Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K čemu je tento kabel?

Od: suzymon® odpovědí: 40 změna:

Dobrý večer. Mohl by mi někdo vysvětlit na co je tento kabel? Děkuji.

K čemu je tento kabel?

40 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x

Kabel pro propojení PC sítě. Má koncovky RJ-45 a slouží k připojení např. PC k routeru.

k2
hodnocení

7x

Zjednoudusene na pripojeni k internetu "po drate".

hodnocení

5x
Jestli má některý tvůj androidbox vstup na tenhle kabel, můžeš třeba i propojit box a router mezi sebou tímto kabelem. Kabel zajistí lepší připojení než wifi.
hodnocení

Tak jsem jeden konec strčila do toho androidu, ale kam mám eventuálně strčit ten druhý konec? :-D

hodnocení

zapomněla jsem foto

K čemu je tento kabel? #2

Do volného portu (pokud tam je) v sousedství toho černého a bílého kabelu.

priklad1*

Co to je za blbost. Pochopitelně druhý konec do routru (většinou žluté konektory), nebo kamkoliv do switce pokud je osazen.

hodnocení

Příklad, takže do té krabky, kterou mám na příjem internetu. Já mám ten Zyxel a tam jsou 4 dírky. Například takto? Já to zatím jenom zkouším, protože jsem našla ten kabel. Nevím co je to to switce, kdybyste mi to mohl vysvětlit. Možná to bude lepší.

K čemu je tento kabel? #3
Jo do toho Zyxelu. Switch asi ani nemas.
hop®

Do počítače?

switch je součástí toho routeru. Proto jsou tam 4 žluté RJ-45 na ten její kabel.

switch je takový rozbočovač (jakoby rozčtyřka a pod... na tyto účely).

Většinou je uvnitř routerů nebo jiných síťových zařízení. Dá se koupit i samostatně.

priklad1*

Některé Zyxely nemají v základní konfiguraci na konektoru RJ45 připojení k internetu. Myslím druhý od kraje. Nutno vyzkoušet, nebo v Menu nakonfigurovat.

Je to jistě modem. Tím zeleným jste asi připojení na telefonní linku. Nevím jak do této doby fungoval ten Android box. Snad jediná možnost připojení přes WiFi.

Tento má v základní konfiguraci všechny pro PC přípoj. Sám ten Zyxel mám.

zyxel.com/...

suzymon1
hodnocení

Ano, ty dva androidy jsou připojené přes ten Zyxel k internetu a to tak, že jsem prostě při nastavování funkce té krabky, dala své heslo připojení k internetu doma, protože o to mi vlastně šlo. Abych měla internet i v televizi. A ano, jsem připojená k internetu přes telefonní linku a je to ten zelený kabel. A to mne dost štve, protože je ten kabel hodně krátký a někdy mám problém s vypadáváním sítě. Zvláště, když odnesu počítač až do toho altánu, tak tam je opravdu slabší signál, protože to jde přes docela tlustou zeď a chodbu a další zeď. Tak teď to zkusím propojit tím kabelem, neboť ten je dlouhý 10 metrů a můžu ho vystrčit oknem ven. Akorát nevím do které přesně dírky žluté mám ten druhý konec připojit. U počítače snad vím. Ale asi to bude fuk, protože všude je napsáno "lan" a je tam Lan1, Lan2, Lan3 a 4 Tak to strčím do "lan 1" a budu vidět, jestli to bude lepší.

johny5

jednu stranu dlouhého kabelu do počítače, druhou stranu do kterékoliv volné žluté dírky krabičky zyxel.

příště by bylo jedodušší rovnou napsat, o co vám jde a ne se ptát, k čemu je kabel na obrázku a pak se rozčilovat, že vás nikdo nechápe.

hop®
hodnocení

5x

Tenhle drátek je na propojení něčeho s něčím, v tomhle případě propojuje nějaká data odněkud někam.

111®
hodnocení

4x

je to klasický 10m dlouhý LAN kabel, zastrčit do libovolné žluté, ale LAN1 bych si necal volnou, tam se strká kabel když chceš nastavovat Router

suzymon1
hodnocení

111 a k čemu je dobrý ten router? Vylepší se tím něco? Já žádný router nemám a možná bych si to měla koupit ale nevím k čemu to slouží a jestli se to nemusí nějak složitě zase nastavovat. Já teď pořád řeším jak dostat na léto internet do toho altánu na zahradě, abych pořád nemusela stěhovat tento počítač a tahat ze zdi zásuvku. A navíc jsem tam měla slabý signál, ale to teda vyřeší tento kabel. Tak alespoň to.

Suzy, router je ten Zyxel.

