Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás,
včera jsem nainstaloval nový procesor Q9300, který měří i teplotu jednotlivých jader. To je pro mě novinka. Jsem zvyklý jen na teplotu celého CPU a proto bych potřeboval vědět jak moc mě teplota jádra zajímá.
Za běžných okolností je teplota CPU 35-40°C a teplota jader asi 55-60°C. Samotný Intel uvádí hraniční teplotu 71°C, pochopil jsem, že tím myslí teplotu celého CPU. V mém chápání je teplota 60°C už vysoká, ale na druhou stranu teplota celého CPU v tom samém okamžiku je 40°C, což je krása.
Netušíte od jaké teploty jádra se mám znepokojovat? (chladič je originál BOX, než koupím něco lepšího)
Díky
Tuhle jsem podobný problém řešil a vyřešili jsme to, aby to nikdo a tedy ani ty moc neřešil. Samotný procesor má ochranu, čili když je přehřátý, tak se procesor podtaktuje, či v krajním případě systém zkolabuje. Není to ovšem nic, co by procesor, který má životnost 10-15 let níčilo. Chladič bych určitě vyměnil. Sám mám heatpipe a jsem nadmíru spokojený. Chladí parádně...jen si třeba vem notebooky, tam máš kolikrát teploty i kolem 90 °C a je to normální..takže moje rada - neřešit..
P.S.: jinak hraniční teplota celého procesoru jako 71°C je určitě nesmysl, protože kupříkladu ve hrách není problém tuto teplotu dosáhnout. Nicméně po každé nové komponentě mají následovat testy, takže si stáhni toto: cpuid.com/... , udělej pár testů a sleduj teploty..pokud je správně nanesená teplovodivá pasta, nemůže být problém a kdyby byly teploty trošku větší zlepši cirkulaci vzduchu v case..
díky, CPU jsem už i přetaktoval 2,5@3,0GHz a teploty se ptakticky nezvedly. Při max. vytížení má CPU jako celek cca 48°C a jádra 75°C, nic se neděje... neřeším.
Těch 71°C jako hraničních bych očekával právě jako celek pro CPU, protože pak by se jádro mohlo blížit k 90°C což je kritická teplota u grafických karet - to dává smysl
ten neznám, vyhovuje mi SpeeFan, protože jej dokáže vzít i LCD Studio, které jsem zatím pod Vistou x64 narozběhal. Sice OT... ale včera jsem udělal kravinu, tak se ti musím pochlubit.
Udělal jsem image master disku, pak jsem hodil 2 disky do RAID 1. Bohužel můj řadič neumí zachovat data ani při RAID 1, s tím jsem počítal, proto ten image. Pak zněla otázka, zda tam image jen nakopírovat nebo vč. partion. Zvolil jsem tu první možnost (asi první blbost - nebo ne?). Po hodině bylo vše hotovo, tradá restart.
Windows se už neprobudil a já zazmatkoval. Vyhodil jsem RAID pole a dal opět obnovit image, tentokráte vč partion, což ale trvá 2x tak dlouhou dobu (to nechápu). Restart. Jsem tam, kde jsem byl. Windows mrtvé. Instalační DVD to opravilo asi za 1 minutu... já kretén jsem už jednou měl RAID, které stačilo opravit instalačním DVD (ovladače RAID jsem před tím už do Vist dal) a celé jsem to zprasil!
Takže jak přijdu dnes domů, zformátuju druhý disk (jen rychlé) a udělám to samé co včera. Ale řekni mi, nakopírovat jako data nebo celou partion? Aktivní nebo Logickou? Už jsem z toho celý tumpachový stejně jako z faktu, že po vytvoření RAID 1 s daty na disku 1, neproběhne žádný formát, žádná synchronizace, nic a disk se tváří prázdný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.