Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Režimy přístupových bodů Wi-Fi

Od: ultrablb* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

prosím lidi, kteří se orientují v problematice Wi-Fi o vysvěltení rozdílu těchto režimů Access Pointů (AP) ve Wi-Fi síti:

- Access Client Mode

- Point to Point/Wireless Bridge.

Ve stručných vysvětlení různých režimů AP stojí zhruba, že:

- V Client mode pracuje AP jako síťové rozhraní pro připojení počítače (bez zabudovaného Wi-Fi rozhranní) k jinému přístupovému bodu. Vlastně nahrazuje Wi-Fi rozhranní klientské stanice.

- V režimu Point to Point umožňuje komunikaci s dalším přístupovým bodem.

Při srovnání těchto lapidárních vysvětlení nevidím mezi oběma režimy rozdíl. Snažil jsem se jasnou odpověď vygooglit v češtině i angličtině, ale rozdíl mi stále jasný není. Dokáže to někdo polopatě vysvětlit pro ultra blba?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vysvětlení jaké požaduješ v poslední větě nezvládnu.

Ale velice zjednodušeně:

Klienta si můžeš nakonfigurovat sám. Klient se vždycky připojuje na AP (Access Point). A na protější straně musíš mít taky povolený přístup. Stejně tak můžeš mít povolený přístup na pět AP a záleží pouze na tobě na jaké AP se připojíš.

Když máš spoj Point to Point, tak na obou stranách musíš nadefinovat protistranu a to jsou jediné zařízení, které se můžou připojit.

(aspon takhle chápu ty režimy já).

otto*
hodnocení

0x
do googla: "wifi client mode" a nastaviť obrázkový pohľad.
obdobne pre ostatné.
priklad1*

To se toho tazatel dozvěděl. Opět najdi si

otto*
To nieje najdi si, ale pozri sa na tie obrázky. Pokiaľ to niekto nevie pochopiť z obrázku, tak nemá význam písať stovky slov ako to funguje. Súhlasíš?

hodnocení

0x

Já bych to vzal z druhé strany. Vysvětli nám čeho chceš docílit.

ultrablb*
hodnocení

Já neřeším nějaký konkrétní praktický problém. Píši seminární práci o Wi-Fi. Chci v ní vysvětlit všechny pojmy srozumitelně a přitom správně a přesně. Nechci skrývat svou něvedomost za odkudsi zkopírované odstavce.

Z dosavadních odpovědí plyne, že jsem se neobrátil na odborně příliš zdatnou poradnu.

výtka
Upozornění od sys maverick 24. 04. 2020 19:17:07
Pokud chces nejakou pomoc, tak bys mel prehodnotit sve jednani. Sam odpoved neznas a hodnotis? A odpoved jeste nejlepe obratem co...

Tak to mne (ironicky) mrzí, že jsem ti nedokázal vypracovat část seminární práce.

Ta práce má vycházet z tvých vědomostí a toho, co si dokážeš dohledat za informace. Takže hledej a snaž se.

@ultrablb
Fajn, prislo mi logicke vedet ceho chces dosahnout a myslim si, ze tim jsi mel zacit. Pokud tii rozdil stale neni jasny a uz jsi googlil i ses obratil sem a jedine co jsi zvladl, je urazet, tak to sorry, ale nemas tu co pohledavat.
Klient je pro predstavu jako kdyz pripojis nb k apcku, akorat si predstav, ze nb nema wifi, je pripojeny kabelem k jinemu sitovemu prvku, ktery je v rezimu klient. Ale apcko ke jteremu je pripojene tak muze byt klientu x. Ale bridge je 1:1 scenar tedy muze byt podobny, ale jak videt tak ma jine vyuziti.
Tak nejak bych to asi vysvetlil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]