Kup si do altánu nějaký levný repasovaný notebook, připoj ho tím kabelem a nemusíš nic přendavat, přetahovat apod. Notebook přeneseš snadno.

suzymon1
hodnocení

Satame, díky *uf*, já už jsem tady z toho úplně "utahaná" Já těm výrazům nerozumím a navíc jsem si myslela, že mohu využít ten velký monitor v tom altánu. Ale když koupím ten repasovaný notebook, tak to asi nebude stačit jenom propojit tímto kabelem a bude se v tom repasovaném notebooku muset přece něco nastavit. Nebo to je nějak automatické a tento kabel automaticky všechno co potřebuji přenese do toho počítače?

Suzy nemusíš nastavovat nic, ale při pořizování ntb si dej pozor, aby měl zdířku na ten RJ-45 konektor. Pak tam jednoduše kabel zastrčíš, spustíš prohlížeč (IE, Chrome, Firefox nebo jaký používáš) a internet by měl naběhnout.

Ten větší monitor můžeš využít, ovšem zase ntb musí mít konektor, do kterého se dá ten monitor zapojit. Pokud je to už starší monitor, bude tam VGA konektor, měl by ho tedy také mít ten ntb. Propojovací kabel "dodal" @111. Také tam možná nějaké ruční nastavení bude potřeba, ale v tom ti asi na dálku poradit neumím.

priklad1*
hodnocení

3x

Vás zásadní problém je si ujasnit co vlastně chcete. Staré přísloví Ženská neví co chce, ale nedá pokoj dokud to nedostane.

Snad jsem správně pochopil že chcete trávit čas v altánu a tam se něčím zabavit.

Varianta jedna

Koupit doporučovaný notebook což je vlastně PC. Připojit tím vaším kabelem internet a váš monitor tím VGA kabelem. Kabel nic nenastaví. Získáte to co jste mohla dělat na vašem rozbitém PC.

Varianta dvě.

Koupíte redukci, použijete vás Android box. Kabelem připojíte internet a kabelem HDMI monitor přes redukci. Získáte to co jste využívala v té chytré krabičce. Pochopitelně i přístup na internet. Na Google je spousta aplikací i různé prohlížeče.

suzymon1
hodnocení

Tak to mi je teda opravdu strašně líto, že to vyznělo takto. Vůbec nechci sedět v altánu a na něco čumět, protože to bych se zbláznila nudou. Nikdy nesedím u televize s rukama v klíně, ale vždycky u toho něco dělám. Takže i tu telku většinou poslouchám. Jediný moment, kdy u televize nic nedělám je, když vlezu do postele, nastavím si automatické vypnutí a jdu spát. Už od samého začátku tady řeším ten rozbitý noťas. Tím to začalo. Měla jsem ve zvyku pracovat na zahrádce, nebo kolem baráčku a POSLOUCHAT z YouTube francouzské pořady, které si já sama mohu vybrat. Rádio mne nebaví, protože tam pořád jenom hrají a já mám ráda mluvené slovo a také mne nebaví poslouchat každou blbost. A neznám žádnou stanici, kde by třeba četli z nějaké pěkné knížky, abych to mohla u práce poslouchat. Tak proto nechci rádio, ale ten YouTube, protože tam si mohu vybrat co chci poslouchat já a nemusím poslouchat jenom to, co zrovna vysílají v tom rádiu. Takže rádio jsem vyhodila na půdu. Já jsem celkem nenáročná a dovedu si najít alternativu, která mne uspokojí a nikdy bych tady neotravovala, kdyby se mi nerozbil ten noťas. takže mi jde pořád o jedno a to samé. Jak to zařídit, abych mohla na zahradě zapnout v nějakém přístroji to YouTube a poslouchat si co chci. Noťas je rozbitý, mám ten monitor a mám k dispozici tu chytrou krabku a ještě jsem včera našla ten 10 metrový kabel na propojení. Do altánu to chci dát proto, že tam je elektrika a že tam neprší a že to tam mohu vlastně nechat přes noc a celé léto a užívat si to jako to pitomé radio.

A celé nedorozumění asi vzniklo proto, že jste si začali myslet, že hledám pořád něco jiného. Napřed jsem přece chtěla koupit ten repasovaný noťas a rozmluvili jste mi to. No tak pak jsem začala stěhovat tenhle co mám doma a to mne štvalo, tak jsem si vzpoměla na ty monitory od syna a uvědomila si, že bych možná jeden z nich mohla využít, když už se tady válí a jenom přenášet tu malou chytrou krabku, než celý velký stolní počítač. A nakonec jsem se do toho pěkně zamotala a ještě jsem v podezření že nevím co chci. Já vím co chci a chci pořád jedno a to samé. Abych mohla na zahradě POSLOUCHAT co si vyberu na YouTube. *uf*

priklad1*

Píšete jak Jirásek sebrané spisy. Jde o podstatu. Zařízení bude v Altánu aby na to nepršelo a má na tom běžet YouTube a další. Kde budete vy je naprosto nepodstatné.

