Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodičovský zámek na telefon a počítač

Od: nabertekurz® odpovědí: 30 změna:

Pěkný den,

ráda bych se zeptala zda, a případně jaká opatření, používáte pro své děti k omezení času na telefonu či počítači?

Děkuji

Jana

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Jako perličku přidám svůj výmysl. Děti měly pokoje v patře a protože po večerech dlouho do noci čuměly na televizi a nás nebavilo je chodit kontrolovat a usměrňovat, přerušil jsem v televizi přívodní kabel vypínačem. K jeho stisknutí byl potřeba klíček.
Když školní výsledky neodpovídaly našim dohodám musely děcka odevzdat klíčky a byl pokoj.
hodnocení

Ano a funguje nám to

Pěkný den,

Děkuji za odpověď. Přerušení přívodního kabelu na klíček? Přiblížíte mi to prosím? :)

V elektro součástkách tipu GES běžně prodávají vypínače které se buď dají otočením kličku zapnout nebo tlačítka která lze zmáčknout až po otočeni klíčku. Přidat to do klasické televize nebyl problém. Do dnešních plochých už to bude horší. Tam bude asi vypínač letovaný přímo na základní desce.
hodnocení

Ano a funguje nám to

Pěkný den, prima tip, děkuji za upřesnění :)

Pěkný den

Jana

hodnocení

4x

Ano a funguje nám to

Musel jsem to řešit, protože puboši na netu strávili prakticky většinu času, který jim potom na školu a nedejbůh nějakou pomoc doma nezbyl. Koupil jsem druhý WiFi router, který jsem zahesloval, ten původní jsem zapojil na spínací hodiny a měli net taky třeba jen 2-3hodiny denně.

hodnocení

Ano a funguje nám to

Pěkný den,

Děkuji. Důmyslný tip :) Píšete, že tam trávili hodně času, ěl jste přehled nad tím, čemu se na internetu věnovali? Myslím tím třeba chatování, brouzdání po internetu či hry?

Děkuji

Ano a funguje nám to

Samzřejmě u puboše nelze tvrdit na 100% že víte co dělá na internetu, nicméně co jsem tak zaregistroval tak FB, hodně čučeli na různé filmy a seriály občas hry.

hodnocení

Ano a funguje nám to

To máte pravdu :) Řešil jste třeba někdy, že děti utráceli na internetu - například ve hrách za různá vylepšení?

Ano a funguje nám to

To zase ne, kapesné většinou kluk utratil hned, holka si však dokázala i ušetřit.

hodnocení

Ano a funguje nám to

:) Děkuji Vám za sdílení zkušeností.

Pěkný den
Jana

hodnocení

3x

Ano a funguje nám to

Je to velice snadné, buď poslechnou, když jim řeknete, kdy mají skončit, pokud ne, tak vypnout internet. Ideální pak je, když lze vypnout jen to co je potřeba. Abyste případně mohli vy internet využít.

hodnocení

Ano a funguje nám to

Děkuji za odpověď :) Jakým způsobem lze vypnout jen dílčí části? Mluvíte třeba o vypnutí dětského zařízení či nastavení sítě?

Ano a funguje nám to

Třeba když máte pevný internet (náš případ), tak vypnout WiFi. Váš PC pojede, ale síť ne. Dnes už to neřeším, děti dávno vylétly z hnízda.

hodnocení

Ano a funguje nám to

Pěkný den :)

Děkuji za vaši zkušenost a tip.

Jana

hodnocení

2x

Nikdy jsem to nepotřeboval, ale v routeru jde přeci zablokovat konkrétní zařízení dle MAC adresy. Dokonce i podle času a dnu v týdnu. Alespoň můj Asus to má. Ale říkám, nikdy jsem to nepotřeboval, tak to nemám osobně vyzkoušený.

hodnocení

Ano a funguje nám to

Myslíte zablokování konkrétního zařízení jako PC a notebook - ne vzdáleně ale na konkrétním zařízení? :) Děkuji

Blokuješ to v routeru. Vybereš zařízení, který se má blokovat a hotovo. Dá se naštelovat od kdy do kdy se má blokovat, je jedno, jestli kabel nebo WiFi.

