Nejste přihlášen/a.
Krásný den přeji.
Najde se někdo ochotný , který poradí , jak zapsat vzorec v EXELU , aby se mně ve zvolené buňce , automaticky zaznamenala vždy jen hodnota v poslední vyplněné buňce ze sloupce údajů. Při záznamu hodnoty do další prázdné buňky ve sloupci, se musí ve zvolené buňce , zobrazit hodnota z této další nově vyplněné buňky atd. Moc děkuji.
doplněno 14.02.09 17:38:ABCD320DatumData AData BData CDěkuji za pomoc.Vámi navržený vzorec jsem nedokázal použít tak aby splňoval můj požadavek.Potřebuji vzorec , aby v buňce "C335" (C E L K E M) se mně zobrazil vždy jen posledně zapsaný údaj ze sloupce "C". V tomto případě číslo 322. Po zapsání dalšího údaje do buňky C325 aby se v buňce C335 objevil údal z buňky "C325" atd.32131.1.200912532228.2.20095632415.3.2009322325326327328329330331332333334335C E L K E M332
v podstatě je to velmi jednoduché, následující vzorec počítá s tím, že požadovaná data máte ve sloupci A a jsou od A1 až po nekonečno. V případě jiné skutečnosti musíte vzorec upravit (jiný sloupec nebo přičíst pár řádků k "počet" pokud začínají níže)
=POSUN(A1;POČET(A:A);1;1;1)
Bohužel mám zrovna Excel v češtině, snad nevadí.
doplněno 12.02.09 16:02:fce neumí prázdné řádky mezi daty!
Děkuji za pomoc. Nepodařilo se mně vzorec využít pro moji potřebu. Proto v příloze si dovoluji zopakovat zadání.
to je jasné, že to nebude fungovat... to by musela byt presneji vyznacena oblast. Pokud to mate k tomu to pouzití je nejsnadnejsi najit maximum v dane oblasti, protoze posledni cislo je vzdy nejvetsi, ne?
tj. např =MAX(C1:C20)
beru zpět, tady je náhrada: =INDEX(C1:C19;POČET(C1:C19))
doplněno 14.02.09 20:24:stále platí pozor na prázdné meziřádky!
ještě: když máte hlavičku tabulky musíte vyznačit oblast bez ní nebo k "počet" přidat "+1"
Dobrý večer. Pane " clayman" vřele děkuji . Tento vzorec jsem potřeboval. Děkuji. S tím "MIN" nebo "MAX" to neplňovalo potřebu. Zkoušel jsem to ještě funkcí "KDYŽ" a vracelo mně to buď "MIN" nebo "MAX". Ještě jednou dík.
je to prosté. Je třeba vyhledat pozici posledního řádku, to převést na odkaz a poté si hodnotu zobrazit. Lze případně hledat i poslední hodnotu oblasti, ale to Tvůj případ pokud hledáš vždy něco ve sloupci C
doplněno 14.02.09 21:16:prázdné buňky jak je vidět nevadí
nějak jsem nepochopil jak to funguje... musím vždy zadat číslo řádku, který poptávám? Nebo o jakou fci jde?
Ano funkce "POSUN" v kombinaci s f. "POČET" splňuje můj požadavek a to je vrácení vždy poslední zadané hodnoty v poslední neprázdné buňce dané posloupnosti sloupce.Vyřešit to , že se nevrátí hodnota , když je předchozí buňka prázdná asi nepůjde.Je nutné aby v každé buňce zadané posloupnosti , patřičného sloupce byla uvedena nějaká hodnota , třeba i 0.
funguje to takhle, jak jsem uvedl, pokud je sloupec pevný, mohu nahradit pevnou hodnotou a podobně pro řádek, pokud
by se hodnoty zapisovaly do řádku. To jen pro úplnost a případnou větší využitelnost použitého řešení. Lze řádek ušetřit tím, že zjištění poslední hodnoty se napíše jako =NEPŘÍMÝ.ODKAZ((ODKAZ(C19;3));3)
Jasné?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.