suzymon1
hodnocení

:-D Příklade, ale to podstatné je. Sám jste tady napsal tohle: "Snad jsem správně pochopil že chcete trávit čas v altánu a tam se něčím zabavit." Ale já nechci sedět v altánu a čučet na "bednu" a od začátku to kolem dokola píšu a přesto to nakonec pochopíte tak, že jednak nevím co chci a pak že chci sedět v altánu a trávit čas čučením na nějakou obrazovku. No, ale nevadí. Hlavně že jsem se přece jenom dobrala k tomu, že už vím jaký "čudel" mám koupit, aby mi to fungovalo.

priklad1*

Pro mne informační vákum. Zajímá mne pouze co udělat, aby na starším dobrém monitoru šlo sledovat třeba YouTube s využitím Android boxu a UTP kabelu pro připojení na internet přes modem Zyxel.

priklad1*

Teprve teď jsem si všiml, že ten váš rozbitý počítač to PC je vlastně notebook. Jistě, jeho součástí je monitor a netřeba žádné kabely VGA ani DVI či HDMI. K internetu možná připojen přes WiFi. Pokud má konektor RJ45 tak lze i po kabelu. Napsat relevantní informace, tak řešení by bylo na pár řádek.

hodnocení

Příklad, ne to jste správně nepochopil. Rozbil se mi obyčejný notebok, a ta otázka je zde. Proto jsem napřed chtěla koupit nějaký starší, repasovaný. Ale ten by někdo musel nastavit a to mi nevyhovovalo. U toho mého rozbitého rádci usoudili, že jde o softfér a je třeba ho opravit. To dělat nebudu, nestojí mi to za to. Přístroj je starý. Pak mne napadla ta alternativa s tím monitorem, co mi tady nechal syn a s tím "androidem", že bych mohla vlastně využívat tuto možnost. Takže nejde pořád o stejné přístroje, mám jich doma několik a pak jsem ještě našla v kůlně ten 10 metrový kabel o kterém jsem zpočátku neměla ani páru. Celkem jsem založila 3 otázky a i když se pokaždé zdánlivě jednalo o něco jiného, tak všechny 3 spolu souvisely. Několik lidí to pochopilo a někdo ne.

Jde mi o to, abych mohla mít na zahrádce možnost zapojit YouTube a poslouchat zvuk. O obraz mi ani tak nejde, nebudu u toho sedět. Nesnáším v uších žádná sluchátka, mám reproduktory. K dispozici mám fungující monitor, multimediální centrum a mám vifi a kabel na přenos internetu. V altánu je elektrika.

priklad1*

Máte nutkavý pocit napsat romány. Co jste řešili před tím je mi fuk. Já se soustředil jen na problém zajistit příjem třeba YouTube pomocí Android boxu a staršího monitoru od PC. To je snad vyřešeno. Ovšem hrabat se v informacích, že to bude v Altánu není nic jednoduchého. Ani u těch fotek nebylo napsáno co je vlastně vyfoceno.

suzymon1
hodnocení

Příklade, žádné nutkání k psaní románů nemám, ale to Vy mne k tomu nutíte, neboť pořád nechápete na co jsem se ptala a co jsem potřebovala. Jiní pochopili a už to mám vyřešené. Tak Vám mockrát děkuji. Všechno už je v cajku, co bylo nutné jsem objednala a prozatím nosím svůj stolní počítač do toho altánu. Jsem v pohodě a ani vůči Vám necítím nijakou hořkost. Prostě my dva jsme lidé, kteří by si nikdy "nesedli". Nemáme nic společného. Vy mi vyčítáte přesně to, kvůli čemu mne mají lidé rádi. *nevi* A s tím prostě já nic neudělám, protože jsme každý z nějakého "těsta". A tohle co jsem napsala, je přesně to, co na mně nesnášíte a s tím opravdu nejde nic dělat.:) Přesto Vám děkuji za Váš čas a snahu. Dělat jste to nemusel. mějte se hezky. S.

priklad1*

Hlavně že porozuměli jiní a poradili koupit starší notebook.