Notorickým stahovačům všelijakých nesmyslných ptákovin se dá omezit rychlost stahování.

Takže jako první změníš přístupový jméno a heslo do routeru a pak tam nastavíš co je potřeba. Bez znalosti hesla to nikdo nezmění. Samozřejmě, při přístupu k samotnýmu routeru se dá udělat reset, ale pak by třeba nešlo vůbec nic.

hodnocení

Ano a funguje nám to

Aha, takže 1) Blokace na wifi připojení díky routeru 2) Omezení rychlosti stahování - dá se taky jen pro některá zařízení?

Ano, omezíš klidně jen jednoho. Ostatní normálně fungují dál, ale dotyčný má smolíka. Signálu na rozdávání, ale router ho nepřipojí, zablokuje jeho komunikaci., s rychlostí to samé.

hodnocení

Ano a funguje nám to

Rozumím tomu :) Děkuju za tipy. Co ale v případě, kdy má dítě data v mobilu, vytvoří si hotspot a je na počítači. Jistě, data jsou třeba omezená, ale ta možnost zde je.

Tak samozřejmě, v tomhle jsou děti vždy o krok napřed.

hodnocení

Ano a funguje nám to

:) To máte pravdu. Kdybyste v budoucnu někdy došel k dalším tipům, tak budu ráda, když mě kontaktujete- ať už tady nebo mi napíšete e-mail na jana@nabertekutz.cz . Děkuji Vám za Váš čas a předání informací :)

Pěkný večer

Jana

jezek006

Dobrý večer,

je možné na routeru nastavit čas, kdy má konkrétní přístroje blokovat/omezovat? Kupříkladu, přes den všechno jede naplno, po desáté večer některé přístroje odpojí.

Děkuji.

Podle toho, co se nabízí v nastavení, by to mělo jít.
Vyberu přístroj, co chci blokovat a jako další je tabulka kde si nastavím od kdy do kdy. Jak přesně to funguje nevím, nikdy jsem to nepotřeboval.

fugass*
hodnocení

2x
U nás zabírá přidání zařízení na černou listinu. V routru i vzdáleně mohu kdykoli pridat jakékoli zařízení ať je na wifi či kabelu na černou listinu a nepřipojí se i když zná heslo k wifi nebo je na kabelu. Heslo do routru znám já a tím to hasne.
hodnocení

Ano a funguje nám to

Pěkný den, děkuji za odpověď :) To je zajímavé řešení. Jak děti reagovali na zavedení tohole opatření a jak reagují teď, když je na listinu na čas přidáte? Děkuji

fugass*
Reakce byla nejpřekvapenější napoprvé. Syn, v 15 letech pochopitelně vícemistr světa v hacknutí všeho možného, se mi vysmál a resetoval router natvrdo, čímž vymazal pochopitelně i nastavení připojení k internetu. Čili mu reset i kdyz6se pripojil6k wifi byl k ničemu. Mrknul jsem do ip adres od našeho zprostředkovatele, znova zadal a opět nastavil své heslo. Od té doby stačí říct že bude přidán na listinu...
hodnocení

Ano a funguje nám to

Pěkný den,

jak už psal @jenyk děti jsou vždy o krok napřed :) Prima, že se Vám podařilo najít způsob jak být o krok napřed Vy :) Přemýšlel jste někdy nad tím co Váš syn na internetu dělá?

hodnocení

0x

Je to poměrně jednoduché...

Nejlepší je jít příkladem.

Takže když syn čučí na web příliš dlouho, dám mu nástup...s tenisovou raketou, nebo s kolem..a jdeme na trénink..oba.

Oběma nám je to ku prospěchu.

Ono nutit děti k něčemu, co nevidí u svých rodičů (když rodiče tráví na MT či PC víc času než děti a sami nesportují) je velký problém.

hodnocení

Ano a funguje nám to

Pěkný den,

děkuji Vám za odpověď :) Jít příkladem je jistě jednou z hlavních zásad. Těší mě, že Vám doma funguje :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]