jen 35cm úhlopříčka.

hodnocení

Regine, tak všechny stejné nejsme a já nejsem na hlavu padlá, abych s něčím mlátila a navíc bude počítač chráněný a na stole. Nikde po trávě ho válet nebudu. A pak, na to jsem se vůbec neptala a ani nebudu pátrat, co bych si podle Vás měla zase vyměňovat. A přesně kvůli takovýmto zavádějícím odpovědím, kdy mi radíte zase něco úplně jiného, se pak debata zkroutí úplně jinam a já nakonec dostanu vynadáno, že já vlastně nevím co chci. Nic do šuplíku dávat nebudu a nic stahovat, nebo upravovat v počítači NECHCI. Nejsem ajťák a nerozumím tomu. *uf*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]