A nějak jsem nevycetl jaké je konečně řešení vzniklého problému.

priklad1*

Musel jsem to vydejchat a trochu přežvejkat tu přehršel informací k ničemu. Sice neznám vaše konečně řešení. Já měl ve hře jen Android box a monitor. To vaše O obraz mne ani nejde. Naprostá hloupost. Jistě jste natolik znalá, že bez obrazu žádné YouTube na Android boxu nepustite. A když už jste našla ten UTP kabel tak není co řešit. Já vám doporučil připojit Android box k routru kabelem. K monitoru koupit redukci, typ jste dostala. Propojit HDMI kabelem a k redukci připojit nějaké Audio. Pro mne jen zkušenost, že ztráta času.

hodnocení

"O obraz mi ani tak nejde" znamená, že nemusím mít nijakou extra kvalitu obrazu, protože mi jde hlavně o zvuk. Nejsem pitomá natolik, abych nevěděla, že bez obrazu se nedostanu nikam. Nejenom na YouTub. Vy chcete abych psala stručně, ale pak těm stručným informacím nerozumíte a kladete další otázky, na které já už jenom odpovídám. Moje první otázka byla stručná a k věci. "Rozbil se mi notebook, který používám na zahradě spíše jako radio. Chci koupit nějaký repasovaný notebook, jaký?" No z toho se rozjela velká debata, protože každý měl nějaký svůj nápad, jak situaci řešit. A jelikož jsem slušná, tak mám ve zvyku na každou odpověď zareagovat, protože si ten člověk udělal čas na to, že se mou otázkou zabýval. Vy nesnášíte jak se písemně projevuji a já to vím. Ale s tím opravdu nic dělat nebudu. Tak si na to buďto zvyknete, nebo se mne budete muset úplně vykašlat a budete dělat, že neexistuji. Nic jiného mne nenapadá.

Jinak já jsem dávala fotky monitorů právě proto, abych nemusela popisovat co mám doma a myslela jsem si, že odborníkům stačí pohled na fotku, aby věděl o co jde a co mám teda doma. *co*Ten kabel jsem našla o několik dní později a nevěděla jsem k čemu to je. On sem totiž docela dost věcí odložil mů syn, já jsem to nekupovala, tak tady nacházím hodně kabelů a všelijakých zástrček. Tak jsem právě hledala, jestli tam někde není ta redukce a místo ní jsem našla ten kabel. Tak k vyřešení svého problému jsem si objednala tu redukci a mám doma monitor a kabel. A vy kdybyste nebyl tak zaujatý, jste klidně mohl přistoupit na to, že neznám ty technické výrazy a názvy a mohl jste "mluvit mým jazykem", já bych Vám hned porozuměla a bylo by to vyřešené už dávno. Ale vy jste tvrdošíjně trval na odborných výrazech, protože jste mi chtěl dokázat, jak jsem hloupá. Nakonec jste dokonce napsal, že jsem ženská která neví co chce a že nedám pokoj, dokud to nedostanu a že jste z toho Vy pochopil, že chci sedět v altánu na krátit si čas čuměním na bednu. *zmateny**smich* Takže i když podle Vašich slov píšu jak Jirásek :-D, tak jste z toho nepoznal o co mi jde a že mi je úplně jedno, jestli jsem hloupá. I k tomu jsem se Vám už dávno přiznala a napsala Vám, že už Vás nedohoním a že už holt hloupá zůstanu. A ani to Vás neuspokojilo. Ale přesto všechno Vám opět děkuji, protože jsem si objednala tu žlutou "převodovku" na HDMI a zvuk, co jste mi radil už dávno. K tomu mám ten multimediální centrum, monitor a kabel na připojení internetu a reproduktory. Tak až přijde ten "šprycel", abych tam mohla připojit to centrum co má kabel HDMI, tak už to musí šlapat samo. ;) A když ne, tak se zase zeptám co s tím...:-D

priklad1*
01.05.20 10:15

Uf

priklad1*

Ta "převodovka" je převod na VGA. Tak nakonec objednala. Aha. Dělat jste to nemusel. To jsou Vaše slova.

suzymon1
hodnocení

Vidíte jak neumíte číst! To, že jsem napsala, že jste to dělat nemusel jsem myslela tak, že jste se na mne klidně mohl vykašlat a nemusel jste mi pomáhat a přesto jste mi pomohl. A proto jsem Vám poděkovala. Ale Vy chcete pořáde vidět všechno negativně a to je Váš největší problém.

priklad1*

Když myslíte tak Vas u toho nechám. Hlava mne z toho bolet nebude. Teď mám jiné starosti, problém s Číňanem který píše že pošle nový dron. Moc mu nevěřím. Sledovací číslo nedal a lhůta na reklamaci běží.

111®
hodnocení

2x

no pokud chceš koukat na velký monitor, je jedno jaký PC před ním máš, jestli stolní neo NB, stejně ho s monitorem musíš propojit buď kabelem HDMI nebo VGA kabelem na Obr. je VGA kabel

K čemu je tento kabel? #4
johny5

kabel na obrazku problem nevyresi - vga prenasi POUZE obraz. nebude mit zvuk ;)

111®
hodnocení

2x

hlavně že to funguje jak má..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]