Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poslání fotek do emailu

Od: emil5 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Chtěl bych poslat fotky nebo složku emailem. Jaký je potřeba stáhnout program? Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Žádný, fotky se vloží do mailu jako příloha, ale pozor na velikost fotek, většinou přílohy by měly být tak do 12MB. Záleží na portálu. Větší soubory pak poslat raději např. přes uschovna.cz.

priklad1*
hodnocení

2x

Žádný. Fotka jako příloha mailu. Vhodné do několik fotek. Víc fotek zkoprimovat jako RAR a tento poslat jako přílohu. Pozor na omezení. Některé přílohy mohou být celkem okolo 20 MB.

Lepší vložit fotky sem a adresátovi poslat odkaz ať si je vyzvedne. Vydrží to tam 3 dny.

poslisoubor.cz/...

hodnocení

1x

Pokud chcete poslat složku, tak zazipovat. Pravým tlačítkem-Nový-Komprimovaná složka zip, záleží na operačním systému, ale principiálně je to stejné.

Pokud ale budete posílat více fotek, nemusejí se kvůli velikosti složky vejít do mailu.

hodnocení

1x
Než posílat galerie fotek mailem (mail je zastaralý už technologicky), užít datová úložiště pro fotky. V Česku známá Zonerama: zonerama.com/... s mailem je, že nevíte jaká příjemci mají mail-servery, s jakou kapacitou a podmínkami.Kdo má značkový foťák, tak výrobci přímo nabízí ukládání zadara (Canon, Kodak, Nikon ...).Ale i jiných je spousta. Do určité kapacity bývají zadarmo. Jen je třeba nastavit práva, jako: kdo může prohlížet, kdo stahovat, ...Pozor, některá při stahování snižují kvalitu.Pokud důvěrné foto. Uložit do balíku s heslem (nekompresovat jako JPG a jiné; už jsou z podstaty kompresované) a na jakémkoliv úložišti datovém předávat. Známé v česku http://ulozto.cz/

Pro někoho zastaralé, pro jiné dostačující a funkční. Není potřeba zveřejňovat, nebo ukládat jakékoli soukromé fotky bůhví kde. Pak se najednou diví, že někdo zneužil fotky, které někam vložili. Fotky uložit na externí uložiště, které mám doma pod kontrolou a pokud potřebuji, můžu vždy poslat mailem, nebo přes některou úschovnu.

Ježíši... Infinitiv slovesa podstatného jména "komprese" má ve vidu nedokonavém tvar "komprimovat" . Ale snadnější je užít české "zmenšovat".

hodnocení

0x

Dobrý den. Ostatní už poradili, já jenom dodám, že gmail mi vždy odešle větší balík než třeba seznam. Okolo 19 MB. Ale pak asi také záleží na tom, jaký má email příjemce. Pokud odešlu z gmailu třeba 18 MB, tak mě to odejde, ale kamárádovi, který má email na volný.cz to nedojde a přijde mi zpráva, že obsah mailu je velký a nelze ho doručit. Ten samý ale ostatním, kteří mají email jinde dojde.

Seznam i gmail maji odeslani 25MB. Gmail by mel prijmout dokonce 50 MB, seznam asi tech 25 MB

hodnocení

0x

Úplně nejjednodušší je letecká pošta. leteckaposta.cz/...

karel556*
Úplně nejlepší je Úschovna, zásilky do 30 GB zdarma a bez registrace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]